Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Menyekat Saluran YouTube Daripada Muncul dalam Feed

Bagaimana Menyekat Saluran YouTube Keluar dalam Suapan


Cara Menyekat Saluran YouTube Daripada Muncul dalam Feed

Sesetengah saluran YouTube tidak layak mendapat perhatian anda. Jika anda tidak menyukai saluran YouTube, berikut ialah cara untuk menyekatnya supaya anda tidak melihatnya lagi. Semak juga di πŸ‘‰ Youtube For Families Support.

Terdapat beberapa saluran YouTube yang anda tidak mahu lihat. Mungkin mereka menghasilkan kandungan clickbait yang berkualiti rendah atau pandangan pencipta tidak sejajar dengan pandangan anda. Walau apa pun keadaannya, anda tidak seharusnya membenarkan saluran yang anda tidak mahu lihat mengisi suapan YouTube anda. Semak juga di πŸ‘‰ Quora.

Terdapat beberapa saluran YouTube yang anda tidak mahu lihat. Mungkin mereka menghasilkan kandungan clickbait yang berkualiti rendah atau pandangan pencipta tidak sejajar dengan pandangan anda. Walau apa pun keadaannya, anda tidak seharusnya membenarkan saluran yang anda tidak mahu lihat mengisi suapan YouTube anda. Semak juga di πŸ‘‰ Chrome Web Store.


Cara Menyekat Saluran YouTube

Tegasnya, anda tidak boleh menyekat sepenuhnya saluran YouTube sebagai penonton (walaupun kami akan menggunakan istilah "sekat" untuk panduan ini). Sebaliknya, anda boleh menghentikannya daripada dipaparkan dalam pengesyoran anda dan pada suapan anda. Walau bagaimanapun, ini tidak menghalang anda daripada melihat saluran di tempat lain, seperti dalam hasil carian atau di tapak luaran.

Apabila anda menyekat saluran YouTube, saluran tersebut digunakan pada peringkat akaun untuk menambah baik pengesyoran YouTube anda. Ini bermakna jika anda menyekat saluran pada komputer anda, saluran itu disekat secara automatik pada mudah alih anda.

Tiada orang lain akan tahu bahawa anda telah menyekat saluran. Ini termasuk pemilik saluran mereka tidak menerima pemberitahuan dan pemberitahuan itu tidak muncul dalam statistik mereka. Ia juga tidak dipaparkan di mana-mana pada saluran anda (jika ada).


Untuk menyekat saluran YouTube, ikut arahan di bawah. Ini terpakai pada kedua-dua tapak web YouTube dan apl mudah alih YouTube.


Jika anda belum melakukannya, log masuk ke akaun πŸ‘‰ YouTube anda.

Pada halaman utama YouTube (ini tidak akan berfungsi dari halaman lain), cari video daripada saluran yang ingin anda sekat.

Jika anda menggunakan desktop, tuding pada butiran video. Anda tidak perlu melakukan ini pada mudah alih.

Pilih tiga titik menegak.

Cara Menyekat Saluran YouTube Daripada Muncul dalam Feed

Pilih Jangan syorkan saluran.

Jika anda membuat kesilapan, pilih Buat asal.


Bagaimana untuk menyahsekat (Unblock) saluran YouTube

Anda tidak boleh melihat senarai saluran yang anda sekat pada halaman utama anda atau menyahsekatnya secara individu. Jika anda ingin melihat video daripada saluran sekali lagi, anda mesti mengosongkan semuanya.

1. Navigasi ke halaman Aktiviti Google Saya dan log masuk ke akaun anda.

2. Pilih Aktiviti lain pada anak tetingkap navigasi kiri.

Cara Menyekat Saluran YouTube Daripada Muncul dalam Feed


3. Tatal (Skrol) ke bawah ke bahagian maklum balas YouTube "Tidak berminat" dan klik delete di bawahnya.


Cara Menyekat Saluran YouTube Daripada Muncul dalam Feed


4. Pilih delete sekali lagi untuk mengesahkan.


Cara Menyekat Saluran YouTube Daripada Muncul dalam Feed


Walau bagaimanapun, anda boleh menyahsekat pengguna individu yang anda hadkan daripada mengulas pada video anda. Komen sedia ada mereka hilang untuk kebaikan, tetapi komen baharu akan kelihatan. Anda boleh melakukan ini daripada apl atau tapak web YouTube dengan melawati halaman saluran jika anda mengingati nama mereka. Jika tidak, anda lebih baik menggunakan YouTube Studio.


1. Log masuk ke YouTube Studio.

2. Pilih Tetapan di sudut kiri bawah.


Cara Menyekat Saluran YouTube Daripada Muncul dalam Feed


3. Klik Komuniti.

4. Cari pengguna yang anda ingin nyahsekat di dalam kotak Hidden users.

5. Klik butang X di sebelah nama mereka.

6. Pilih Simpan.


Cara Menyekat Saluran YouTube Daripada Muncul dalam Feed


Kekalkan Fokus pada Saluran YouTube yang Anda Sukai

Algoritma pengesyoran YouTube menjadi sangat betul, tetapi ia juga salah. Kadangkala anda menonton satu video dan anda terpapar dengan cadangan yang tidak berkesudahan untuk saluran itu. Tetapi bagaimana jika anda tidak menyukainya? Kurangkan bunyi bising, sekat saluran dan tingkatkan pengalaman YouTube anda sepuluh kali ganda.

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram