Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Bagaimana Cara Mempercepatkan Blog Diindeks Oleh Google

Tips mempercepat blog atau laman web diindeks oleh Google


Bagaimana Cara Mempercepatkan Blog Diindeks Oleh Google
Klik untuk lebih jelas

Adakah anda tahu bahawa ia mungkin mengambil masa beberapa minggu sebelum Google memutuskan untuk mengindeks (index) blog anda.

"Malah, ada sesetengah orang mengambil masa yang lama dan sangat sukar untuk mendapatkan blog baru mereka diindeks oleh Google". 

Jika ingin laman blog atau web anda diindeks dalam beberapa hari, anda perlu melakukan perkara berikut:Bagaimana Cara Mempercepatkan Blog Diindeks Oleh Google
Klik untuk lebih jelas

1) Tambah Blog anda ke GWT - Google Webmaster Tools (GWT) adalah tempat di mana anda boleh mengumpul data dan beberapa maklumat tentang blog anda. 

Google secara automatik akan memberitahu anda sama ada anda mempunyai apa-apa isu dengan laman web anda atau tidak. Ia adalah tempat yang terbaik untuk anda mula pengumpulan data sebab saya pun menggunakan GWT. 

Oleh itu saya sarankan supaya anda menambah blog anda ke Google Webmaster Tools. Jangan ragu-ragu untuk mengunjungi Webmaster Tools sebulan sekali untuk memastikan bahawa Google masih "suka" blog dan segala hasil kerja anda yang baik dan relevan kepada pembaca.

Selepas menambah laman blog anda harus menggunakan pilihan yang dipanggil "Ambil sebagai Google" (fetch as Google) sila lihat screenshot dibawah ini penting bagi memastikan bahawa setiap halaman blog anda akan diindeks oleh Google. 

Apa yang saya maksudkan dengan "diindeks" adalah pelawat yang menggunakan enjin carian Google mampu untuk mencari blog anda melalui rentetan carian mereka.

2) Tambah Blog anda ke Bing Webmaster Tools - Ini adalah sama dengan GWT, tetapi dibuat oleh Yahoo dan Bing search engine. Jadi, daripada hanya menggunakan GWT, saya cadangkan anda untuk menambah blog anda ke Bing juga. Fungsi alat Bing adalah sama seperti GWT.Bagaimana Cara Mempercepatkan Blog Diindeks Oleh Google
Klik untuk lebih jelas

Jangan terlalu keliru dengan maksud tajuk utama post diatas kerana anda tidak perlu melakukannya sendiri. Ketika sekitar pada tahun 2000, anda kemungkinan besar harus melakukannya sendiri dan secara manual, tetapi kini ia lebih mudah dari sebelumnya.

Hanya dengan muat turun dari mana-mana plugin yang sama dan terus link ke blog anda. Pendek kata, sitemap dan fail robots.txt akan crawl blog anda dengan lebih mudah untuk diindeks oleh Google. Sitemap adalah tempat di mana semua halaman URL dan posting anda disimpan. 

Antara Lain:
Sebaik sahaja anda telah menyelesaikan langkah-langkah tersebut dan anda hanya perlu menunggu sedikit masa. Sementara itu, pastikan anda memberitahu rakan-rakan / rakan-rakan / ahli keluarga anda mengenai blog baru anda.

Selepas tempoh satu atau dua hari, pastikan anda menggunakan rentetan carian berikut untuk melihat apakah blog anda akhirnya diindeks oleh Google: misalnya url http://niagaonline.blogspot.com/, http://niagaonline.blogspot.com/pelbagai-koleksi-tudung-baru.html atau tajuk blog sahaja niaga Online.

Jika laman web atau blog anda muncul keluar pada carian Google, anda boleh bernafas lega kerana blog anda diindeks oleh enjin carian Google. Anda boleh menggunakan rentetan carian yang sama pada Bing dan Yahoo juga, tetapi perlu diingat bahawa engin carian mereka agak sedikit perlahan daripada Google. 

Oleh itu, dalam tempoh masa daripada 2 hari - tunggu selama seminggu atau lebih. Namun begitu, jika anda masih tidak melihat blog anda di Google, jangan panik kerana laman web anda akan diindeks walaupun cepat atau lambat.

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram