Cara Bagaimana Ganti/Ubah/Tukar Latar Belakang di Google Meet

Tukar/ Ganti Latar Belakang (Background) di Google Meet

Cara Bagaimana Ganti/Ubah/Tukar latar belakang di Google Meet.

Cara mengubah latar belakang (Background) di Google Meet

Anda kini boleh mengganti latar belakang anda dengan gambar di Google Meet. Anda boleh menggunakan gambar pilihan Google, yang merangkumi ruang pejabat, pemandangan, dan latar belakang abstrak, atau memuat naik gambar anda sendiri. Sila semak di Google Meet Help.


Sekiranya anda cukup bernasib baik untuk mengadakan pertunjukan dari rumah, maka ada kemungkinan anda terjebak dalam butiran panggilan video yang tidak pernah berakhir untuk masa depan yang tidak dijangka. Bagi kebanyakan orang, ini secara langsung bermaksud memberi bos, rakan sekerja, pelanggan, atau orang asing yang lengkap dengan pandangan background secara langsung di rumah mereka. Tetapi ada kalanya tidak semestinya begitu. Semak juga di Google Meet Support.


Pada akhir Oktober Google mengumumkan bahawa Google Meet, alat persidangan videonya, akan segera memberi pengguna kemampuan untuk memuatkan latar belakang tersuai pada panggilan video mereka. Ciri ini, yang dipopularkan oleh Zoom, adalah cara yang menyenangkan untuk membangkitkan latar belakang menarik untuk panggilan persidangan yang sebaliknya. Baca juga artikel lain disini.


Dengan menampar latar belakang digital pada panggilan video anda, anda menghalang peserta panggilan lain untuk melihat ke rumah sebenar anda. Sama ada anda menghargai privasi untuk kepentingannya sendiri, atau tidak merasa seperti merapikan ruang pejabat kediaman bersama anda sebelum pertemuan anda yang seterusnya, ciri ini memungkinkan untuk melihat sedikit privasi dan kawalan yang telah lama hilang. Baca juga artikel lain disini.


Syukurlah, cukup mudah untuk dihidupkan. Google mempunyai arahan terperinci di halaman Bantuannya, tetapi, bagi anda yang tidak merasa ingin mengklik dan membaca arahan Google. Semak juga artikel cara guna Google Meet.


Berikut adalah cara anda memuatkan latar belakang tersuai sebelum mengadakan perjumpaan video:


1. Cari perjumpaan yang ingin anda sertai (mungkin dalam bentuk jemputan kalendar, atau pautan langsung), dan klik "Join Google Meet."


2. Google Meet akan bertanya adakah anda "Siap untuk bergabung?" Sebelum anda melakukannya, pilih ikon separa manusia di sudut kanan bawah kotak video. Pada tangkapan skrin di bawah, kamera dimatikan sehingga kotak video berwarna hitam. Anda, sebaliknya, akan menghidupkan kamera anda (itulah caranya, ingat?).


3. Anda kini disajikan dengan pelbagai latar belakang untuk dipilih. Cukup pilih yang anda mahukan, atau muat naik sendiri dengan menekan pilihan "+", dan anda akan berlumba. Lihat pilihan pengembaraan bawah laut ini.


4. Pilih "Sertai Sekarang" dan anda kini telah memasuki pertemuan dengan latar belakang maya anda.


Mudah, bukan?


Sekarang, kerana teknologi tidak kemas dan sering bermasalah, ciri latar belakang maya seperti ini dilengkapi dengan beberapa syarat. iaitu, latar belakang maya, seperti banyak jenis teknologi moden yang lain, kurang menarik.


Ya. Latar belakang maya yang kurang menarik.


Sementara itu, jika anda dapat mematikan kamera semasa perjumpaan video, lakukan. Sekiranya tidak,  anda boleh hidupkan latar belakang maya sekarang.


Siapa yang terpengaruh...

Pengguna terakhir...

Mengapa anda menggunakannya...


Latar belakang tersuai dapat membantu anda memperlihatkan lebih banyak privasi serta membantu menyembunyikan persekitaran latar belakang (background) anda.


Maklumat tambahan

Baru-baru ini kami melancarkan keupayaan untuk menyaring kebisingan latar belakang yang mengganggu dan mengaburkan latar belakang anda di Google Meet. Bersama-sama, ciri-ciri ini mengurangkan gangguan audio dan visual, dan membantu memastikan pertemuan yang lebih produktif.

Nota: Latar belakang maya berfungsi secara langsung dalam penyemak imbas anda dan tidak memerlukan peluasan atau perisian tambahan. Semasa pelancaran, ianya akan berfungsi di ChromeOS dan pada penyemak imbas Chrome pada peranti desktop Windows dan Mac. Sokongan pada aplikasi mudah alih Meet akan segera hadir; kata jurucakap Google di blog Google Workspace Updates apabila ianya sudah tersedia.


😎😎😎Selamat membaca dan semoga dapat membantu...

Comments


Subscribe Artikel Ini Melalui Email...

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Padam Akaun Instagram

Cara Membuat Video Montaj

Bagaimana Cara Hack "Wifi Password"

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Buat Akaun Google Baru (Gmail)