Posts

Panduan Menjadi Pakar SEO Malaysia

Image
Siapakah PAKAR SEO Malaysia
"Pakar SEO Malaysia" sememangnyamemainkan peranan penting dalam membantu syarikat di Malaysia membina pemasaran perniagaan mereka. Selain itu mendapatkan khidmat SEO Specialist dan Servis SEO Malaysia, menarik pelanggan baru melalui trafik web secara online. Ketahui ranking dalam carian SEO Google, teknik dan Pakar Google Malaysia, belajar bersama SEO Expert mengenai Search Engine Optimization untuk mengetahui bagaimana untuk menganalisis serta cara untuk mengoptimumkan laman web anda, selain membuat strategi yang berkesan dalam usaha membaiki ranking dan kedudukan SEO anda di Google Malaysia. Ketahui prinsip asas pengoptimuman enjin carian. Pelaksanaan pengoptimuman teknikal, kandungan, dan luar tapak laman web anda. 

Ketahui cara menilai dan menganalisis tapak SEO

Cara Mengendali Pakar SEO
Apabila anda ingin menggunakan khidmat Pakar SEO, dan pastikan anda menggunakan sepenuhnya pelaburan anda dengan lebih bijak. Ataupun kemungkinan anda sendiri ing…

Proton X50 Bakal Akan Dilancarkan Tahun 2020

Image
Proton X50 Terbaru Tahun 2020
Pada majlis makan tengah hari media Tahun Baru Cina dua hari lalu, Pegawai Eksekutif Proton, Li Chunrong mengumumkan bahawa SUV kedua pembuat kereta kebangsaan akan dilancarkan pada tahun ini. Model yang lebih kecil ini, secara meluas disebut X50, akan menjadi pengenalan produk utama kedua syarikat pada tahun 2020 selepas X70 yang dipasang secara tempatan.

Li kemudian memberitahu media bahawa kereta tersebut, yang akan didasarkan pada Geely Binyue / Coolray, akan tiba di dalam bentuk dipasang secara tempatan dengan serta-merta, bukan diimport terlebih dahulu seperti dengan X70. Ini kerana kereta penderma hanya dibina di China sebagai model memandu kiri, jadi ia tidak boleh dieksport. Telah dilaporkan sebelum ini bahawa kilang Proton Tanjung Malim bertujuan untuk menjadi hab pengeluaran pemacu kanan Geely.


Prototaip kereta telah diperiksakan berkali-kali sejak awal tahun lepas, dengan yang paling baru pada awal tahun ini. Berbeza dengan kereta terdahulu, yan…

Microsoft XBOX Console Game dipratonton di Seluruh Dunia

Image
Microsoft Xbox Console Game
Microsoft telah bereksperimen dengan permainan Xbox streaming ke telefon Android dan tablet untuk sementara waktu kerana ia mencari jawapan untuk permainan PS4. Sekarang, selepas membuka beta terhad lewat tahun lepas, semua Xbox Insiders di negara-negara yang menyokong Xbox One mereka boleh mengakses dan menggunakannya.

Senarai keperluan cukup besar: Selain berada di dalam lingkaran Preview, anda memerlukan peranti Android yang menjalankan Marshmallow, atau lebih tinggi. Anda juga perlu memiliki pengawal Xbox One Bluetooth, dan rangkaian rumah yang cepat untuk memastikan persediaan anda dapat menampung penstriman.

Jonathan Hildebrandt dari Microsoft mengatakan bahawa syarikat itu melihat "pratonton awam sebagai langkah penting dalam perjalanan mereka untuk menyampaikan permainan streaming kepada peminat permainan Xbox di seluruh dunia." Beliau menambah bahawa syarikat itu berbesar hati dengan maklum balas yang diberikan oleh penguji akses awal di AS…

Bagaimana Membuka Lock/UnLock Pattern Android, PIN atau Kata Laluan

Image
Cara Membuka Unlock Pattern Phone
Phone anda terkunci, Apakah sebab utama untuk mewujudkan beberapa jenis keselamatan skrin kunci❔ Pada telefon pintar adalah untuk memastikan orang asing (atau kawan) daripada menyemak mesej atau gambar peribadi anda. Sila semak Panduan Google Android.

