Posts

Showing posts from August, 2019

Giveaway Merdeka 2019

Image
Hu...hu...pagi2 selepas search kat Google dan blog walking mencari info, terjumpa pulak ada blog yang menganjurkan " Giveaway Merdeka 2019 ". Giveaway ini akan berlangsung selama 2 minggu sahaja, So...korang kenalah cepat-cepat kalau tak nak terlepas peluang menyertai  giveaway ini. Giveaway yang sangat mudah, tak ada syarat yang berlebihan, semua blogger di Malaysia boleh join.... SYARAT PENYERTAAN GIVEAWAY MERDEKA 2019 INI :- Follow blog  INI , follow Instagram  INI  dan Like page  INI  serta subscribe Youtube  INI  (sekiranya ada). Juga Follow blog  INI , follow Instagram  INI  dan Like page  INI  yer! Masukkan blog  INI  dan  INI  ke dalam bloglist blog masing-masing ( wajib ) Buat entri bertajuk ' Giveaway Merdeka 2019 ' Copy banner yang di sediakan di atas dan backlink kan ke blog ini. Jangan lupa hantar link penyertaan ke ruangan komen di blog ini yer. Pemenang akan di umumkan selewat-lewatnya selepas seminggu giveaway ini tamat. Pemilihan pemen

Cara Bertukar dari Blogger ke WordPress

Image
Bagaimana Beralih dari Blogger ke WordPress (WebHosting) Blogger   adalah platform percuma untuk memulakan aktiviti blogging dengan cepat dan mudah. Baru-baru ni ada blogger wanita yang bertanya dia ingin bertukar kepada Wordpress. Mungkin ramai juga pengguna Blogger di luar sana mungkin menyedari jika sekiranya mereka mahu kawalan sepenuhnya blog mereka, oleh itu lebih baik menggunakan blog mereka sendiri yang dihoskan di WordPress.org (perbezaan antara blog   WordPress.org   vs   WordPress.com ). "Dalam tutorial langkah demi langkah ini, akan membantu anda beralih atau bertukar dari Blogger ke WordPress tanpa kehilangan rank dalam kedudukan carian Google". Berikut adalah langkah-langkah yang akan diambil untuk beralih dari Blogger ke WordPress tanpa kehilangan kedudukan Google. Daftar dengan syarikat hosting WordPress . Eksport blog Blogger anda dengan melawat Setting »Other Page . Import Blogger ke WordPress dengan melawat Tools »Import halaman di kawasa

Cara Menggunakan Peta Google Untuk Membantu Seseorang Menemui Anda

Image
Cara menggunakan Peta Google untuk menyimpan lokasi letak kereta anda Peta Google adalah satu teknologi hebat untuk membantu anda mencari jalan - atau membantu anda mencari kereta  - selain itu aplikasi ini juga boleh membantu orang lain mencari anda. Peta mempunyai ciri yang mudah diabaikan untuk berkongsi masa nyata anda dengan seseorang supaya mereka dapat melihat dengan tepat di mana anda berada, walaupun anda bergerak, dan kemudian pergi ke lokasi anda. Anda boleh menggunakan ciri yang sama untuk membiarkan orang yang dipercayai mengekalkan tab pada kemajuan perjalanan anda ke tempat tertentu dan tahu dengan tepat apabila anda bersedia untuk tiba. Bahagian yang terbaik, ini semua sangat mudah dilakukan. Caranya ialah dengan mengetahui di mana untuk melihatnya. LOKASI REAL TIME  Apabila anda mahu seseorang dapat menjejaki lokasi anda. Buka aplikasi peta pada peranti iOS atau Android anda Klik titik berwarna biru, yang mewakili lokasi semasa anda, kemudian pili

Bagaimana Membuat Template Blogger Cantik Baru

Image
Cara Membina Template Blog Cantik Yang Baru Menerapkan Templat Reka Bentuk dalam PowerPoint PowerPoint mempunyai keupayaan untuk menggunakan templat untuk membuat persembahan. Templat ini direka untuk memberikan persembahan slaid anda rupa yang konsisten. Templat adalah penyedia yang sedia digunakan di mana anda meletakkan maklumat anda sendiri.  Anda boleh menggunakan templat yang disediakan atau buat sendiri: Kandungan Buat templat reka bentuk anda sendiri Gunakan templat reka bentuk Templat reka bentuk mengandungi skema warna, slaid dan tuan gelar dengan pemformatan tersuai, dan font gaya direka untuk "lihat" tertentu. Apabila anda menggunakan templat reka bentuk untuk pembentangan anda, skrip tuan dan skema warna templat baru menggantikan skrip tuan dan skema warna persembahan asal. Selepas anda menggunakan template reka bentuk, setiap slaid yang anda tambah, tanpa mengira AutoLayout mempunyai rupa tersuai yang sama. Buat templat reka bentuk anda sendiri B

Bagaimana Mengedit Video Untuk Youtube

Image
Ini adalah yang ketiga dalam siri enam bahagian tentang bagaimana perniagaan anda dapat dimulakan di YouTube . Dalam tutorial ini, kami ingin berkongsi sedikit maklumat bagaimana untuk mengedit video untuk YouTube menggunakan Windows Movie Maker . Mencipta video YouTube yang berjaya melibatkan kedua-dua rakaman video itu dan menyuntingnya ke dalam pengeluaran akhir. Proses penyuntingan video Youtube , yang sering dipanggil pasca produksi, membantu anda mengedit bersama beberapa shooting ke dalam keseluruhan yang penuh persaifan dan persuasif. Sejak bertahun-tahun, pasca pengeluaran adalah proses yang mahal yang memerlukan peralatan profesional mahal. Hari ini, bagaimanapun, anda boleh mengedit video anda di mana-mana komputer peribadi menggunakan perisian penyuntingan percuma atau kos rendah. Kualitinya sering dibandingkan dengan apa yang anda dapati dalam iklan nasional dan rancangan berita rangkaian mahal. Berikut adalah empat langkah untuk membolehkan anda mula mengedit vi

Cara Meningkatkan Pembaca Blog dan Website

Image
Setiap blogger mungkin akan mengalami "Ketandusan blog." Ini bukan senario yang luar biasa. Sebenarnya, majoriti blogger mengalami keseronokan blogging tetapi kekurangan pembaca. Anda menerbitkan catatan blog yang ditulis dengan baik dan diharapkan (dan mengharapkan) orang lain untuk melihat, membaca, berkongsi dan mengulas mengenainya. Tetapi sebaliknya, anda mendapat NOTA. Ia kelihatan seperti tidak ada yang memberi perhatian kepada blog anda, apalagi membaca artikel anda dan kongsikan kepada pembaca yang lain. Fenomena kekurangan pembaca blog berlaku sepanjang masa, terutamanya dengan blog syarikat. Di kebanyakan tempat dan industri, anda akan bersaing dengan ratusan (jika tidak beribu-ribu) blogger lain untuk perhatian kumpulan kecil pembaca. Untuk menonjol dari selebihnya, blog anda mesti benar-benar satu jenis dalam semua aspek - reka bentuk, kandungan, pemasaran, dan sebagainya. Membuat blog luar biasa yang menerima lalu lintas yang mencukupi memerlukan masa, dedi

Bagaimana Edit PDF Files

Image
Tutorial Edit PDF Files Perlukah anda membuat kemas kini fail, tetapi tidak dapat mencari yang asal? Di pejabat atau di mana sahaja, anda boleh mengedit dokumen atau dokumen PDF dengan Acrobat DC. Sangat mudah, anda perlu mencubanya jika belum mempercayainya. Boleh rujuk Laman Web Wikihow.com Gunakan editor PDF terbaik Ia tidak pernah menjadi lebih mudah untuk menukar teks dan grafik dalam PDF anda. Cukup klik atau ketik untuk menambah perenggan baru. Betulkan typo. Susun semula halaman tersebut. Anda juga boleh memotong (Cut) atau menukar foto. Mengedit Halaman atau Gambar . Anda tidak perlu tinggal di meja anda untuk terus produktif. Dengan aplikasi mudah alih Acrobat Reader pada iPad anda, anda boleh menambah dan mengedit teks - atau menyusun semula halaman - dalam PDF dari mana-mana sahaja. Buat dan simpan perubahan pada sebarang peranti. Bekerja dengan alat pengeditan yang power . Dengan pengeditan halaman penuh, apabila anda menambah teks baru pada halaman, paragr



Subscribe to Our Newsletter

Dapatkan Update Terkini Terus Ke Email Anda...


*Kami Benci Spam!