Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Download Template Untuk Blogger Blog

Download Template Untuk Blogger Blog

Blog template adalah sesuatu yang boleh digunakan untuk memanipulasi fizikal blog, dengan tetapan yang terpakai bagi setiap halaman di blog.

Blogger mempunyai template asas (template klasik), dan kemudiannya telah ditambahbaik perubahan, ubahsuai mengikut kesesuaian setiap entri. 
Kerana blog juga melibatkan aktiviti-aktiviti kompleks seperti mengekalkan arkib, mewujudkan laman dinamik dan sebagainya, template blog mengautomasikan fungsi-fungsi seperti mengurangkan risiko kesilapan dalam seluruh blog dan membolehkan penulis blog menerbitkan entri.  

Selain untuk memberi tumpuan kepada blog dan bukan untuk membina laman web. Program dalam blog merupakan sebahagian daripada template lalai, dan pengguna blog juga boleh mengakses template di pelbagai laman web sokongan, kedua-duanya adalah percuma dan ada juga dengan bayaran. 

Templat juga boleh dikenali dengan nama lain sebagai tema (theme), dan biasanya boleh diedit dari dalam dashboard (papan pemuka blog), dan melalui FTP pada pelayan blog, bergantung kepada perkhidmatan blog yang digunakan.

Melalui template blogger pengguna boleh membuat tema dalam penggunaan yang lebih luas untuk laman web, supaya setiap halaman akan mempunyai penampilan yang seragam, dan kemudahan seperti menu untuk navigasi akan muncul di setiap halaman. Blogger juga boleh tweak template untuk laman tertentu.
 

Kreatif Template Untuk Blogger Blog
Sila download template melalui btemplates.com (Sumber btemplates.com)

Kreatif Template Untuk Blogger Blog

Sila download template melalui btemplates.com (Sumber btemplates.com)

Kreatif Template Untuk Blogger Blog

Sila download template melalui btemplates.com (Sumber btemplates.com) 

Berikut dibawah adalah perkara yang saya ingin kongsi dengan anda, cara-cara install template baru dalam blogspot anda, sila ikut langkah berikut:

1. Download  template dan unzip fail (anda boleh guna tools free unzipper software).

2. Login masuk blogger (Dashboard → Template → “Backup / Restore” button).
In the old Blogger design: Dashboard → Design → Edit HTML.

3. Backup template anda (Download full Template).


***In the old Blogger design:

4. Cari di file atau desktop dan upload xml file tersebut dalam template anda.

5. Sekiranya terpapar tanda amaran:

Klik "keep widgets" dan Save template.

 Selesai......

Selamat membaca dan selamat mencuba...


Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram