Cara Bagaimana Untuk Memuat Turun Video dari Facebook

Cara Download Video dari Facebook

Cara Bagaimana Untuk Memuat Turun Video dari Facebook

Sepanjang tahun lalu, Facebook Watch telah melihat beberapa kejayaan yang ketara - sejak permulaan tahun 2018, jumlah masa yang dihabiskan menonton video dalam Watch telah meningkat sebanyak 14x.

Jadi apa yang berlaku apabila anda menonton video Facebook Watch yang bersaiz besar tetapi tidak mempunyai masa untuk menonton sepenuhnya, atau mencari kandungan yang begitu berguna dan anda mahu menyimpan video tersebut sebagai alat rujukan kemudian. 

Mujurlah, ada cara yang cepat dan mudah untuk memuat turun dan menyimpan video Facebook di desktop. Ok, disini saya akan kongsikan kepada anda bagaimana?

Malangnya, Facebook mengalih keluar workarounds untuk memuat turun video Live pada 2016. Walau bagaimanapun, jika anda mahu menyimpan video live Facebook untuk menonton pada masa yang akan datang, anda boleh hanya klik ikon tiga titik pada video, dan pilih "Save Video ". Kemudian, anda akan menemui video di bawah kategori "Saved" facebook anda.

Langkah 1
Pada suapan Facebook atau garis masa 'Klik kanan' pada mana-mana video kemudian 'Copy Video URL at current time'. Lihat screenshot di bawah.


Cara Bagaimana Untuk Memuat Turun Video dari Facebook


Langkah 2
Pergi ke FBDOWN.net. Kemudian paste URL dan Klik 'Download', seperti screenshot di bawah.


Cara Bagaimana Untuk Memuat Turun Video dari Facebook


Langkah 3
Klik pada "Download normal quality video" atau "Download HD Video" (jika ada) untuk mula memuat turun video tersebut. Lihat Screenshot dibawah.


Cara Bagaimana Untuk Memuat Turun Video dari Facebook


Nota 1: Jika video bermula bermain bukannya memuat turun, kemudian pada Langkah 3 klik kanan pautan dan klik "Save As ..." untuk memuat turun video tersebut.

Nota 2: Jika anda mendapat ralat, maka periksa sama ada video tersebut adalah awam dan bukan peribadi. Atau periksa sambungan Pengunduh Video untuk Chrome.

Comments
Subscribe to Our Newsletter

Dapatkan Update Terkini Terus Ke Email Anda...


*Kami Benci Spam!

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Padam Akaun Instagram

Bagaimana Cara Hack "Wifi Password"

Cara Membuat Video Montaj

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Buat Akaun Google Baru (Gmail)