Blogger Interface 2020 Baru: Apa Yang Anda Perlu Tahu

Blogger Dashboard Baru 2020

Blogger Interface 2020 Baru: Apa yang anda perlu tahu


Blogger adalah merupakan platform blogging percuma yang dimiliki oleh Google (cuba semak di Wikipedia). Kini blogger telah menempuh fasa baharu kerana blogger ingin memastikan penggunaan web bertambah baik pada masa akan datang untuk semua orang kerana "Blogger Interface" yang baru ini boleh mengembangkan beberapa misi dengan penambahbaikan untuk pengalaman blogging yang baru di internet. 

Blogger Interface 2020 Baru: Apa Yang Anda Perlu Tahu


Pada 26 Mei 2020 yang lalu, terdapat banyak perkara yang berlaku di dalam Blogger Interface, ada sedikit perubahan yang dibuat untuk menaiktaraf (upgrade) kebolehgunaan yang lama dan menambahbaik yang baru untuk banyak perkara dalam Blogger Dashboard.

Perubahan ini nampaknya terus berkembang dalam banyak cara seperti menulis, dan publish kandungan anda di awan bebas di luar sana. huhuhu...

Sekiranya anda adalah di antara kalangan berjuta-juta pengguna yang menggunakan platform blogger di seluruh dunia, anda pasti telah melihat tab notification yang kelihatan seperti screenshot di bawah. 
Blogger Interface 2020 Baru: Apa Yang Anda Perlu Tahu

Sila semak di Blogger Official Blog.

Tab ini hanya dikhaskan untuk pengguna blogger dengan notifikasi yang memberitahu mengapa blogger interface yang baru ini tidak lama lagi akan bertukar menjadi default untuk semua penggunanya.

Walaupun begitu, blogger interface lama masih tersedia secara pilihan buat sementara waktu dan kerana blogger ingin memastikan anda mempunyai penampilan baru dan pengalaman yang lebih menarik di web.

Blogger Interface 2020 Baru: Apa yang anda perlu tahu
Blogger Interface Baru (Dashboard)

Mengapa anda perlu menitikberatkan interface blogger baru?
Oleh kerana Google telah memperkenalkan beberapa halaman baru yang berfungsi dengan baik di telefon bimbit yang akan membantu meningkatkan pengalaman keseluruhan di web.

Mari cuba lihat semuanya dan lihat apa maksudnya.

Membuat Blog Post (Preview)
Setelah log masuk akaun blogger untuk membuat catatan (Post) di blogger interface baru, semuanya telah berubah keseluruhannya seperti screenshot dibawah.


Blogger Interface 2020 Baru: Apa Yang Anda Perlu Tahukini anda boleh melihat terdapat perubahan besar pada antara muka (interface) blogger yang baru kerana ramai yang mungkin tertanya-tanya mengapa sekarang tag HTML tidak disertakan lagi.

Anda juga boleh melihat interface baru dalam versi mobile seperti tangkapan skrin di bawah:

Blogger Interface 2020 Baru: Apa yang anda perlu tahuBlogger Interface 2020 Baru: Apa yang anda perlu tahu

Selamat membaca dan selamat mencuba Blogger Interface baru....

Comments
Subscribe to Our Newsletter

Dapatkan Update Terkini Terus Ke Email Anda...


*Kami Benci Spam!

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Bagaimana Cara Hack "Wifi Password"

Cara Padam Akaun Instagram

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Membuat Video Montaj