Panduan Menjadi Pakar SEO Malaysia

Siapakah PAKAR SEO Malaysia

Panduan Menjadi Pakar SEO Malaysia

"Pakar SEO Malaysia" sememangnya memainkan peranan penting dalam membantu syarikat di Malaysia membina pemasaran perniagaan mereka. Selain itu mendapatkan khidmat SEO Specialist dan Servis SEO Malaysia, menarik pelanggan baru melalui trafik web secara online. Ketahui ranking dalam carian SEO Google, teknik dan Pakar Google Malaysia, belajar bersama SEO Expert mengenai Search Engine Optimization untuk mengetahui bagaimana untuk menganalisis serta cara untuk mengoptimumkan laman web anda, selain membuat strategi yang berkesan dalam usaha membaiki ranking dan kedudukan SEO anda di Google Malaysia. Ketahui prinsip asas pengoptimuman enjin carian. Pelaksanaan pengoptimuman teknikal, kandungan, dan luar tapak laman web anda. 

Ketahui cara menilai dan menganalisis tapak SEO

Cara Mengendali Pakar SEO
Apabila anda ingin menggunakan khidmat Pakar SEO, dan pastikan anda menggunakan sepenuhnya pelaburan anda dengan lebih bijak. Ataupun kemungkinan anda sendiri ingin belajar sendiri untuk menimba ilmu dalam mengoptimumkan enjin carian. So, anda boleh mengikuti Kursus SEO atau Kelas SEO.

Panduan Menjadi Pakar SEO Malaysia
Berikut adalah cara yang anda perlu ketahui:

1. Membuat ulasan dengan rujukan dan lihat contoh kerja sebelumnya 
Senarai pelanggan terkini dan terdahulu boleh membincangkan jumlah mengenai kemungkinan penyewaan SEO. Seperti mana-mana syarikat SEO, sesuatu cadangan adalah cara terbaik untuk menilai apakah perkara yang terbaik patut dilakukan. Terdapat alat SEO Tools yang tersedia dalam talian untuk memeriksa laman web halaman dengan cepat. Sekiranya freelancer kurang berfungsi sebelum ini, sepatutnya tiada faktor yang sulit untuk anda mengendalikan penggunaannya.

2. Mengajukan persoalan tentang teknik SEO mereka
Pakar yang betul akan mempunyai keupayaan untuk menerangkan dengan tepat kaedah apa yang akan mereka gunakan untuk meningkatkan kedudukan anda bersama dengan sebut harga tempoh projek. Minta penilaian teknikal awal laman web anda. Ini akan membantu anda memahami dengan tepat apa yang akan mereka ubah, kerana pengoptimuman di tapak akan memerlukan beberapa pelarasan pada kod.

3. Menyemak Aktiviti SEO Black Hat
Cegah pelanggan yang menggunakan kaedah SEO topi hitam seperti spam yang menggunakan teknik dengan pautan, kerana ini akan memberi masalah rank website atau blog anda dalam kedudukan rank dan SERP di Google. Amalan terbaik pereka laman web dalam talian juga mengehadkan teknik SEO tipikal seperti teks rahsia, bahan spam dan penyambung teks yang melampau.

4. Menyemak Aktiviti Freelancer
Apabila anda ingin membuat sewaan dengan freelancer, pastikan untuk berinteraksi dengan kerap dengan freelancer seperti yang anda lakukan dengan pakar lain. Anda boleh menjejaki kejayaan freelancer SEO dengan mengawasi pelbagai pautan dan kuantiti lalu lintas yang kembali ke tapak anda melalui Google Analytics. Profesional menggunakan maklumat ini untuk mengenal pasti dengan tepat apa yang berfungsi dengan baik untuk tapak website anda.

Dengan melihat petunjuk ini menjadi faktor yang perlu dipertimbangkan, begitulah asas dan panduan untuk anda akan menjadi seorang pakar SEO.

KEMAHIRAN SEORANG PAKAR SEO
Adalah penting untuk diperhatikan bahawa pakar SEO mempunyai pelbagai latar belakang dan kemahiran. Sebagai contoh, sesetengah mungkin mempunyai latar belakang pengaturcaraan dan memberi tumpuan lebih kepada pengoptimuman teknikal, sementara yang lain mungkin mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang reka bentuk, penulisan, atau pengiklanan. Mereka perlu mengetahui selok-belok bagaimana enjin carian berfungsi.

Kebanyakan pakar SEO akan mengkhususkan diri dalam beberapa bidang yang disebutkan di bawah:
 • Penyelidikan kata kunci mendalam
 • Mempelajari lalu lintas dan analisis
 • Split-testing pages serupa
 • Membina backlink semula jadi
 • Menganalisis pesaing pelanggan
 • Memaksimumkan pendedahan carian tempatan
 • Membangunkan panggilan yang kuat untuk bertindak
 • Bekerja dengan penulis dan pereka
 • Pemrograman dalam HTML, PHP, dll.
 • Kepakaran dengan WordPress atau Joomla
 • Mewujudkan strategi kedudukan yang berkesan
 • Meneliti amalan SEO terkini
Memandangkan beratus-ratus aspek boleh menjejaskan keupayaan keseluruhan laman web untuk enjin carian. Seorang pakar SEO juga harus berpengalaman dalam berbagai alat penilaian seperti Google Analytics dan Explorer Open Site Moz untuk mencipta pelan tindakan menyeluruh. 

Begitu juga, mereka juga perlu terus mengkaji kemas kini enjin carian terkini mengenai algoritma peringkat teras, serta memahami bagaimana perubahan tersebut akan memberi kesan kepada pelanggan mereka.

Asas Konsep SEO

Menguasai konsep asas pengoptimuman enjin carian. Pelajari strategi di sebalik SEO yang hebat, termasuk perancangan kata kunci, pengoptimuman kandungan, bangunan pautan, dan SEO untuk e-dagang, carian setempat, dan penonton mudah alih.

SEO: Link Building (2016, 2017, 2018, 2019, 2020)
Menyiasat anatomi pautan, bagaimana pautan menjejaskan kedudukan halaman, dan sifat-sifat yang membuat pautan inbound yang cemerlang.

SEO: Strategi penggunaan Kata Kunci belajar bagaimana untuk meneliti kata kunci dan menerapkannya ke laman web anda, membuat kempen iklan yang berkisar di sekitar kata kunci yang disasarkan. Meningkatkan trafik laman anda dan lebih memahami maksud penggunaan sesuatu kata kunci.

SEO antarabangsa boleh menarik pelawat antarabangsa ke laman web anda dengan mengoptimumkan SEO. Ketahui bagaimana untuk menentukan pasaran serta sasaran dan optimumkan aspek teknikal dan kandungan laman web anda mengikut negara dan juga bahasa di seluruh dunia.

SEO Lokal: SEO Tempatan adalah penting untuk perniagaan tempatan. Belajar untuk mencapai penglihatan maksimum di enjin carian, dan memandu lebih banyak trafik dan lalu lintas web ke perniagaan anda.

Kesimpulan: Sekiranya anda ingin menggunakan khidmat Pakar SEO, pastikan pelaburan anda berbaloi dan jangan tersilap memilih pakar yang sebenarnya.


Selamat membaca dan semoga bermanfaat...

Comments

Popular posts from this blog

Cara Padam Akaun Instagram

Cara Membuat Video Montaj

Cara Buat Akaun Google Baru

Bagaimana Cara Hack "Wifi Password"

Cara Padam Akaun Facebook

Download dan Install Whatsapp Plus Baru