Bagaimana Nak Buat Facebook Fan Page

Apa Khabar para pelayar internet di luar sana, hari ni saya ingin berkongsi atau share tips dan tutorial macamana atau bagaimana cara nak buat Facebook Fanpage atau halaman followers Facebook korang. Facebook Fanpage adalah satu cara mengajak atau menjemput kawan-kawan,rakan-rakan,kenalan,keluarga,teman-teman dan sebagainya untuk LIKE Fanpage tersebut. Melalui kaedah ini mereka boleh follow update yang korang sharing dalam Facebook korang. O.k tanpa melengah masa jom kita mulakan :

1. Login masuk akaun Facebook korang selepas tu pergi kat google cari Create a page atau lebih mudah klik kat sini je! >>>Create Fanpage<<< macam contoh gambar kat bawah.


Seterusnya ikut arahan dan langkah-langkah yang diberikan oleh Facebook, setelah selesai Page atau Halaman yang korang dah daftar tadi kemudian seterusnya nak buat Fanpage Social Plugin Code untuk ditampal pada blog korang. Macam mana? emmm...pergi kat google cari Like Box atau lebih senang klik sini je >>>Like Box<<< .

Gambarajah 1 (klik untuk lebih jelas)
Gambarajah 2 (klik untuk lebih jelas)

***Nota***
sekiranya plugin code tak berfungsi,korang kena copy kedua-dua code tersebut dan paste serentak dalam HTML/Javascript dalam blog korang.
Nota*** Sila ubah atau tukar URL warna merah http://www.facebook.com/FacebookDevelopers kepada ID Fanpage korang. Contohnya : http://www.facebook.com/FacebookDevelopers kepada http://www.facebook.com/YourFanpageID, selepas tu generate plugin code seperti gambarajah 1 dan gambarajah 2 kat atas, kemudian copy & paste code tersebut seperti yang ditunjukkan anak panah dalam gambarajah 2 dalam blog korang dengan Login masuk akaun blogger korang dan pergi ke dashboard > Add Gadget > HTML/javascript > paste code tersebut kemudian klik Save. O.k dah siap


Senang je kan.... Selamat Mencuba......!!!!

 

Comments




Subscribe to Our Newsletter

Dapatkan Update Terkini Terus Ke Email Anda...


*Kami Benci Spam!

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Bagaimana Cara Hack "Wifi Password"

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Padam Akaun Instagram

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Membuat Video Montaj