Pengesahan Untuk Melindungi Keselamatan Akaun Google

Pengesahan, Kawal Serta Melindungi Akaun Google

Pengesahan dan Kawal Untuk Melindungi Keselamatan Akaun Google Setempat

Perkhidmatan ini seakan-akan seperti Whatsapp dan Facebook. Anda boleh membantu orang yang mempunyai nombor telefon anda mencari dan berhubung dengan anda contohnya di perkhidmatan Google Malaysia , seperti Hangouts atau Google+.


Pengesahan dan Kawal Untuk Melindungi Keselamatan Akaun Google Setempat


Bantu orang lain berhubung dengan anda di Google menggunakan nombor anda
Anda boleh memudahkan pengguna yang mempunyai nombor telefon anda untuk menghubungi anda di seluruh perkhidmatan Google. Contohnya, kawan-kawan anda boleh menghantar mesej atau foto tanpa alamat e-mel atau maklumat hubungan anda yang lain.


Pengesahan dan Kawal Untuk Melindungi Keselamatan Akaun Google Setempat

Pengesahan dan Kawal Untuk Melindungi Keselamatan Akaun Google Setempat

Pengesahan dan Kawal Untuk Melindungi Keselamatan Akaun Google Setempat


Untuk membantu orang berhubung dengan menggunakan nombor telefon anda, ikut langkah berikut:

1. Pergi ke halaman "Telefon" Akaun Saya.
2. Pastikan nombor telefon semasa anda disenaraikan.
3. Di sebelah "Bantu orang yang mempunyai nombor anda bersambung dengan anda di seluruh perkhidmatan Google," pastikan kotak telah diperiksa.
Nota: Jika tetapan ini aktif tapi bukannya di bawah, orang yang menggunakan nombor anda untuk bersambung dengan anda mungkin tidak melihat maklumat peribadi lain.


Pengesahan Untuk Melindungi Keselamatan Akaun Google


Bantu orang lain mencari maklumat peribadi anda di Google menggunakan nombor anda
Di samping itu, anda boleh membantu orang yang mempunyai nombor telefon anda mencari nama, foto, dan maklumat lain yang anda buat pada Google. Sebagai contoh, rakan dapat melihat maklumat seperti nama dan foto anda apabila mereka menggunakan nombor anda untuk menghantar mesej atau foto kepada anda.

Untuk membantu orang menemui anda dengan menggunakan nombor telefon anda, ikuti langkah berikut:

1. Pergi ke halaman "Telefon" Akaun Saya.
2. Pastikan nombor telefon semasa anda disenaraikan.
3. Di sebelah "Juga membantu mereka mencari nama, foto, dan maklumat lain yang anda buat di Google," tandakan pada kotak. (Penting: Menghidupkan tetapan ini juga akan menghidupkan tetapan di atas, jika belum lagi aktif.)
Nota: Apabila tetapan ini tidak disemak, orang mungkin tidak dapat menggunakan nombor telefon anda untuk mencari nama, foto, atau maklumat lain yang anda buat.

Apabila perubahan berkuat kuasa.

Sekiranya anda berkongsi nombor telefon anda.

Jika anda menggunakan telefon Android.

Comments




Subscribe to Our Newsletter

Dapatkan Update Terkini Terus Ke Email Anda...


*Kami Benci Spam!

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram

Cara Buat Video Montaj