Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Bagaimana Menghapus Halaman Kosong yang Tidak Diinginkan di Word

Memadam Halaman (Page) dalam Word

Bagaimana Menghapus Halaman Kosong yang Tidak Diinginkan di Word

Untuk memadam halaman di word yang mengandungi teks, grafik, atau perenggan kosong, pilih kandungan untuk dipadamkan, dan tekan Delete. 

Anda juga boleh melakukannya di-
Windows
macOS


Klik mana-mana sahaja di halaman yang anda ingin padam, tekan Ctrl + G.
Dalam kotak Masukkan halaman nombor, taipkan \ halaman.
Tekan Enter pada papan kekunci anda, dan kemudian pilih Tutup.


Sahkan bahawa halaman kandungan dipilih, dan kemudian tekan Delete pada papan kekunci anda. Untuk mengalih keluar halaman kosong di tengah atau di akhir dokumen anda, lihat Padam halaman kosong.

Pengguna Microsoft Word mungkin menghadapi masalah ini dari semasa ke semasa: halaman kosong sama ada di tengah atau di akhir dokumen yang sepertinya tidak dapat dipadamkan. Mengecewakan! Anda boleh memilih untuk mencetak hanya halaman pilih, tetapi itu tidak betul-betul menyelesaikan masalah itu.


Berikut adalah beberapa langkah yang mungkin untuk memadam halaman kosong yang tidak diingini anda. Video di atas juga akan berjalan melalui langkah-langkah ini.

Penyelesaian asas
Penyelesaian yang paling asas: pergi ke halaman kosong yang tidak diinginkan anda, klik seperti dekat dengan bahagian bawah halaman seperti yang anda boleh dapatkan, dan tekan kekunci ruang bawah umur anda sehingga halaman dikeluarkan.

Pergi ke tab VIEW, pilih Navigasi Pane di bahagian Papar, pilih imej kecil halaman kosong di panel kiri, dan tekan kekunci padam anda sehingga ia dialih keluar.Semak bahagian: Pergi ke tab PAGE LAYOUT, klik butang Margin, dan pilih Margin Custom. Klik tab Tata Letak. Dalam menu lungsur di sebelah Bahagian bermula, pastikan halaman Baru dipilih. Klik OK.

Gunakan simbol perenggan
Mengesan apa yang ada pada halaman dengan memaparkan tanda perenggan dan simbol pemformatan. Lihat laman kosong anda untuk melihat sama ada terdapat sebarang simbol, terutamanya tanda perenggan, atau ¶. Pilih simbol dan hapuskannya, dan anda juga mungkin akan memadamkan halaman kosong anda.

Sekiranya halaman kosong anda berada di tengah-tengah dokumen, ia mungkin disebabkan oleh pemecahan halaman manual. Dengan tanda perenggan yang dihidupkan, anda akan dapat melihat rehat halaman. Pilih dan hapuskannya.

Masalah dengan jadual
Jika terdapat jadual di akhir dokumen anda, Word akan secara automatik memasukkan perenggan selepas itu, seringkali menghasilkan halaman kosong pada akhir. Walaupun anda tidak dapat memadamkan perenggan yang dimasukkan, anda boleh membuatnya lebih kecil supaya tidak menyebabkan halaman baru dipaparkan. Dengan tanda perenggan diaktifkan, pilih simbol perenggan dan ubah saiz fon ke 1 titik.

Jika anda masih melihat tanda perenggan pada halaman kosong, ubah jarak di sekelilingnya. Pilih simbol perenggan, pergi ke bahagian Perenggan dan luncurkan kotak dialog Peralihan ayat dengan mengklik ikon pop keluar di penjuru kanan bawah seksyen. Pada tab Inden dan Spasi, tukar mana-mana jarak sebelum atau selepas perenggan ke 0. Tukar jarak Jalur ke 0, dan Klik OK.

Jika kedua-dua pilihan tidak berfungsi, anda boleh menyembunyikan perenggan itu. Pilih simbol perenggan, dan luncurkan kotak dialog Font dengan mengklik ikon pop keluar di sudut kanan bawah bahagian Font pada tab HOME. Pilih kotak centang tersembunyi di bahagian Kesan dan klik OK.


Kebanyakan kita - sama ada pelajar, pekerja pejabat- menggunakan Microsoft Office, dan lebih khusus, Microsoft Word, dalam kehidupan seharian kita. Ia boleh dikatakan semua suite perisian untuk produktiviti, dan untuk tujuan yang baik. Senarai aplikasinya adalah alat produktiviti yang sangat dipercayai dan sangat berkuasa yang melayani banyak tujuan.

Namun peratusan besar pengguna tidak menyedari. Contohnya Microsoft Word. Walaupun ia direka untuk membuat pemprosesan perkataan lebih seperti bekerja secara santai dan bukannya tugas yang membosankan, fungsi automatik dan pintasan, ramai pengguna tidak tahu - apalagi menggunakannya (kebanyakannya). Dan mereka akhirnya mengambil terlalu banyak sangat langkah dan lebih lama daripada yang diperlukan untuk melakukan tugas yang lebih kompleks.


Apabila memadam halaman dalam Word, sebagai contoh, sesetengah pengguna akhirnya memberikan button mouse atau ruang belakang sedikit, semuanya kerana mereka tidak menyedari bahawa terdapat cara yang lebih lancar untuk melakukannya.

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram