Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Bagaimana Nak Buat Facebook Fan Page

Apa Khabar para pelayar internet di luar sana, hari ni saya ingin berkongsi atau share tips dan tutorial macamana atau bagaimana cara nak buat Facebook Fanpage atau halaman followers Facebook korang. Facebook Fanpage adalah satu cara mengajak atau menjemput kawan-kawan,rakan-rakan,kenalan,keluarga,teman-teman dan sebagainya untuk LIKE Fanpage tersebut. Melalui kaedah ini mereka boleh follow update yang korang sharing dalam Facebook korang. O.k tanpa melengah masa jom kita mulakan :

1. Login masuk akaun Facebook korang selepas tu pergi kat google cari Create a page atau lebih mudah klik kat sini je! >>>Create Fanpage<<< macam contoh gambar kat bawah.


Seterusnya ikut arahan dan langkah-langkah yang diberikan oleh Facebook, setelah selesai Page atau Halaman yang korang dah daftar tadi kemudian seterusnya nak buat Fanpage Social Plugin Code untuk ditampal pada blog korang. Macam mana? emmm...pergi kat google cari Like Box atau lebih senang klik sini je >>>Like Box<<< .

Gambarajah 1 (klik untuk lebih jelas)
Gambarajah 2 (klik untuk lebih jelas)

***Nota***
sekiranya plugin code tak berfungsi,korang kena copy kedua-dua code tersebut dan paste serentak dalam HTML/Javascript dalam blog korang.
Nota*** Sila ubah atau tukar URL warna merah http://www.facebook.com/FacebookDevelopers kepada ID Fanpage korang. Contohnya : http://www.facebook.com/FacebookDevelopers kepada http://www.facebook.com/YourFanpageID, selepas tu generate plugin code seperti gambarajah 1 dan gambarajah 2 kat atas, kemudian copy & paste code tersebut seperti yang ditunjukkan anak panah dalam gambarajah 2 dalam blog korang dengan Login masuk akaun blogger korang dan pergi ke dashboard > Add Gadget > HTML/javascript > paste code tersebut kemudian klik Save. O.k dah siap


Senang je kan.... Selamat Mencuba......!!!!

 

Comments

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular posts from this blog

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Cara Mengetahui Siapa Yang Melihat Status Profil Kita di WhatsApp