Posts

Showing posts from 2013

Macam Mana Cara Unfriend Atau Block Followers Facebook

Image
Bagaimana cara nak block ataupun unfriend followers dalam Facebook saudara. Oleh kerana ada dikalangan follower yang korang tak suka so,saudara nak buang,delete,unfriend atau block terus dari FB korang kat bawah ada tutorial cara macam mana nak buat.

Mula Login Akaun Facebook
selepas tu cuba tengok gambarajah kat bawah :

2.Caranya korang boleh search nama atau lihat pada kotak followers lepas tu select dan buat pilihan sama ada nak unfriend atau block terus dari FB korang.

Itu je dah settle......selamat mencuba....

Bagaimana Cara Buat Kod Menu Bar Navigasi CSS

Navigation Bar
Menggunakan bar navigasi adalah penting bagi mana-mana laman web.
Dengan CSS anda boleh mengubah menu HTML.

Navigation Bar = Senarai Pautan
A bar navigasi memerlukan HTML standard sebagai asas.

Sila lihat contoh menu bar blog saya, menggunakan CSS membina bar navigasi dari senarai HTML standard.

A bar navigasi pada dasarnya ialah senarai pautan, jadi menggunakan <ul> dan unsur-unsur <li>lihat contoh dibawah:



<ul>

<li> href="#"> Home </ a> </ li>

<li> href="#"> SEO </ a> </ li>

<li> href="#"> Blog Tips</ a> </ li>

<li> href="#"> Video Tutorial </ a> </ li>

<li> href="#"> sitemap</ a> </ li>

</ Ul>

Sekarang mari kita lihat margin dan padding daripada senarai:

ul
{
list-style-type:none;
margin:0;
padding:0;
}



Contoh jelas:
senarai-gaya-jenis:  - A bar navigasi tidak memerlukan penanda senarai
Menetapkan margin dan paddi…