Posts

Cara Buat Blog Sendiri

Image
Membina dan Mencipta blog Sendiri
Adakah ketika ini anda sedang berfikir bagaimana "Cara Buat Blog Sendiri" itulah perkara yang berlegar-legar dalam fikiran anda. Pada ketika itu juga anda masih tercari-cari dan masih lagi tertanya-tanya bagaimanacara membina blog sendiri anda beruntung kerana itulah yang saya akan tunjukkan hari ini.

Dulu-dulu saya pun macam anda juga, ketika itu saya tidak  pasti dan menjangkakan jenis niche blog apa yang ingin digunakan ketika ingin membuat blog atau website, menghasilkan dan seterusnya melancarkan blog saya sendiri?

Saya ada beberapa cadangan melalui pemikiran secara semulajadi yang kebanyakan orang pun sedia maklum, semasa meneliti tutorial bagaimana mencipta blogmereka sendiri.

Betul!... anda akan kagum betapa Cara mudah untuk membuat blog. Tambahan pula, anda akan mengalami satu pencapaian dan juga kepuasan.

Ingin mencipta blog impian anda, so... terus membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Topik Blogging
Sesetengah orang mempunyai visi yang…

Adakah Anda Bersedia Untuk Indeks Bergerak-Pertama Google

Image
Google mengumumkan bahawa kelajuan halaman itu akan menjadi faktor penarafan, adakah anda fikir itu bermakna kita akan melihat pelancaran pertama mudah alih? Adakah kita perlu mula memberi perhatian kepada skor lebih dari sebelumnya?

BG: Saya fikir, pada asasnya, anda betul. Google membuat pendirian yang jelas tentang perkara sebenarnya merupakan perkara yang jarang berlaku ... mereka cuba memastikan bahawa orang mendapat kepentingannya.

Walau bagaimanapun, walaupun terdapat juga sisi lain cerita, jika anda melihat segala-galanya di sekeliling kelajuan dan kemudian jelas pada suatu ketika, halaman mudah alih yang dipercepatkan, inisiatif AMP, yang saya fikir secara jujur ​​dalam erti kata bahawa anda tidak dapat memulakan AMP tanpa HTTPS, sekarang anda memerlukan HTTPS.

Kemudian anda boleh mengatakan itu hanya cara lain untuk Google, di mana pengguna perlu menyesuaikan dengan perkara yang mahu mereka lakukan. 


Walau bagaimanapun, dengan jujur, saya melihat manfaatnya. Apa pendapat anda...…

Cara Menyediakan Domain Tersuai di Blogger

Image
Mengubah Domain Name Baru Untuk Blogger (Setup Domain)
Adakah anda tahu bahawa anda boleh menukar atau mengubah alamat laman web "yourblogname.blogspot.com" kepada "www.yourblog.com". Bagi anda yang tidak pernah tahu bagaimana menetapkannya, dibawah saya akan menunjukkan kepada anda caranya langkah demi langkah.

Anda tak perlu risau... mempunyai nama domain anda sendiri adalah untuk memperlihatkan blog blogger anda akan kelihatan lebih profesional. Hmmm...biar betul saya ni...tiba-tiba berkongsi tutorial tentang cara nak ubah domain name, tapi blog saya sendiri pun masih guna blogspot.com. He..he...anda jangan salah faham!...saya lebih selesa guna blogspot.com... sebab apa?, tiap-tiap tahun nak kena renew semula. Dulu saya dah guna .com tapi blog tu dah delete sebab takde masa update dan terbiar bersawang. Ilmu itu yang saya nak share hari ni. Ok..Takpelah saya guna blogspot je kot...jom mari baca lebih lanjut lagi cara-cara nak setup...

Selain itu memiliki domain nam…

Permainan Game Online Streaming Percuma

Image
Twitch.com  dan Parsecgaming.com merupakan streaming permainan menawarkan alternatif menarik untuk membeli permainan fizikal atau digital. Selain daripada kos mengekalkan langganan perkhidmatan streaming yang jauh lebih rendah daripada membeli permainan baru secara langsung, perkhidmatan streaming juga membolehkan anda untuk bermain tanpa menunggu untuk pemasangan dan kemas kini yang terkini.


