Awas! Pemilik Blog Duplicate Content

Garis Panduan Reka Bentuk Laman Web
Membuat kandungan snippet (coretan) membolehkan google mudah menyediakan ringkasan dan kandungan lebih berguna dalam kandungan pada laman web anda.

Beberapa markup digunakan dalam coretan (snippet) hendaklah:
Menerangkan dan merumuskan kandungan utama halaman anda supaya pengguna mudah melihatnya. Mengandungi kemaskini tarikh maklumat dan Google tidak akan menunjukkan coretan  (Snippet) untuk kandungan yang sensitif dan tidak lagi relevan.
kandungan asal (original) yang anda dan pengguna telah terjana dan terkandung sepenuhnya di halaman tersebut. Coretan snippet untuk kandungan yang dikaitkan tetapi tidak secara langsung terdapat di halaman anda.

Garis Panduan Kualiti
Walaupun coretan snippet dihasilkan secara algorithmically , Pihak google berhak untuk mengambil tindakan manual (contohnya,mengenakan penalty untuk coretan snippet untuk laman web tertentu ) dalam kes-kes di mana penyalahgunaan , penipuan, atau perkara yang lain yang tak relevan kepada carian pengguna. Khususnya , anda harus mengelakkan :
Penandaan sehingga kandungan yang sama tidak boleh dilihat oleh pengguna.

Garis panduan yang berkualiti meliputi bentuk anti menipu atau manipulasi aktiviti coretan snippet, tetapi Google boleh bertindak balas secara negatif kepada amalan mengelirukan lain yang tidak disenaraikan di sini. Pemilik laman web atau blog  membuat tanggapan salah sekiranya berfikir pihak Google meluluskan teknik menipu tertentu. Pengguna internet dinasihatkan iaitu termasuk kepada webmaster supaya memberi tumpuan kepada membuat serta menyediakan penulisan yang asli bukannya duplicate content,meniru, copy paste,mencuri idea hasil tulisan,image dan isi kandungan laman web orang lain.

Comments
Subscribe to Our Newsletter

Dapatkan Update Terkini Terus Ke Email Anda...


*Kami Benci Spam!

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram

Cara Buat Video Montaj