Bagaimana Cara Memadam Akaun Youtube

Padamkan, Tutup atau Sembunyikan saluran YouTube anda

Memadamkan akaun YouTube boleh menjadi rumit, dan jika anda tidak berhati-hati, anda mungkin akan memusnahkan keseluruhan akaun Google anda. Disini saya ingin kongsikan sedikit  tutorial cara mengajar anda cara memadam hanya akaun YouTube. Anda boleh memilih untuk menyembunyikan akaun secara sementara pada saluran atau memadamkan saluran Youtube anda secara kekal.

5 langkah cara-cara perlu anda lakukan (Step-by-step):

1. Layari akaun Youtube anda, atau akaun Google myaccount.google.com.
2. Klik pautan "Padamkan akaun atau Perkhidmatan anda".
3. Pilih "Delete Product" dan masukkan kata laluan Google anda.
4. Klik ikon trashcan di sebelah "YouTube".
5. Sahkan bahawa anda ingin memadamkannya. 
***(Berhati-hati mungkin anda akan terpadam keseluruhan akaun anda).


STEP 1


STEP 2

STEP 3

STEP 4

Anda boleh menyembunyikan kandungan dari saluran YouTube anda dan memilih untuk mengaktifkannya semula kemudian. Apabila anda menyembunyikan kandungan, nama saluran, video, suka, langganan, dan pelanggan akan dibuat secara peribadi.

Pada komputer, pastikan anda dilog masuk ke YouTube dengan saluran yang anda mahu delete (Padam) atau Hide (Sembunyikan).

Pergi ke tetapan akaun lanjutan anda. Anda boleh sampai ke tetapan akaun lanjutan pada bila-bila masa dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

πŸ‘‰Di bahagian atas kanan, klikπŸ‘‰ Account> πŸ‘‰Setting,
πŸ‘‰Di bawah πŸ‘‰"Setting," pilih πŸ‘‰ Overview.
πŸ‘‰Di bawah nama saluran, pilih Advanced.

Di bahagian bawah sekali, pilih Delete channel. ***Anda mungkin diminta untuk memasukkan butiran daftar masuk anda.

(Sila ikut langkah-langkah seperti dalam Gambarajah)πŸ‘†

1. Pilih Saya mahu menyembunyikan saluran saya atau saya ingin menyembunyikan kandungan saya.
2. Pilih kotak untuk mengesahkan apa yang akan disembunyikan di saluran anda.
Pilih Sembunyikan saluran saya.

Jika anda ingin menjadikan kandungan anda dapat dilihat oleh orang lain, atau jika anda mahu download, komen, atau menggunakan Playlist, anda boleh mengaktifkan semula saluran itu.

Ikuti langkah-langkah ini untuk memadamkan saluran YouTube anda:

***Pada komputer, pastikan anda log masuk ke YouTube dengan saluran yang anda mahu padamkan.

Pergi ke tetapan akaun lanjutan anda. Anda boleh sampai ke tetapan akaun lanjutan pada bila-bila masa dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

  • Di bahagian atas sebelah kanan, klik Account> Setting.
  • Di bawah "Account Setting," pilih Overview.
  • Di bawah nama saluran, pilih ADVANCE.

Di bahagian bawah, pilih Padam saluran (anda mungkin melihat Padam kandungan sebaliknya). Jika digesa, masukkan butir-butir log masuk anda.

Pilih Saya mahu memadam kandungan saya secara kekal.
Pilih kotak untuk mengesahkan bahawa anda ingin memadamkan saluran anda.
Pilih Padam saluran saya (anda mungkin melihat Padam kandungan saya).
Kemas kini mungkin mengambil sedikit masa, jadi anda mungkin terus melihat gambar kecil video anda di laman web ini untuk masa yang singkat.

Nota: Langkah ini hanya akan memadamkan saluran YouTube, bukan profil atau halaman Google+ yang disambungkan ke saluran, atau Akaun Google yang anda gunakan untuk log masuk.


Comments




Subscribe to Our Newsletter

Dapatkan Update Terkini Terus Ke Email Anda...


*Kami Benci Spam!

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Bagaimana Cara Hack "Wifi Password"

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Padam Akaun Instagram

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Membuat Video Montaj