Posts

Showing posts from June, 2018

Pencarian Bloglist July 2018 Oleh Airah Syahirah

Image
PENCARIAN BLOGLIST JULY 2018 OLEH AIRAH SYAHIRAH



Dibawah ni cara-cara nak menyertai :

1. Follow blog www.airahsyahirah.com 
2. Like fanpage Airahsyahirahblogger
3. Buat entry bertajuk Pencarian Bloglist July 2018 oleh Airah Syahirah, copy banner dan backlink kan ke entry ini.
4. Tinggalkan url entry di ruangan komen katanya.


10 blog akan dimasukkan ke bloglist I. Pemenang bertuah akan mendapat topup dan kalau ramai sikit dari jangkaan I nanti tambah hadiah :)


Nota: Pemilik blog berkata, pemilihan macam biasa tak suka generate website tu jadi i cabut sendiri jee...


Mencari Trending Topik di Sosial Media

Image
Apakah pilihan pertama blogger untuk menulis pos, artikel, update? Jelas sekali, topik Trend yang dapat mendorong lebih banyak lalu lintas ke laman web mereka. Untuk blogger dan pemilik tapak berita itu cara terbaik untuk melibatkan penonton mereka. Sama seperti profesional dan orang lain yang dimiliki oleh domain yang berbeza selalu ingin tetap up to date dengan topik untuk mendapatkan berita yang trendi hari, minggu, atau bulan? Bagaimana untuk mencari apa yang berlaku di dunia.

APAKAH MAKLUMAT TOPIK TRENDING?:
Tajuk ringkas yang mudah adalah berita panas hari, minggu atau bulan yang lebih dicari oleh orang-orang pada masa ini. Ia boleh menjadi bijak dan kriteria berbeza di seluruh dunia dan negara yang bijak. Lihat contoh: Sesetengah Orang mencari pakaian yang bergaya, ada yang mencari teknologi yang bergaya, dan dengan cara ini lebih banyak lagi. Ia bergantung kepada anda jenis berita trendi yang anda cari. Ia boleh dikaitkan dengan sukan, alat, inovasi teknologi, selebriti, berita …

YouTube Music Akan Datang Ke 12 Negara Baru

Image
YouTube Music, tawaran streaming muzik pertama perkhidmatan video. Buat julung kali, ia adalah sebahagian besar Muzik Google Play dengan kot baru cat dan video muzik. Tetapi lihat lebih dekat, dan jelas YouTube telah meletakkan dalam kerja untuk memperbaiki percubaan sebelumnya Google di streaming muzik, dan asasnya adalah untuk mencapai matlamat itu.

Maklumat lanjut: Youtube Blog

Jika anda baru untuk streaming atau jika anda secara eksklusif mendengar muzik melalui YouTube Music, pengalaman Muzik yang dirombak direka untuk membawa anda dengan kebiasaan perkhidmatan streaming muzik yang paling popular di dunia. Ia dibuat untuk mencetuskan anda dengan satu set ciri penemuan dan carian yang mudah digunakan dan tiada perkhidmatan penstriman lain boleh di atas dan membuat anda mendengar (dan menonton) dengan perpustakaan yang sama penuh persembahan secara langsung, meliputi dari artis yang tidak ditandatangani, dan lagu rawak anda sudah digunakan untuk menunda kerja sepanjang hari (yang tid…

Google Chrome Ad Blocking dan Caranya Berfungsi

Image
Google, seperti yang dijanjikan, telah melancarkan ciri penyekat iklan penyemak imbas Chrome yang telah digembar gemburkan hampir setahun.

Walaupun bukan usaha pertama oleh pembuat pelayar, keputusan Google - tindakan secara berkesan merupakan tindakan awal terhadap lebih banyak pengguna yang beralih kepada penggaya bebas untuk mengganggu iklan dalam talian - mempunyai kedua-dua import dan kesan berdasarkan dominasi Chrome.




Dengan lebih daripada 61% daripada semua pengguna pelayar yang menjalankan Chrome pada bulan Januari, menurut aplikasi analitik analisis, setelah Google membuat pengumuman.

(Maklumat lanjut: Penjelajah Chromium Google dijelaskan)
Apa yang menghalang dalam iklan Chrome - Google memanggilnya sebagai "penapisan iklan" - Bagaimana ia berfungsi dan apakah sebabnya?


Apakah penapisan iklan Chrome?
Google telah menggariskan fungsi baru Chrome sebagai "penapis iklan" dan bukannya memanggilnya sebagai "blocker iklan", label yang lebih umum untuk peris…

Cara Buat Borang Dalam Word

Image
Cara Membuat Borang dalam WordJika anda pernah menggunakan Microsoft Word, anda mungkin menghabiskan banyak masa untuk menyesuaikan pilihan yang berlainan untuk mendapatkan dokumen dengan tepat seperti yang anda mahu. Tetapi adakah anda pernah mencipta sesuatu dokumen untuk digunakan oleh orang lain?

Microsoft Office adalah suite perisian yang boleh digunakan di rumah atau di tempat kerja. Tutorial di bawah akan memberi anda petua untuk menggunakan Microsoft Word, Excel, dan PowerPoint

Sebagai contoh, katakan anda sedang mengatur sesuatu jadual perjalanan dan ingin semua orang menghantar borang kebenaran mereka secara elektronik. Untuk mempermudah proses, anda boleh membuat borang dalam Microsoft Word. Borang membolehkan anda membuat ruang letak untuk pelbagai jenis maklumat, seperti teks, tarikh, dan sebagainya. Ini memudahkan semua orang mengetahui jenis maklumat yang perlu disertakan dan juga membantu memastikan semua maklumat diformat dengan cara yang seragam.

Menggunakan Word 2013…

Waze Berkongsi Maklumat Lalu Lintas

Image
Waze ( weɪz / dahulunya FreeMap Israel) adalah perisian navigasi GPS yang berfungsi pada telefon pintar dan tablet dengan sokongan GPS. Ia menyediakan maklumat navigasi belokan demi belokan dan masa perjalanan pengguna dan butiran laluan yang dikemukakan pengguna, sambil memuat turun maklumat bergantung pada lokasi melalui rangkaian telefon mudah alih. Waze menerangkan aplikasinya sebagai aplikasi navigasi GPS yang didorong oleh komuniti, yang bebas untuk dimuat turun dan digunakan.
Aplikasi ini mula-mula dibangunkan dan dipopularkan oleh Waze Mobile, sebuah syarikat Israel yang diasaskan oleh Ehud Shabtai, Amir Shinar dan Uri Levine, dibiayai oleh dua syarikat modal teroka Israel, Magma dan Vertex, dan firma modal ventura Amerika peringkat awal, Bluerun Ventures. Waze Mobile telah dibeli pada tahun 2013 oleh Google.
Waze semua menyumbang kepada 'kebaikan bersama' di luar jalan.

Dengan menghubungkan pemandu dengan satu sama lain, kami membantu orang ramai mewujudkan komuniti mema…

Bagaimana Membina Kedai Dalam Talian

Image
Jika anda berada di halaman ini, saya fikir anda akan bersetuju dengan saya:

Membina kedai dalam talian adalah cara yang hebat untuk membuat sedikit wang tambahan. Tetapi sukar untuk mengetahui di mana untuk bermula?

Berita baiknya ialah anda tidak memerlukan banyak wang, masa atau pengetahuan teknikal untuk membina sebuah kedai dalam talian.

Apa yang anda perlu tahu ialah alat yang digunakan dan cara menggunakannya.



Belajar cara membina kedai dalam talian dari awal boleh menjadi menakutkan (Berdasarkan dari pengalaman). Membina sebuah kedai dalam talian untuk perniagaan supaya ia dapat memberi anda pendapatan sepenuh masa.

Bagaimana anda menambah produk? Bagaimana dengan kos penghantaran? Bagaimanakah pelanggan anda membuat bayaran?

Tips ini akan menjawab sakit kepala persoalan yang biasa ditanya (dan banyak lagi) dalam panduan ini.

Menumpukan pada panduan membina sebuah kedai dalam talian menggunakan pembina kedai e-dagang. Disini saya akan kongsikan kepada anda cara:

Pilih platform e-dagan…

Menulis Resume di Word dengan Bantuan LinkedIn Resume Assistant

Image
Mulakan Resume Assistant
Dalam Lanjutkan Penolong (Resume Assistant) dalam Word membantu mendapatkan idea kreatif anda dengan menunjukkan contoh bagaimana anda sebenarnya - profesional dalam bidang yang anda minati - menerangkan pengalaman dan kemahiran kerja mereka. Resume Assistantadalah sebahagian daripada langganan Office 365.

Buka Pembantu Lanjut dengan pergi ke Semula> Resume Assistant

Taip peranan yang anda minati, seperti pengurus projek, dan opsyenal, industri, seperti perisian komputer. Lanjutkan menunjukkan anda pengalaman deskripsi pengalaman yang boleh anda gunakan sebagai inspirasi untuk menulis deskripsi anda sendiri.



Sebagai tambahan kepada contoh pengalaman kerja, Pembantu Resume menunjukkan anda kemahiran teratas yang berkaitan dengan peranan, seperti yang dikenal pasti oleh LinkedIn. Untuk idea-idea mengenai cara menenun kemahiran yang relevan ke dalam deskripsi anda, cuba penapisan contoh-contoh dengan kemahiran yang anda miliki.



Resume Assistant juga membuka peluang…

Buat Wang dengan Pengiklanan Facebook

Image
Mendapatkan Wang Dengan Iklan Facebook

Apa yang pernah dianggap sebagai pengiklanan kini menjadi kaedah arus perdana yang lebih mencapai penonton sasaran anda. Hari ini, jualan jualan dengan iklan di Facebook adalah salah satu cara terpantas untuk menghasilkan wang. Tidak kira apa jenis produk atau perkhidmatan atau maklumat yang anda dapat, cara paling cepat dari Zero menjadi Hero adalah untuk menyusun iklan yang betul yang mendorong lalu lintas yang tepat dan menargetkan prospek yang tepat.

Mudah,kan?

Sekiranya anda mempunyai sebarang pengalaman dengan iklan Facebook, anda tahu ia mengambil minda untuk menakluk bidang ini dan benar-benar menghasilkan keuntungan. Bukan sahaja iklan anda perlu menjadi titik, malah untuk jadi lebih #Viral , tetapi juga corong jualan keseluruhan anda. Tetapi, sebaik sahaja anda membina tawaran penukaran anda, semua yang anda perlu lakukan adalah untuk mengoptimumkan penukaran itu kemudian mula menjana perniagaan anda.

Jadi bagaimana anda melakukannya? Dan s…