Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Bagaimana Untuk Memuat Turun Video dari Facebook

Cara Download Video dari Facebook

Cara Bagaimana Untuk Memuat Turun Video dari Facebook

Sepanjang tahun lalu, Facebook Watch telah melihat beberapa kejayaan yang ketara - sejak permulaan tahun 2018, jumlah masa yang dihabiskan menonton video dalam Watch telah meningkat sebanyak 14x.

Jadi apa yang berlaku apabila anda menonton video Facebook Watch yang bersaiz besar tetapi tidak mempunyai masa untuk menonton sepenuhnya, atau mencari kandungan yang begitu berguna dan anda mahu menyimpan video tersebut sebagai alat rujukan kemudian. 

Mujurlah, ada cara yang cepat dan mudah untuk memuat turun dan menyimpan video Facebook di desktop. Ok, disini saya akan kongsikan kepada anda bagaimana?

Malangnya, Facebook mengalih keluar workarounds untuk memuat turun video Live pada 2016. Walau bagaimanapun, jika anda mahu menyimpan video live Facebook untuk menonton pada masa yang akan datang, anda boleh hanya klik ikon tiga titik pada video, dan pilih "Save Video ". Kemudian, anda akan menemui video di bawah kategori "Saved" facebook anda.

Langkah 1
Pada suapan Facebook atau garis masa 'Klik kanan' pada mana-mana video kemudian 'Copy Video URL at current time'. Lihat screenshot di bawah.


Cara Bagaimana Untuk Memuat Turun Video dari Facebook


Langkah 2
Pergi ke FBDOWN.net. Kemudian paste URL dan Klik 'Download', seperti screenshot di bawah.


Cara Bagaimana Untuk Memuat Turun Video dari Facebook


Langkah 3
Klik pada "Download normal quality video" atau "Download HD Video" (jika ada) untuk mula memuat turun video tersebut. Lihat Screenshot dibawah.


Cara Bagaimana Untuk Memuat Turun Video dari Facebook


Nota 1: Jika video bermula bermain bukannya memuat turun, kemudian pada Langkah 3 klik kanan pautan dan klik "Save As ..." untuk memuat turun video tersebut.

Nota 2: Jika anda mendapat ralat, maka periksa sama ada video tersebut adalah awam dan bukan peribadi. Atau periksa sambungan Pengunduh Video untuk Chrome.

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram