Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Bagaimana Untuk Meningkatkan Rakan Facebook

Bagaimana untuk mendapatkan seseorang untuk klik di Page Facebook adalah hanya langkah pertama ke arah membina rangkaian komuniti yang berkembang maju - mungkin sedikit (jika ada) bagi peminat yang akan kembali ke Page anda dengan menaip URL-nya. Tetapi jika sebaliknya, ia terpulang kepada anda untuk menarik perhatian mereka. kini tiba masanya untuk membuat sesuatu dan disulami dengan update atau post konsisten di wall yang akan muncul dalam News Feed mereka.

Rahsia untuk pemasaran Facebook 
Ia adalah bagaimana sesuatu (jenama besar) dalam kotak pemikiran prospek. Apabila mereka mula berinteraksi dengan Page anda setiap hari,anda menguatkan jangkauan anda dengan melalui masa nyata (real time) update. Setiap kali peminat berinteraksi dengan Post anda, semua rakan-rakan mereka juga melihat aktiviti tersebut.

Berikut adalah cara untuk mendapatkan interaksi mereka:

Sesiapa sahaja boleh mengendalikan jadual posting ini untuk satu atau dua minggu , tetapi pemenang sebenar di Facebook adalah syarikat-syarikat yang menyimpannya setiap hari (atau sekurang -kurangnya, Isnin hingga Jumaat). Konsisten sentiasa menang di Facebook. Setiap peminat melawat Facebook atau Fanpage anda pada masa-masa yang berbeza dalam sehari , satu post sehari semata-mata tidak cukup - peminat tidak akan melihatnya.

Sebaliknya , selepas beberapa jenis kandungan post sepanjang hari; termasuk video pendek,tips, pautan dan soalan,contest,lawak dan sebagainya untuk menarik perhatian peminat atau follower anda. Serentak dengan kiriman post pada masa yang berlainan untuk menarik lebih banyak peminat. 

Apa yang penting jangan lupa untuk membuat tindakan susulan seperti " comment" atau  tag rakan-rakan  untuk melibatkan mereka secara langsung. Maklum balas yang lebih akan mengaktifkan beberapa jenis post yang terbaik dan menggunakan maklumat ini untuk menghantar lebih banyak mesej untuk melihat apakah yang peminat dan pengunjung benar-benar inginkan.


Comments

Popular posts from this blog

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Cara Mengetahui Siapa Yang Melihat Status Profil Kita di WhatsApp