Posts

Showing posts from 2013

Macam Mana Cara Unfriend Atau Block Followers Facebook

Image
Bagaimana cara nak block ataupun unfriend followers dalam Facebook saudara. Oleh kerana ada dikalangan follower yang korang tak suka so,saudara nak buang,delete,unfriend atau block terus dari FB korang kat bawah ada tutorial cara macam mana nak buat. Mula Login Akaun Facebook selepas tu cuba tengok gambarajah kat bawah : Klik untuk lebih jelas Klik untuk lebih jelas 2.Caranya korang boleh search nama atau lihat pada kotak followers lepas tu select dan buat pilihan sama ada nak unfriend atau block terus dari FB korang. Itu je dah settle......selamat mencuba....

Bagaimana Cara Buat Kod Menu Bar Navigasi CSS

Navigation Bar Menggunakan bar navigasi adalah penting bagi mana-mana laman web. Dengan CSS anda boleh mengubah menu HTML. Navigation Bar = Senarai Pautan A bar navigasi memerlukan HTML standard sebagai asas. Sila lihat contoh menu bar blog saya, menggunakan CSS membina bar navigasi dari senarai HTML standard. A bar navigasi pada dasarnya ialah senarai pautan, jadi menggunakan <ul> dan unsur-unsur <li>lihat contoh dibawah: <ul> <li> href="#"> Home </ a> </ li> <li> href="#"> SEO </ a> </ li> <li> href="#"> Blog Tips</ a> </ li> <li> href="#"> Video Tutorial </ a> </ li> <li> href="#"> sitemap</ a> </ li> </ Ul> Sekarang mari kita lihat margin dan padding daripada senarai: ul { list-style-type:none; margin:0; padding:0; } Contoh jelas: senarai-gaya-jenis:  - A bar navigasi tidak memerlukan penanda senarai Menet



Subscribe to Our Newsletter

Dapatkan Update Terkini Terus Ke Email Anda...


*Kami Benci Spam!