Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Kelas Buat Blog WordPress SEO Bersama Akademi Denaihati

Kelas Buat Blog WordPress SEO Bersama Akademi Denaihati
Credit Ezil.com
Dalam industri blogging pada masa kini mereka sangat popular dan mereka merupakan satu syarikat yang menyedikan perkhidmatan untuk belajar "membina laman web" menggunakan platform WordPress, disini saya ingin memperkenalkan kepada anda  Akademi Denaihati. Di Akademi Denaihati Network ini mereka menyediakan pelbagai kursus, seminar dan latihan untuk menjadikan blogging sebagai kerjaya yang mampu memberi pendapatan lumayan di samping mempromosikan dan bekerja di internet sebagai kerjaya yang bukan sekadar sambilan.

Peserta yang menyertai seminar ini akan menerima:

 • Asas pemasangan wordpress nak membina blog bermutu
 • Memahami cara pengendalian blog wordpress yang lebih efisien
 • Mengetahui cara integrasi blog dengan sosial media
 • Sebuah domain dan hosting selama setahun
 • Sebuah eBook “Blogging For Beginners”
 • Sertai Hi Tea Sepetang Bersama Blogger anjuran Denaihati
 • Customer support selama setahun pada waktu dan tarikh yang akan dinyatakan
 • Menyertai komuniti blogger di bawah kelolaan Denaihati Network Sdn Bhd
 • Ahli Akademi Denaihati dan mendapat diskaun untuk kursus dan seminar akan datang.
Tujuan utama seminar ini adalah untuk memberikan pendedahan tentang WordPress kepada mereka yang belum mengenali apa itu blogging, mereka yang sudah mempunyai blog dan ingin berhijrah ke WordPress atau mereka yang sudah mempunyai blog WordPress dan ingin mendalami ilmu dalam cara mengendalikan WordPress.

Disini anda boleh upgrade skill SEO juga, kita juga dapat peluang untuk membuat duit dari blog kita sendiri. Tak kira dari Niche apa, itu yang kita kena plan sebaik-baiknya. Dari join Kelas Master WordPress ini, akan terbuka mata untuk kita seterusnya mengejar apa yang rakan-rakan Alumni Akademi Denaihati sedang lakukan. #TeamWork sedang mengaplikasikan apa yang telah dipelajari.


Akademi Denaihati akan menganjurkan satu lagi kelas intensif "WordPress For Business" untuk memberi peluang lebih ramai pemilik perniagaan dan individu untuk mendalami cara terbaik untuk menguruskan blog menggunakan platform WordPress.


Kelas mereka akan mengajar anda perkara-perkara seperti:

 1. Asas laman sesawang, pemilihan domain, hosting dan platform yang ingin digunakan.
 2. Bagaimana memasang WordPress dari kosong
 3. Pemilihan theme yang sesuai
 4. Plugins dan widgets, apa yang diperlukan dan bagaimana menguruskannya.
 5. Bagaimana menulis artikel yang pertama
 6. Pengurusan gambar, audio dan video
 7. Teknik optimasi enjin carian (SEO) asas
 8. Teknik optimasi enjin carian (SEO) peringkat lanjutan
 9. Strategi dan perancangan penulisan
 10. Artikel dengan kata kunci evergreen
 11. Strategi mempromosikan blog baru
 12. Latihan praktikal menggunakan fungsi drag n drop page builder
 13. Keselamatan WordPress
 14. Bagaimana menyelenggara laman WordPress

Apa yang dimaksudkan dengan premis online?
Premis online merupakan laman sesawang yang dibina menggunakan nama domain laman web kita sendiri. Ini merupakan perkara yang sangat penting sekiranya kita mahu membina jenama perniagaan online kita untuk jangka masa panjang.

Premis online yang baik akan memberikan peluang untuk para pelanggan dan bakal pelanggan untuk mengenali perniagaan kita dan mendapatkan info-info terbaru.

Jom kita terjah blog Akademi Denaihati Network.

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram