Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Berkesan Untuk Mengurangkan Masa Muat Halaman

Cara Mengurangkan Page Load Time

Cara Berkesan Untuk Mengurangkan Masa Muat Halaman

Bayangkan melawat tapak di mana setiap halaman mengambil masa beberapa saat untuk dimuatkan. Semak juga di πŸ‘‰ PageSpeedInsights.

Mengecewakan, bukan?

Sebenarnya, ramai blogger mengabaikan kelajuan pemuatan tapak web mereka kerana mereka memuatkan elemen visual daripada karusel imej kepada widget interaktif. Semak juga di πŸ‘‰ Blogger Help.

Itu bukan cara untuk menarik perhatian penonton anda.

Apa yang mereka perlukan ialah blog yang dimuatkan dengan pantas, memaksimumkan kebolehbacaan dan menyampaikan maklumat yang mereka inginkan segera. Semak juga di  πŸ‘‰Quora.

Mari kita bincangkan cara memberi mereka apa yang mereka mahu. Baca juga di πŸ‘‰ APB.


Panduan Terbaik Untuk Pengoptimuman Kelajuan Memuat Blog:

     1. Mengapa Kelajuan Pemuatan Halaman Penting
         1.1 Kekalkan Lebih Banyak Trafik
         1.2 Meningkatkan Penukaran
         1.3 Kedudukan Enjin Carian Lebih Tinggi
     2. Cara Menguji Kelajuan Memuatkan Laman Web
     3. Cara Mengurangkan Masa Loading Blog
         3.1 Alih Keluar Pemalam yang Tidak Diingini
         3.2 Cari Pemalam yang Melakukan Lebih Banyak
         3.3 Naik taraf Pelan Pengehosan Anda
         3.4 Pilih Tema yang Lebih Baik
         3.5 Optimumkan Imej Anda
         3.6 Lumpuhkan Pautan Panas
         3.7 Melabur dalam CDN
         3.8 Kecilkan Kod Anda
         3.9 Elakkan Sumber Menyekat Render
         3.10 Kurangkan Bilangan Catatan di Halaman Utama Anda
         3.11 Jangan Banjiri Pembaca dengan Iklan
         3.12 Bersihkan Pelayan Anda
         3.13 Dayakan Caching Laman Web
         3.14 Gunakan Mampatan GZIP
         3.15 Optimumkan Pangkalan Data Laman Web Anda
         3.16 Optimumkan Komen Pengguna
         3.17 Pengoptimuman Fokus pada Halaman Teratas Anda
  
 

Mengapa Kelajuan Pemuatan Halaman Penting

Selain pengalaman pengguna yang dipertingkatkan, kelajuan pemuatan yang pantas juga mempunyai banyak faedah dari sudut pemasaran.
Kekalkan Lebih Banyak Trafik

Statistik menunjukkan bahawa sekitar 40 peratus pengguna akan meninggalkan tapak yang gagal dimuatkan dalam masa tiga saat atau kurang. Angka ini melonjak kepada 53 peratus jika kita bercakap tentang pengguna mudah alih.


Jika anda terus mengabaikan kelajuan memuatkan blog anda, anda pada dasarnya mengurangkan potensi trafik anda kepada separuh.
Tingkatkan Penukaran

Adakah anda tahu bahawa kelewatan satu saat dalam masa pemuatan menyebabkan penurunan 7 peratus dalam penukaran?


kesan kelewatan 1 saat.


Ia mungkin tidak kelihatan besar, tetapi ingat bahawa tapak web pesaing anda hanya dengan beberapa klik sahaja.

Sebaik sahaja pembaca beralih ke blog lain dengan pengalaman pengguna yang lebih baik, mereka mungkin tidak akan melihat ke belakang.

Kedudukan Enjin Carian yang Lebih Tinggi

Sekiranya anda tidak tahu, enjin carian seperti Google sangat khusus dalam hal pengalaman pengguna.

Itulah sebabnya mereka melihat kelajuan pemuatan sebagai faktor kedudukan penting bukan sahaja untuk desktop, tetapi juga untuk tapak web mudah alih.


Jika anda tidak biasa dengan istilah SEO atau Search Engine Optimization, saya cadangkan anda mula belajar menggunakan siaran ini.

Buat masa ini, izinkan saya menunjukkan kepada anda langkah seterusnya untuk mencapai prestasi blog terkemuka: mengukur kelajuan pemuatan sebenar blog anda.Cara Menguji Kelajuan Memuatkan Laman Web

Anda mungkin fikir tapak web anda sudah berjalan cukup pantas, tetapi hanya alat seperti PageSpeed Insights Google boleh membuktikannya.

Ringkasnya, ia ialah alat pengoptimuman prestasi yang menganalisis kelajuan tapak web anda, mengesan isu yang menjejaskan kelajuan dan menyediakan senarai cadangan bersama-sama sumber yang berguna.

Untuk menggunakan PageSpeed Insights, teruskan dan masukkan URL blog anda dan klik 'Analisis.'

Cara Berkesan Untuk Mengurangkan Masa Muat Halaman


Hanya berikan PageSpeed Insights beberapa saat untuk menguji kelajuan halaman anda.

Apabila selesai, perkara pertama yang anda akan temui ialah penilaian yang mendalam tentang prestasi tapak web anda, termasuk skor kelajuan anda, faktor yang mempengaruhi kelajuan pemuatan dan anggaran kependaman atau kelewatan sebelum input pengguna boleh didaftarkan.


Anda juga boleh menggunakan PageSpeed ​​Insights untuk prestasi mudah alih dengan bertukar kepada tab 'Mudah Alih'. Alat ini harus segera memberikan anda laporan berbeza yang mencerminkan prestasi blog anda pada telefon pintar dan tablet.

Cara Berkesan Untuk Mengurangkan Masa Muat Halaman

Temui markah kelajuannya lagi?

Mulai sekarang, saya menasihati anda untuk menggunakannya sebagai cara utama anda untuk mengukur prestasi tapak web anda.

Matlamat anda adalah mudah: untuk melakukan seberapa banyak pengoptimuman yang diperlukan untuk mencapai penghujung skala skor kelajuan yang "pantas".

Cara Berkesan Untuk Mengurangkan Masa Muat Halaman


Anda mungkin membaca di suatu tempat bahawa skor kelajuan sekurang-kurangnya 85 adalah cukup baik, yang sebenarnya agak benar memandangkan tapak besar seperti Facebook pun mempunyai markah kurang daripada 90.

Cara Berkesan Untuk Mengurangkan Masa Muat Halaman

Tetapi sebagai jenama baru yang cuba membuat penyok dalam niche anda, menyelesaikan "cukup baik" bukanlah pilihan.

Cara Berkesan Untuk Mengurangkan Masa Muat Halaman


Anda harus sentiasa menerima peluang yang akan membantu anda mendahului persaingan.

Meningkatkan pengalaman pengguna di tapak web anda dengan meningkatkan kelajuan pemuatan anda ialah salah satu peluang ini.

Cara Berkesan Untuk Mengurangkan Masa Muat Halaman

Bersedia untuk langkah seterusnya?Cara Mengurangkan Masa Memuatkan Blog

Memandangkan kita telah membincangkan "mengapa" pengoptimuman kelajuan pemuatan halaman, tiba masanya untuk bercakap tentang "bagaimana."

Jika anda mengetahui satu atau dua perkara tentang pembangunan web, melaksanakan pengesyoran yang ditunjukkan dalam PageSpeed ​​Insights harus menjadi landasan kepada kempen pengoptimuman prestasi anda. Anda sepatutnya dapat mencarinya betul-betul di bawah bahagian "Data Makmal".

Cara Berkesan Untuk Mengurangkan Masa Muat Halaman


Sememangnya, cadangan yang anda akan dapat pada PageSpeed Insights bergantung pada keadaan keseluruhan tapak web anda. Walau bagaimanapun, kebanyakan pengesyoran pengoptimuman biasa akan disertakan dalam senarai strategi yang telah saya susun di bawah.Akhir kata

Tidak semua elemen visual yang memberi kesan kepada prestasi tapak web anda dimasukkan ke dalam tema anda.

Setiap imej yang anda muat naik ke tapak web anda, sama ada logo tapak web anda, imej yang ditampilkan, butang atau maklumat grafik, meningkatkan keperluan lebar jalur blog anda dan oleh itu menjejaskan prestasi.

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram