Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Widget Percuma Untuk Blogger


Di dalam dunia pengkomputeran, widget web adalah widget perisian untuk web. Ia adalah satu aplikasi kecil dengan fungsi yang terhad yang boleh dipasang dan dilaksanakan dalam laman web oleh pengguna. Selain menghias blog dengan berbagai jenis fungsi seperti animasi flash,kesan suara -sound effect dan lain-lain.

Widget membenarkan pengguna untuk menjadikan kandungan peribadi ke dalam aplikasi web dinamik yang boleh dikongsi di laman web di mana kod itu boleh dipasang. Sebagai contoh, "Laporan Cuaca Widget" boleh melaporkan cuaca hari ini dengan mengakses data dari Weather Channel, ia juga boleh ditaja oleh Channel Cuaca.

Widget mempunyai peranan permohonan sementara atau tambahan, bermakna ia hanya menduduki sebahagian daripada laman web dan sesuatu yang berguna dengan maklumat diambil dari laman web lain dan dipaparkan di laman lain. Syarat-syarat lain yang digunakan untuk menggambarkan widget web ini termasuklah: portlet, sebahagian web, alat, lencana, modul dan coretan. Widget biasanya diwujudkan dalam DHTML atau Adobe Flash.

Widget mungkin dianggap sebagai permohonan yang boleh dimuat turun yang kelihatan dan bertindak seperti aplikasi menggunakan teknologi web termasuk JavaScript, Flash, HTML dan CSS. Widget digunakan dan bergantung kepada API web terdedah sama ada oleh pelayar (web browser) atau oleh enjin widget seperti Akamai, Clearspring, KickApps, MassPublisher, NewsGator, Widgetbox atau lain-lain lagi.

Anda boleh mendapat widget percuma di laman blog yang khusus tentang widget seperti : Adiwidget , Widgetindex ,Animaxwidget atau  Hit Counter , Feedjit , Islamic Widget  dan lain-lain.
Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram