Posts

Showing posts from January, 2014

Bagaimana Nak Buat Facebook Fan Page

Image
Apa Khabar para pelayar internet di luar sana, hari ni saya ingin berkongsi atau share tips dan tutorial macamana atau bagaimana cara nak buat Facebook Fanpage atau halaman followers Facebook korang. Facebook Fanpage adalah satu cara mengajak atau menjemput kawan-kawan,rakan-rakan,kenalan,keluarga,teman-teman dan sebagainya untuk LIKE Fanpage tersebut. Melalui kaedah ini mereka boleh follow update yang korang sharing dalam Facebook korang. O.k tanpa melengah masa jom kita mulakan :

1. Login masuk akaun Facebook korang selepas tu pergi kat google cari Create a page atau lebih mudah klik kat sini je! >>>Create Fanpage<<< macam contoh gambar kat bawah.


Seterusnya ikut arahan dan langkah-langkah yang diberikan oleh Facebook, setelah selesai Page atau Halaman yang korang dah daftar tadi kemudian seterusnya nak buat Fanpage Social Plugin Code untuk ditampal pada blog korang. Macam mana? emmm...pergi kat google cari Like Box atau lebih senang klik sini je >>>Like Box…

Bagaimana Nak Tag Rakan Follower Dalam Facebook

Image
Salah satu ciri yang paling popular di Facebook adalah tag , yang memberikan anda kelebihan untuk mengenal pasti dan rujukan orang dalam gambar, video dan nota. Hari ini, facebook telah menambah cara baru untuk tag orang dan perkara-perkara lain yang anda kongsi di Facebook - di update status dan posts lain. Ia adalah satu lagi cara untuk membolehkan orang ramai tahu siapa dan apa yang anda share dalam status updated.

Pengguna facebook sering kemaskini status mereka untuk menggambarkan apa dalam fikiran dan perasaan mereka, atau kongsi perkara-perkara yang mereka rasa seperti satu perkongsian . Kadang-kadang yang termasuk rujukan rakan-rakan, kumpulan atau acara-acara mereka menghadiri - misalnya, posting " makan tengah hari dengan Ahmad  " atau " saya sedang menuju ke KFC  - siapa nak order KFC ? ".

Bila anda menulis kemas kini status dan ingin menambah nama rakan kepada sesuatu yang anda posting , hanya tambah atau masukan tanda atau simbol " @ " terlebih…