Cara Daftar Buat TikTok Shop untuk Menjual Produk

 Daftar TikTok Shop Seller

Cara Daftar Buat TikTok Shop untuk Menjual Produk

Sebelum Ogos 2021, pembelian TikTok berlaku secara organik. Pencipta merujuk produk pada suapan mereka, dan penonton pergi dan membersihkan tapak eDagang dan kedai tempatan. Kini, TikTok menjadikannya rasmi dengan Shopify dengan pengumuman TikTok Shopping. Pengalaman perdagangan sosial yang telah lama ditunggu-tunggu membawa beli-belah dalam apl dan penemuan produk yang diperkemas ke platform. Anda boleh membeli-belah di TikTok tanpa meninggalkan apl. Apakah kedai TikTok? Kedai TikTok ialah ciri beli-belah yang boleh diakses terus pada platform TikTok. Ia membolehkan peniaga, jenama dan pencipta memaparkan dan menjual produk terus di πŸ‘‰ TikTok

Penjual dan pencipta boleh menjual produk melalui video dalam suapan, LIVE dan tab pameran produk. Siapa yang boleh menggunakan TikTok Shopping? Anda boleh menggunakan membeli-belah TikTok jika anda termasuk dalam salah satu daripada empat kategori ini: Penjual Pencipta rakan kongsi Ahli gabungan Jika anda seorang Penjual, anda mesti berada di UK, tanah besar China, Hong Kong atau Indonesia. Sila download di πŸ‘‰ Google Play.


Cara Daftar Buat TikTok Shop untuk Menjual Produk
 

Anda juga mesti dapat membuktikannya dengan nombor telefon dari rantau itu, sijil pemerbadanan untuk perniagaan anda dan pengenalan diri. Jika anda seorang Pencipta, akaun anda mestilah berada dalam kedudukan yang baik. Tambahan pula, kamu perlu: Mempunyai 1,000+ pengikut Dapatkan 50+ tontonan video dalam tempoh 28 hari yang lalu Jadilah 18 tahun Telah menyiarkan video di TikTok dalam tempoh 28 hari yang lalu Jika anda menanda semua kotak tersebut, anda boleh memohon melalui Aplikasi TikTok Shop Creator.


Jika anda seorang Rakan Kongsi, anda mesti mempunyai perniagaan berdaftar di negara berikut: China Indonesia Itali Malaysia Filipina Singapura Thailand Turki UK Vietnam Jika anda Ahli Gabungan, anda mesti berdaftar sebagai penjual Kedai TikTok daripada: United Kingdom kamu perlu: Mempunyai 1,000+ pengikut Dapatkan 50+ tontonan video dalam tempoh 28 hari yang lalu Jadilah 18 tahun Telah menyiarkan video di TikTok dalam tempoh 28 hari yang lalu Jika anda menanda semua kotak tersebut, anda boleh memohon melalui Aplikasi TikTok Shop Creator.

Cara Daftar Buat TikTok Shop untuk Menjual Produk

Jika anda seorang Rakan Kongsi, anda mesti mempunyai perniagaan berdaftar di negara berikut: China Indonesia Itali Malaysia Filipina Singapura Thailand Turki UK Vietnam Jika anda Ahli Gabungan, anda mesti berdaftar sebagai penjual Kedai TikTok daripada: United Kingdom Membeli-belah TikTok sedikit seperti membeli-belah Instagram atau membeli-belah di platform sosial lain. 


Perkara pertama dahulu, jika anda tidak pasti, ketahui cara menjual barangan anda di TikTok seperti seorang profesional. Kemudian, buat rancangan untuk menjual produk anda secara terbaik dengan mengambil kira tips berikut. 

 

1. Optimumkan katalog produk anda untuk TikTok Etalase TikTok anda ialah tab beli-belah dalam akaun anda. Anda perlu mengoptimumkannya untuk menarik pelanggan. Tiada siapa yang suka kedai yang tidak kemas; begitu juga dengan katalog produk anda. Fokus pada kualiti dan gaya apabila anda menambah imej produk anda. Anda pasti mahu mereka kelihatan menarik kepada pengguna — anda makan dengan mata anda dahulu, bukan? Jadikan foto produk anda mudah dikenali sebagai jenama anda dengan kekal konsisten dengan estetika TikTok anda yang lain. 

 

3. Promosikan produk anda Setelah kedai anda disediakan, dan orang ramai tahu tentang produk anda, mula mempromosikannya! Sebut mereka dalam siaran anda, tampilkan mereka dalam strim langsung anda dan tambahkan laungan produk baharu pada bio anda. Jika anda ingin memastikan orang ramai mengambil perhatian tentang produk anda, maka jangan takut untuk menjadi kreatif dengan promosi anda. Tidak ada keperluan untuk palam yang membosankan atau penerangan produk yang membosankan — sebutkan perkara yang tersedia dan tawarkan juga humor.

 

4. Berganding bahu dengan influencer TikTok adalah lebih daripada satu lagi platform media sosial — ia telah digelar sebagai fenomena budaya. Jika anda tidak mahir dalam aliran unik, subbudaya dan jenaka dalaman, anda mungkin lebih baik menyerahkan arahan kreatif kepada seseorang yang hidup dan menikmati platform. Terutama apabila anda mempromosikan produk dan kepentingannya tinggi (anda boleh membuat banyak wang atau kandungan anda tersesat dalam algoritma TikTok). 


😎 Nota: Apabila anda mencari pengaruh yang sesuai untuk jenama anda, ia boleh menjadi pengubah permainan. Bekerjasama dengan pencipta TikTok yang benar-benar merasakan apa yang anda jual. Memberi mereka kebebasan kreatif untuk mengekspresikan diri mereka dengan cara mereka sendiri ialah berapa banyak jenama yang melibatkan khalayak baharu dan menjual produk.

Comments
Subscribe to Our Newsletter

Dapatkan Update Terkini Terus Ke Email Anda...


*Kami Benci Spam!

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram

Cara Buat Video Montaj