Bagaimana Cara Transfer Blogger Blog Melalui Gmail Lain

Tutorial hari ni saya nak share dengan korang bagaimana nak memindahkan blog blogger ke akaun lain. So...kat bawah adalah prosedur yang sangat mudah untuk memindahkan blog blogspot anda ke akaun Google lain. Ikut langkah-langkah yang ditunjukkan untuk mengetahui bagaimana untuk memindahkannya :

LANGKAH 1: Pergi ke blogger dashboard
LANGKAH 2: Klik pada butang more options dan pilih Settings


LANGKAH 3: Sekarang, Klik pada Add Author dalam seksyen Permissions.LANGKAH 4 : Kemudian , taipkan satu lagi ID gmail , di mana korang nak memindahkan blog tersebut.


LANGKAH 5 : Sekarang , daftar keluar blogger dan terbuka Gmail dan log masuk dengan id di mana anda mahu untuk memindahkan blog blogger anda.
LANGKAH 6 : Korang akan menerima pautan jemputan daripada blog blogger itu. Korang perlu klik pada link dan korang akan dibawa ke blogger dashboard . Walau bagaimanapun , blog itu tidak dipindahkan secara terus cuma korang hanya menjadi author untuk blogger tersebut.

LANGKAH 7: Jadi, untuk memindahkan sepenuhnya, anda perlu log masuk ke akaun blogger anda lagi dengan id blog admin dan sekali lagi pergi ke Settings > Permissions.

LANGKAH 8 : Sekarang, korang akan melihat dua penulis blog satu dinamakan admin dan pengarang lain dinamakan. Di sini korang perlu Klik pada pengarang dan mengubahnya ke admin dan keluarkan admin lama dari senarai.

So..,daftar keluar akaun blogger yang sebelumnya dan mendaftar masuk dengan akaun baru di mana korang ingin memindahkan blog tersebut. Korang akan melihat blog korang telah dipindahkan dari akaun lama ke akaun baru.


Selamat mencuba......harap-harap tutorial ini dapat membantu...sila komen ye....


Comments
Subscribe to Our Newsletter

Dapatkan Update Terkini Terus Ke Email Anda...


*Kami Benci Spam!

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram

Cara Buat Video Montaj