Selain itu, anda tidak mahu sesiapa ada berniat jahat ingin mencuri telefon anda untuk mendapatkan akses penuh ke email anda, gambar atau data sensitif yang lain. Tetapi bagaimana jika anda tidak dapat mengakses telefon anda? Anda lupa PIN atau Pattern unlock telefon anda, Kemungkinan jika ada seseorang telah mengejutkan anda dengan mengubah pattern kunci skrin dan hanya membuatkan anda stressed bergelut dengan masalah untuk membukanya (Unlock).

Walau bagaimanapun, terdapat penyelesaian yang mudah untuk ini tanpa melemparkan telefon anda ke dinding (muka rakan anda tersebut) yang menyebabkan anda pening. Satu-satunya perkara yang anda perlukan adalah agar Pengurus Peranti Android dibolehkan pada peranti an…

Cara Bertukar Domain Blogspot ke Domain Sendiri

Image
Cara Setting Custom Domain Blogspot
Adakah anda tahu bahawa anda boleh menukar atau mengubahsetting alamat laman blogger anda? Bertukar subdomain blogger dari http://yourblogname.blogspot.com kepada https://www.yourblog.com. Bagi anda yang tidak pernah tahu bagaimana menetapkannya, dibawah saya akan kongsikan dan menunjukkan kepada anda cara-cara bagaimana langkah demi langkah untuk menetapkan dalam https://www.blogger.com (blogspot).

Anda tak perlu risau... mempunyai nama domain anda sendiri adalah untuk memperlihatkan blog blogger anda akan kelihatan lebih profesional. Hmmm...biar betul saya ni, tiba-tiba berkongsi tutorial tentang cara nak ubah domain name, tapi blog saya sendiri pun masih guna blogspot.com. He..he...anda jangan salah faham!, saya lebih selesa guna blogspot.com... sebab apa?, ia percuma, kalau guna Domain Name sendiri tiap-tiap tahun nak kena renew semula...ha..ha. Dulu saya dah guna domain .com ni, tapi blog tu dah delete sebab tiada masa nak update dan terbiar bers…

Maksud A.I dan Fungsi Artificial Intelligence

Image
Artificial Intelligence -Penjelasan Sejarah A.I
 "AI" bermaksud Artificial Intelligence atau dalam maksud lain iaitu kecerdasan buatan. Untuk kegunaan lain, lihat maksud dan penjelasan AI (nyahkekaburan) dan kecerdasan Buatan (nyahkekaburan).

Kecerdasan buatan
Matlamat utamaPemikiran pengetahuanPerancanganPembelajaran mesinPemprosesan bahasa semulajadiVisi komputerRobotikKecerdasan umum buatanPendekatan
SimbolikPembelajaran yang mendalamRangkaian BayesianAlgoritma evolusiFalsafah
EtikaRisiko eksistensialUjian TuringMasalah kawalanMesra AISejarah
Garis masaKemajuanMusim sejuk AITeknologi
PermohonanProjek-projekBahasa pengaturcaraanDalam sains komputer, kecerdasan buatan (AI), kadang-kadang dipanggil kecerdasan mesin, adalah kecerdasan yang ditunjukkan oleh mesin, berbeza dengan kecerdasan semula jadi yang ditunjukkan oleh manusia. Buku teks utama AI mendefinisikan bidang sebagai kajian "agen pintar": mana-mana peranti yang menganggap persekitarannya dan mengambil tindakan …

Google Pixel 4 dengan Ciri Face Unlock Technology

Image
Google Pixel 4 dan Pixel 4 XL


Google memberitahu mengenai perkara yang terbaru mengenai Pixel 4 ketika menjelang pelancarannya pada oktober 2019 yang lalu. Dalam Video Youtube dan catatan Blog Google, syarikat itu mendedahkan bahawa telefon itu akan menampilkan teknologi face unlock dan bukannya sensor cap jari. Google juga mendedahkan bahawa Pixel 4 akan mempunyai ciri yang dipanggil "Motion Sense," yang mengesahkan bahawa ia akan mempunyai cip Projek Soli yang menggunakan radar untuk mengesan gerak isyarat tangan berhampiran skrin telefon.

