Cara Membuat Bold Text di Facebook

Bagaimana Membuat Teks Tebal di Facebook

Cara Membuat Teks Tulisan Tebal di Facebook


Dengan membuat Bold Text menggunakan teks tebal di Facebook adalah cara yang unik untuk menjadikan kata-kata dan komen anda akan lebih menonjol. Panduan ini menerangkan cara membuat teks tebal di beberapa tempat yang berbeza di Facebook, termasuk: catatan, komen, nota, pada profil anda, dan di Messenger.

Facebook tidak mempunyai cara untuk membuat teks tebal (kecuali dalam Catatan). Oleh itu, untuk membuat teks tebal di Facebook, anda perlu menghasilkan teks tebal unicode. Panduan ini akan menunjukkan kepada anda cara menghasilkan teks tebal unicode dengan penjana teks tebal Text.

Peringatan: walaupun kebanyakan orang tidak akan menghadapi masalah melihat teks tebal unicode anda, penyemak imbas dan platform tertentu (seperti beberapa versi Android) mungkin menghadapi masalah. Pengguna yang tidak dapat melihat huruf tebal unicode akan melihat watak pengganti lalai sistem mereka (biasanya kotak atau tanda tanya) sebagai gantinya.

Catatan (aka kemas kini status, berita suapan berita, catatan profil) adalah ciri utama Facebook. Catatan adalah tempat yang paling biasa di mana orang mahu menggunakan teks tebal. Komen (perbincangan di mana orang membalas siaran) adalah tempat lain di mana orang mungkin mahu menjadikan teks tebal. 

Catatan serupa dengan catatan, tetapi digunakan untuk kandungan artikel yang lebih panjang. Catatan tidak begitu popular seperti catatan. Nota adalah satu-satunya tempat di mana Facebook menawarkan penyelesaian tebal "Original", yang tidak memerlukan alat teks unicode YayText. Tempat lain di mana orang mungkin ingin menggunakan teks tebal berada di profil mereka (iaitu bahagian mengenai saya), atau dalam sembang 1-on-1 di messenger Facebook.

Membuat Teks Tebal (Bold Text) dalam catatan (teks biasa)

Langkah 1: Tulis catatan anda dan sila ke laman web πŸ‘‰ yaytext.com (rujuk gambarajah di bawah).πŸ‘‡

Cara Membuat Teks Tulisan Tebal di Facebook

Tulis sahaja teks anda seperti biasa. Jangan tekan post!

Langkah 2: Dapatkan teks tebal anda

Di tab baru, buka penjana teks berani YayText. Masukkan teks yang anda mahu dicetak tebal ke dalam kotak "Teks Anda". Kemudian klik butang "salin" di sebelah gaya berani yang ingin anda gunakan. Teks tebal anda kini disalin ke papan keratan komputer anda. Tips: Gaya serif "sans" sesuai dengan fon Facebook dengan yang terbaik. Gaya "serif" memberikan kontras yang lebih gaya.

Langkah 3: Ganti teks dalam catatan anda

Kembali ke catatan anda dan tampal teks tebal yang anda salin pada langkah sebelumnya.

Langkah 4: Anda sudah selesai

Anda berjaya, catatan anda sekarang mempunyai teks tebal!

Tebal dalam tulisan (teks besar)
Langkah 1: Tulis catatan anda

Catatan dengan hanya beberapa watak kadang-kadang dipaparkan dalam ukuran fon yang lebih besar. Tulis teks anda seperti biasa. Tetap pendek, sehingga ia dipaparkan dalam ukuran lebih besar. Jangan tekan post!

Langkah 2: Dapatkan teks tebal anda

Di tab baru, buka penjana teksYayText. Masukkan teks yang anda mahu dicetak tebal ke dalam kotak "Teks Anda". Kemudian klik butang "salin" di sebelah gaya berani yang ingin anda gunakan. Teks tebal anda kini disalin ke papan keratan komputer anda. Tips: Gaya serif "sans" sesuai dengan fon Facebook dengan yang terbaik.

Langkah 3: Ganti teks dalam catatan anda

Kembali ke catatan anda dan tampal teks tebal yang anda salin pada langkah sebelumnya.

Langkah 4: Anda sudah selesai

Woohoo! Pos besar anda sekarang mempunyai teks tebal!

Buat text dalam komen
Langkah 1: Tulis komen anda

Tulis komen anda seperti biasa. Jangan hantar lagi!


Langkah 2: Dapatkan teks tebal anda

Nota: Di tab baru, buka penjana teks YayText. Masukkan teks yang anda mahu tebal ke kotak "Your Text". Kemudian klik butang "salin" di sebelah text style yang ingin anda gunakan. Kemudian salin text anda ke papan keratan di komputer anda. Tips: Gaya serif "sans" sesuai dengan fon Facebook dengan yang terbaik.

Comments
Subscribe to Our Newsletter

Dapatkan Update Terkini Terus Ke Email Anda...


*Kami Benci Spam!

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Bagaimana Cara Hack "Wifi Password"

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram

Cara Buat Video Montaj