Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Buat Microsoft Excel: Spreadsheet

Lembaran Kerja Excel/ Spreadsheet?

Cara Buat Microsoft Excel: Spreadsheet

Lembaran kerja Excel ialah program/dokumen perisian yang mengumpul baris dan lajur yang direka bentuk untuk menyimpan maklumat secara teratur. Lembaran kerja Excel juga membolehkan pengguna menggunakan logik matematik dan statistik pada data dan memanipulasinya mengikut keperluan strategi perniagaan. Semak juga di πŸ‘‰ Bantuan Editor Google Dokumen.


Jadi, ini adalah pengenalan ringkas kepada lembaran Kerja Excel. Dalam bahagian seterusnya, anda akan belajar cara mencipta Lembaran Kerja Excel baharu. Semak juga di πŸ‘‰Microsoft Excel Spreadsheet.


Bagaimana untuk Membuat Lembaran Kerja Excel?

Adakah anda perlu membuat hamparan dalam Microsoft Excel tetapi tidak tahu di mana untuk bermula? Anda telah datang ke tempat yang betul! Walaupun Excel agak sulit pada mulanya, dengan mencipta hamparan asas adalah semudah memasukkan data ke dalam baris bernombor dan lajur berhuruf. Contohnya sama ada anda perlu membuat hamparan untuk kerja sekolah, kerja tugasan ataupun untuk menjadual perbelanjaan anda, artikel ini akan mengajar anda semua apa yang anda tahu tentang mengedit hamparan pertama anda dalam Microsoft Excel. Semak juga di πŸ‘‰ Microsoft Help.


Mencipta buku kerja baharu ialah salah satu arahan paling asas yang perlu anda ketahui dalam Excel. Anda boleh membuat buku kerja kosong baharu atau mencipta buku kerja baharu berdasarkan pelbagai templat yang telah direka bentuk. Sila semak πŸ‘‰ Microsoft Support.


Buat Buku Kerja Kosong

Selalunya anda ingin membuat buku kerja kosong. Baca juga cara buat πŸ‘‰ Google Sheets.


1. Klik tab Fail.

Cara Buat Microsoft Excel: Spreadsheet

2. Klik Baharu.

3. Pilih Buku kerja kosong.

Cara Buat Microsoft Excel: Spreadsheet


Tekan Ctrl + N untuk mencipta buku kerja kosong baharu dengan cepat.


Buku kerja kosong baharu dibuat dan anda boleh mula memasukkan data.


Buat Buku Kerja daripada Templat.

Jika anda memerlukan bantuan untuk bermula dengan dokumen biasa, seperti invois, laporan perbelanjaan atau kalendar, anda boleh menggunakan salah satu templat Excel dan bukannya bermula dari awal. Sila download di πŸ‘‰ Google Play.


1. Klik tab Fail.

Cara Buat Microsoft Excel: Spreadsheet

2. Klik "New".

3. Cari templat yang anda inginkan dengan:

Mencari jenis templat yang anda inginkan, menggunakan kata kunci yang menerangkannya, seperti "kalendar" atau "invois".

Mengklik carian yang dicadangkan, terletak di bawah medan carian.

Memilih templat yang anda mahu, jika ia sudah muncul pada halaman.

Cara Buat Microsoft Excel: Spreadsheet


4. Pilih gaya templat (select a template style).

Cara Buat Microsoft Excel: Spreadsheet

Excel akan membuat buku kerja baharu, berdasarkan templat yang anda pilih.


5. Klik "Create".

Cara Buat Microsoft Excel: Spreadsheet

😎Nota: Buku kerja baharu dibuat daripada templat dan anda boleh mula mengisinya dengan data anda sendiri.

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram