Posts

Showing posts from 2014

Strategi Menulis Konten Marketing SEO

Image
Strategi Menulis Konten Marketing SEO:
Strategi konten menjadi popular dalam membina atau pembangunan web berdasarkan pengalaman pengguna internet sejak beberapa tahun yang lalu, dan penggunaan strategi konten bermaksud cara untuk merancang, promosi konten (kandungan) yang menarik. Jika anda berminat untuk belajar mengenai strategi konten. Apa yang saya maksudkan, penggunaan strategi konten yang baik adalah berdasarkan teknik SEO kepada interaksi positif dalam carian google.

Jadi Memberi Maklumat
Strategi kandungan yang baik sentiasa membawa wawasan baru kepada pengguna. Kandungan anda mestilah informatif dan berkesan memberitahu penonton pada tahap yang lebih mendalam. Jika kandungan anda adalah lapuk, berlebihan, atau boleh didapati dengan mudah di tempat lain, akan menyebabkan penonton anda akan menurun.

Maklumat yang relevan
Memahami apa yang sesuai, popular, atau konten yang mesra SEO yang tepat pada masanya untuk penonton sasaran. Satu strategi yang berkesan untuk kandungan konten re…

Cara Buat Link Ke Lain Laman Web

Image
Mewujudkan Link Hypertext 
Bagaimanakah cara membuat pautan ke laman web yang lain? 
Baca tutorial ini untuk permulaan dalam membina laman web yang ditulis dalam format yang mudah untuk difahami supaya selain akan mewujudkan pautan dalam masa sama. 

Hari ini kita akan belajar hanya satu teknik asas: 
bagaimana untuk mewujudkan pautan ke laman lain. Ia adalah satu set format tag iaitu sebahagian daripada Hyper Text Markup Language (HTML) dalam web orang lain yang mungkin anda telah lihat. Sebaik sahaja anda belajar format, anda boleh membuat seberapa banyak link yang anda mahu untuk mana-mana halaman lain yang anda mahu. 
Contohnya: kod di bawah akan menunjukan pautan ke laman Utama BelajarBloggingcom. 
<a HREF="http://www.belajarblogging.com">BelajarBlogging</A> 


Contoh Anchor Text Link
"A" bermaksud Anchor. Itulah permulaan membuat pautan ke laman lain. 
Href bermaksud Hypertext rujukan. Jadi, kata singkat kepada penyemak imbas, "Ini bermaksud di mana paut…

Bagaimana Cara Nak Ubah Blogger Label Links

Image
Tag Label 
Label ialah unsur yang bukan khas untuk pengguna. Walau bagaimanapun, ia menyediakan peningkatan kebolehgunaan bagi pengguna tetikus, kerana jika pengguna klik pada teks yang dalam <label> unsur, ia adalah butang kawalan.

Ini adalah attribute daripada <label> tag hendaklah sama dengan attribute id unsur yang berkaitan.

Label boleh terikat kepada unsur sama ada dengan menggunakan "untuk" sifat, atau dengan meletakkan elemen di dalam <label> unsur.

Menentukan kekunci pintas untuk mengaktifkan / tumpuan unsur
kelas.

Menentukan satu atau lebih classnames untuk unsur (merujuk kepada kelas satu dalam lembaran gaya CSS).

Content editable
Menentukan sama ada kandungan unsur boleh disunting atau tidak.

Context menu
Menentukan menu konteks bagi unsur. Menu konteks muncul apabila pengguna klik pada elemen.

Data
Digunakan untuk menyimpan data peribadi swasta ke laman atau permohonan
dir. Menentukan arah teks untuk kandungan dalam unsur boleh seret
Menentukan sama ada suat…

Bengkel Buat Blog dan Website

Image
Membina atau membuat laman web, laman blog sudah menjadi kemestian untuk mereka yang bergelar entrepreneur, niaga secara online untuk promosi produk serta servis mereka.
Adakah anda salah seorang dari mereka?

Jika Ya! saya ada berita baik untuk anda, cuba baca dengan teliti cadangan berikut:

1. Anda seorang usahawan dan masih belum memilki laman web? Sedangkan pesaing anda telah lama memilikinya. Anda dalam risiko...

2. Dan jika sudah ada, adakah laman web anda tiada identiti profesional iaitu hanya menggunakan blogspot,wordpress atau web percuma sahaja? 

3. Jika YA... anda MESTI bertindak sekarang!. Jika tidak pasti anda akan jauh ketinggalan. Anda mesti mempunyai laman web dengan domain sendiri seperti .com, .net, .org, com.my atau org.my (mana yang bersesuaian). Ianya memang sangat sesuai untuk syarikat atau perniagaan anda!

4. Anda ingin memiliki laman web tapi tidak tahu caranya?

5. Anda sudah ada laman web tapi laman web percuma jer.. (seperti blogspot.com, wordpress.com dan sebagainya…

Cara Iklan di Google

Image
Google AdWords adalah perkhidmatan pengiklanan dalam talian yang meletakkan salinan iklan di bahagian atas atau bawah, atau di sebelah, Melalui senarai keputusan Google untuk memaparkan carian iaitu search query tertentu. Pilihan dan penempatan iklan adalah berdasarkan pada penentuan proprietari kerelevanan pertanyaan carian untuk salinan pengiklanan. Adwords telah berkembang dan ianya menjadi sumber hasil utama Google. Pengiklanan Google AdWords menawarkan pembayaran melalui per klik iaitu kos per klik (CPC) pengiklanan, kos bagi setiap seribu jejak atau kos per mille (CPM ) pengiklanan, dan mengikut pengiklanan yang disasarkan berdasarkan tapak untuk teks, banner, dan juga iklan yang kaya dengan media.



Google adwords ialah peluang pengiklanan di rangkaian google samada di Google search page atau display network google seperti di Blogger, laman web, Youtube, dan banyak lagi ...Jumlahnya? berjuta-juta page.. Jika ingin iklan di Facebook yang dinamakan seperti FB Ads atau Facebook Ads, …

Cara Buat Link dalam Blogger Blog

Image
Apakah cara nak buat link semua post dalam blog diantara labels, kategori dan sebagainya.
Berikut adalah bagaimana semua tindakan yang perlu dilakukan :

Pautan ini pergi ke <a href="http://www.belajarblogging.com">Belajar blogging </ a>
Apabila sebelum link diposkan di blog, perkataan Belajar Blogging adalah pautan yang dapat diklik yang membawa kepada laman web Belajar Blogging

Pastikan anda menggunakan URL penuh apabila anda membuat pautan. Ini bermakna termasuk http://www. Melainkan termasuk awalan yang, pelayar web browser tidak memahami bahawa ia perlu mencari laman web yang lain, tetapi ia sebaliknya akan mencari dokumen di laman web anda dipanggil www.belajarblogging.com.

Ambil perhatian bahawa apabila anda mematikan tag, anda perlu mematikan hanya pada tag utama, bukan sifat atau nilai. Ianya dimatikan secara automatik hanya dengan menggunakan penutup </ a> tag. 

Anda juga boleh menggunakan tag ini di sekitar imej untuk membuat imej yang boleh diklik …

Widget Percuma Untuk Blogger

Image
Di dalam dunia pengkomputeran, widget web adalah widget perisian untuk web. Ia adalah satu aplikasi kecil dengan fungsi yang terhad yang boleh dipasang dan dilaksanakan dalam laman web oleh pengguna. Selain menghias blog dengan berbagai jenis fungsi seperti animasi flash,kesan suara -sound effect dan lain-lain.

Widget membenarkan pengguna untuk menjadikan kandungan peribadi ke dalam aplikasi web dinamik yang boleh dikongsi di laman web di mana kod itu boleh dipasang. Sebagai contoh, "Laporan Cuaca Widget" boleh melaporkan cuaca hari ini dengan mengakses data dari Weather Channel, ia juga boleh ditaja oleh Channel Cuaca.

Widget mempunyai peranan permohonan sementara atau tambahan, bermakna ia hanya menduduki sebahagian daripada laman web dan sesuatu yang berguna dengan maklumat diambil dari laman web lain dan dipaparkan di laman lain. Syarat-syarat lain yang digunakan untuk menggambarkan widget web ini termasuklah: portlet, sebahagian web, alat, lencana, modul dan coretan. Widg…

Iklan di Google Secara Percuma

Image
Google sentiasa mencari untuk meningkatkan nilai hasil carian tempatan - dan juga aplikasi Peta Google matlamatnya - gergasi enjin carian mempunyai cara yang mudah untuk anda untuk menyediakan mereka dengan maklumat berharga mengenai perniagaan anda, yang ia infuses ke dalam keputusan enjin carian.

Manfaat ? Pada asasnya , cara untuk mengiklankan perniagaan anda di Google secara percuma. Dan jujur ​​, yang tidak suka beberapa pengiklanan percuma? Ini bukan sahaja membantu perniagaan anda mendapatkan dijumpai melalui carian ; ia juga boleh membantu anda mendapatkan lebih banyak lalu lintas, membawa, dan pelanggan.

Dalam usaha untuk menubuhkan penyenaraian Tempat Google anda, anda akan perlukan maklumat berikut :

Keterangan perniagaan anda
Nombor telefon, alamat, dan apa-apa maklumat hubungan lain yang anda ingin.

Mengiklankan
Logo atau imej yang mewakili perniagaan anda ( sebagai contoh, beberapa orang menggunakan gambar pejabat mereka , menyimpan, atau restoran )
Satu kupon atau tawaran isti…

Menjana Wang Guna Blog dengan Bidvertiser

Image
Membuat wang dari klik dan Conversions
Anda dibayar untuk setiap pelawat yang klik pada iklan, dan pendapatan tambahan jika klik bertukar menjadi penukaran. Matlamat kami adalah untuk membolehkan anda untuk membuat sebanyak mungkin dari ruang iklan anda, dengan membiarkan pengiklan tawaran pada ruang iklan anda. Kami membayar bulanan, sama ada melalui cek ,wire transfer, atau melalui PayPal dengan minimum hanya $10.




Pembida tertinggi dipaparkan di laman web anda
Bidvertiser akan sentiasa memaparkan pembida tertinggi di laman web anda , menjamin pendapatan maksimum yang mungkin pada masa yang tertentu.

Adakah pembida semakin bertambah baik dari masa ke masa
Anda akan melihat peningkatan yang berterusan dalam bidaan anda dari masa ke masa , kerana kedua-dua pengunjung anda dan pengiklan akan didedahkan kepada peluang membida terhadap satu sama lain pada ruang iklan anda.

Menyesuaikan susun atur iklan anda
Bidvertiser memberikan anda satu titik -dan-klik alat mudah untuk membantu anda menyesuai…

Awas! Pemilik Blog Duplicate Content

Image
Garis Panduan Reka Bentuk Laman Web
Membuat kandungan snippet (coretan) membolehkan google mudah menyediakan ringkasan dan kandungan lebih berguna dalam kandungan pada laman web anda.

Beberapa markup digunakan dalam coretan (snippet) hendaklah:
Menerangkan dan merumuskan kandungan utama halaman anda supaya pengguna mudah melihatnya. Mengandungi kemaskini tarikh maklumat dan Google tidak akan menunjukkan coretan  (Snippet) untuk kandungan yang sensitif dan tidak lagi relevan.
kandungan asal (original) yang anda dan pengguna telah terjana dan terkandung sepenuhnya di halaman tersebut. Coretan snippet untuk kandungan yang dikaitkan tetapi tidak secara langsung terdapat di halaman anda.

Garis Panduan Kualiti
Walaupun coretan snippet dihasilkan secara algorithmically , Pihak google berhak untuk mengambil tindakan manual (contohnya,mengenakan penalty untuk coretan snippet untuk laman web tertentu ) dalam kes-kes di mana penyalahgunaan , penipuan, atau perkara yang lain yang tak relevan kepada car…

Tips Mencari Niche Untuk Blog Baru

Image
Fasa Permulaan:

Fasa permulaan membina blog baru adalah antara yang paling menyeronokkan, betul tak? Satu permulaan dengan idea yang hebat. Anda mungkin telah melakukan satu penyelidikan, dan yakin bahawa idea blog baru anda. Ada potensi pasaran, ramai orang membelanjakan wang dalam pasaran niche tersebut, dan anda telah menemui niche anda.




Hingga kepada fasa penyelidikan mewujudkan blog baru . Kerana selagi anda meletakkan asas , selagi anda membuat penyelidikan dan " mencari niche anda " , semua yang wujud dalam vakum. Tetapi sebaik sahaja anda memulakan parasit ini, ia akan mendapat kemas.




Seperti pepatah Cina yang lama: " selagi anda merancang perjalanan, anda mempunyai perjalanan. Ketika anda memulakan berblogging yang memang mengambil masa yang agak lama. Tetapi jangan lupa bahawa untuk berjaya, anda perlu mendapatkannya dengan usaha kerja keras.

Sesetengah daripada kita mungkin mempunyai idea yang hebat. Sesetengah pula daripada kita. Sesetengah daripada kita yang be…

Bagaimana Untuk Meningkatkan Rakan Facebook

Image
Bagaimana untuk mendapatkan seseorang untuk klik di Page Facebook adalah hanya langkah pertama ke arah membina rangkaian komuniti yang berkembang maju - mungkin sedikit (jika ada) bagi peminat yang akan kembali ke Page anda dengan menaip URL-nya. Tetapi jika sebaliknya, ia terpulang kepada anda untuk menarik perhatian mereka. kini tiba masanya untuk membuat sesuatu dan disulami dengan update atau post konsisten di wall yang akan muncul dalam News Feed mereka.

Rahsia untuk pemasaran Facebook
Ia adalah bagaimana sesuatu (jenama besar) dalam kotak pemikiran prospek. Apabila mereka mula berinteraksi dengan Page anda setiap hari,anda menguatkan jangkauan anda dengan melalui masa nyata (real time) update. Setiap kali peminat berinteraksi dengan Post anda, semua rakan-rakan mereka juga melihat aktiviti tersebut.

Berikut adalah cara untuk mendapatkan interaksi mereka:

Sesiapa sahaja boleh mengendalikan jadual posting ini untuk satu atau dua minggu , tetapi pemenang sebenar di Facebook adalah syar…

Bagaimana Cara Transfer Blogger Blog Melalui Gmail Lain

Image
Tutorial hari ni saya nak share dengan korang bagaimana nak memindahkan blog blogger ke akaun lain. So...kat bawah adalah prosedur yang sangat mudah untuk memindahkan blog blogspot anda ke akaun Google lain. Ikut langkah-langkah yang ditunjukkan untuk mengetahui bagaimana untuk memindahkannya :

LANGKAH 1: Pergi ke blogger dashboard




LANGKAH 2: Klik pada butang more options dan pilih Settings


LANGKAH 3: Sekarang, Klik pada Add Author dalam seksyen Permissions.



LANGKAH 4 : Kemudian , taipkan satu lagi ID gmail , di mana korang nak memindahkan blog tersebut.


LANGKAH 5 : Sekarang , daftar keluar blogger dan terbuka Gmail dan log masuk dengan id di mana anda mahu untuk memindahkan blog blogger anda.




LANGKAH 6 : Korang akan menerima pautan jemputan daripada blog blogger itu. Korang perlu klik pada link dan korang akan dibawa ke blogger dashboard . Walau bagaimanapun , blog itu tidak dipindahkan secara terus cuma korang hanya menjadi author untuk blogger tersebut.

LANGKAH 7: Jadi, untuk memindahkan …

Bagaimana Nak Buat Facebook Fan Page

Image
Apa Khabar para pelayar internet di luar sana, hari ni saya ingin berkongsi atau share tips dan tutorial macamana atau bagaimana cara nak buat Facebook Fanpage atau halaman followers Facebook korang. Facebook Fanpage adalah satu cara mengajak atau menjemput kawan-kawan,rakan-rakan,kenalan,keluarga,teman-teman dan sebagainya untuk LIKE Fanpage tersebut. Melalui kaedah ini mereka boleh follow update yang korang sharing dalam Facebook korang. O.k tanpa melengah masa jom kita mulakan :

1. Login masuk akaun Facebook korang selepas tu pergi kat google cari Create a page atau lebih mudah klik kat sini je! >>>Create Fanpage<<< macam contoh gambar kat bawah.


Seterusnya ikut arahan dan langkah-langkah yang diberikan oleh Facebook, setelah selesai Page atau Halaman yang korang dah daftar tadi kemudian seterusnya nak buat Fanpage Social Plugin Code untuk ditampal pada blog korang. Macam mana? emmm...pergi kat google cari Like Box atau lebih senang klik sini je >>>Like Box…

Bagaimana Nak Tag Rakan Follower Dalam Facebook

Image
Salah satu ciri yang paling popular di Facebook adalah tag , yang memberikan anda kelebihan untuk mengenal pasti dan rujukan orang dalam gambar, video dan nota. Hari ini, facebook telah menambah cara baru untuk tag orang dan perkara-perkara lain yang anda kongsi di Facebook - di update status dan posts lain. Ia adalah satu lagi cara untuk membolehkan orang ramai tahu siapa dan apa yang anda share dalam status updated.

Pengguna facebook sering kemaskini status mereka untuk menggambarkan apa dalam fikiran dan perasaan mereka, atau kongsi perkara-perkara yang mereka rasa seperti satu perkongsian . Kadang-kadang yang termasuk rujukan rakan-rakan, kumpulan atau acara-acara mereka menghadiri - misalnya, posting " makan tengah hari dengan Ahmad  " atau " saya sedang menuju ke KFC  - siapa nak order KFC ? ".

Bila anda menulis kemas kini status dan ingin menambah nama rakan kepada sesuatu yang anda posting , hanya tambah atau masukan tanda atau simbol " @ " terlebih…