Memandangkan Google hanya membuat penambahbaikan di bahagian belakang telefon, tidak ada sebarang laporan yang disahkan mengenai apa yang kelihatan seperti bahagian depan Pixel 4 dan Pixel 4 XL. Walau bagaimanapun, mengikut maklumat yang bocor awal dari OnLeaks dan maklumat yang dikongsi daripada Terapi Unbox yang menunjukkan bahawa Pixel 4 dan Pixel 4 XL akan ada perubahan baru.

Dengan menambah face unlock technology meletakkan Pixel 4 se…

Bahaya Hacking dan Apa yang Boleh Dilakukan Oleh Hacker Ke Komputer Anda

Image
Sejarah Hackers, Apa Mereka Boleh Lakukan Pada Komputer Anda
Apakah Itu Maksud Penggodam?
Hacker merujuk kepada aktiviti yang ingin menjejaskan peranti digital, seperti komputer, telefon pintar, tablet, dan juga rangkaian keseluruhan. Dan sementara penggodaman mungkin tidak semestinya untuk tujuan yang berniat jahat, pada masa ini kebanyakan rujukan kepada penggodaman, dan penggodam mencirikannya sebagai aktiviti menyalahi undang-undang oleh penjenayah siber-didorong oleh keuntungan kewangan, protes, pengumpulan maklumat (mengintip), dan juga hanya untuk cabaran itu.

Ramai yang berfikir bahawa "penggodam" merujuk kepada beberapa remaja yang diajar sendiri atau pengaturcara yang mahir dalam mengubah suai perkakasan atau perisian komputer agar dapat digunakan dengan cara di luar niat pemaju asal. Tetapi ini adalah pandangan yang sempit yang tidak bermula untuk merangkumi pelbagai sebab mengapa seseorang beralih ke peretasan. (Untuk melihat penggodam yang mendalam, baca Di bawah …

MyFreeView Siaran TV Digital di Seluruh Malaysia

Image
TV Digital MyFreeView di Malaysia
Tahukah Anda?
Kerajaan sedang dalam proses memindahkan sistem penyiaran analog yang sedia ada kepada siaran digital. Untuk menikmati siaran digital, anda memerlukan dekoder DVB-T2 atau TV digital (IDTV) yang dilengkapi dengan penala digital (digital tuner). Sila semak di laman web: MyFreeView


Kelebihan Siaran Digital myFreeview


Imej lebih jelas dengan resolusi lebih tinggi

Audio yang berkualiti tinggi


Penambahan perkhidmatan dan saluran TV


Tanpa bayaran bulanan


Cara mengakses Siaran Digital myFreeview


Cara 1: Dekoder


-Set TV biasa


-Dekoder DVB-T2


-Aerial UHF

Sambungkan dekoder DVB-T2 ke TV menggunakan kabel AV/HDMI dan aerial UHF pada terminal aerial TV anda.
Cara 2: IDTV
-IDTV

-Aerial UHF

Sambungkan aerial UHF pada terminal aerial IDTV anda
Set TV lama memerlukan dekoder DVB-T2 untuk menonton Siaran Digital myFreeview sekiranya.

Senarai saluran Digital yang ditawarkan adalah seperti berikut:

1. TV1 2. TV2

3. TV3 4. RTM HD SPORT

5. NTV7 6. 8TV

7. TV9 8. BES

9. OKEY 10. BNC (Ber…