Pada masa dulu, perkhidmatan streaming seperti OnLive gagal digabungkan - penstriman permainan bukan untuk semua orang; Walau bagaimanapun, untuk pemain yang mempunyai sambungan internet yang baik dan konsisten dan gemar berpindah dari permainan ke permainan lain tanpa merancang untuk memilih kembali mana-mana salah satu tajuk.

Berikut adalah beberapa perkhidmatan permainan streaming terbaik yang boleh anda cuba sekarang, dengan beberapa cadangan permainan untuk memberi anda rasa permainan yang anda dapat bermain pada setiap satu.

Sony mempunyai beberapa permainan video pertama yang terbaik, tetapi …

Kenapa Perlu Menggunakan Facebook Messenger Untuk Pemasaran

Image
Pesanan Facebook ketika ini, dan sebelumnya walaupun belum lama digunakan tetapi ia telah memberi kesan yang sangat besar. Dengan 1.2 bilion pengguna aktif, ⅙ penduduk global telah menggunakan aplikasi ini.
Facebook Mesenger adalah Apl pemesejan telah menjadi masa yang sangat popular, dengan banyak generasi muda menghabiskan lebih banyak masa bersosial melalui mesej teks, daripada perbualan bersemuka. Terdapat banyak platform yang berbeza, bersaing untuk pengguna, dalam ekosistem apl pemesejan. Merupakan medan perang aplikasi pemesejan, Facebook Messenger juga memimpin Whatsapp untuk keahlian, sementara WeChat dominan di China, dengan lebih dari 90% menggunakan aplikasinya.

Walaupun lokasi geografi memainkan peranan dalam menentukan populariti apl pemesejan, peningkatan penggunaan Facebook Messenger masih tidak terkawal, dengan 1.2 bilion pengguna aktif yang menjadikan ⅙ populasi global. 88% orang dewasa dalam talian adalah sekurang-kurangnya satu daripada empat perkhidmatan utama Faceb…

WPA3 Kemaskini Baru Keselamatan WiFi

Image
Peranti rangkaian dengan keselamatan Wifi (Security Wifi) yang lebih baik akan muncul di pasaran tahun ini, iaitu Wi-Fi Certified WPA3, yang mana Wi-Fi Alliance dilancarkan baru-baru ini. Pengumuman ini membuka jalan untuk percambahan peranti yang menyokong protokol yang baru dan lebih selamat untuk komunikasi WiFi, yang direka untuk menggantikan WPA2 yang berusia 14 tahun.


"WPA3 dalam menyediakan perlindungan industri paling kuat dalam landskap keselamatan yang sentiasa berubah," kata Ketua Pegawai Eksekutif Wi-Fi Alliance Edgar Figueroa.

Protokol baru menambah ciri untuk mempermudahkan keselamatan WiFi, membolehkan pengesahan yang lebih mantap, dan memberikan peningkatan kekuatan kriptografi untuk pasaran data yang sangat sensitif.

WPA3 adalah kemas kini yang dialu-alukan dan sejak dulu lagi dari Alliance, membina dan meningkatkan WPA2," kata Nick Bilogorskiy, ahli strategi keselamatan siber di Juniper Networks.

Walaupun WPA2 telah digunakan lebih daripada satu dekad, sat…

Panduan dan Tips Untuk Blogger Pemula

Image
Saya pernah merujuk blog dan mendengar beberapa tips Blogging baru-baru ini sebagai campuran antara seni dan sains. Jika ini benar (pandangan saya), tidak ada cara yang spesifik untuk menceburi dunia blogging sekiranya jika anda ingin berjaya. Terdapat ramai blogger baru yang telah memulakan aktiviti blogging, dan saya fikir ini adalah info dan panduan berguna untuk belajar dari mereka yang profesional.

Beberapa orang blogger telah berkongsi sesuatu yang penting untuk blogger pemula. Tidak syak lagi, walaupun anda bukan seorang pemula, tips ini mungkin berguna dijadikan sedikit panduan.

1. Dapatkan idea daripada pembaca (follower) anda
Buat catatan blog yang menjawab soalan yang paling menarik dari orang yang terlibat dengan media sosial.

Ini boleh menjadi cara terbaik untuk mengumpulkan idea tentang topik yang paling ingin dibaca oleh pengunjung (orang), yang akan membantu blog anda berkembang! Salah satu cara terbaik yang saya lihat dalam tindakan ini adalah melalui komen blog atau Twee…

Blogger Template

Premium Blog Templates