Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Bagaimana Cara Transfer Blogger Blog Melalui Gmail Lain

Tutorial hari ni saya nak share dengan korang bagaimana nak memindahkan blog blogger ke akaun lain. So...kat bawah adalah prosedur yang sangat mudah untuk memindahkan blog blogspot anda ke akaun Google lain. Ikut langkah-langkah yang ditunjukkan untuk mengetahui bagaimana untuk memindahkannya :

LANGKAH 1: Pergi ke blogger dashboard
LANGKAH 2: Klik pada butang more options dan pilih Settings


LANGKAH 3: Sekarang, Klik pada Add Author dalam seksyen Permissions.LANGKAH 4 : Kemudian , taipkan satu lagi ID gmail , di mana korang nak memindahkan blog tersebut.


LANGKAH 5 : Sekarang , daftar keluar blogger dan terbuka Gmail dan log masuk dengan id di mana anda mahu untuk memindahkan blog blogger anda.
LANGKAH 6 : Korang akan menerima pautan jemputan daripada blog blogger itu. Korang perlu klik pada link dan korang akan dibawa ke blogger dashboard . Walau bagaimanapun , blog itu tidak dipindahkan secara terus cuma korang hanya menjadi author untuk blogger tersebut.

LANGKAH 7: Jadi, untuk memindahkan sepenuhnya, anda perlu log masuk ke akaun blogger anda lagi dengan id blog admin dan sekali lagi pergi ke Settings > Permissions.

LANGKAH 8 : Sekarang, korang akan melihat dua penulis blog satu dinamakan admin dan pengarang lain dinamakan. Di sini korang perlu Klik pada pengarang dan mengubahnya ke admin dan keluarkan admin lama dari senarai.

So..,daftar keluar akaun blogger yang sebelumnya dan mendaftar masuk dengan akaun baru di mana korang ingin memindahkan blog tersebut. Korang akan melihat blog korang telah dipindahkan dari akaun lama ke akaun baru.


Selamat mencuba......harap-harap tutorial ini dapat membantu...sila komen ye....


Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram