Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Blog Politik Pakatan Harapan (PH)

Blog Politik Pakatan Harapan (PH)

Pakatan Harapan (PH) (bahasa Inggeris: Alliance of Hope) merupakan gabungan rasmi antara parti politik kerajaan di Malaysia yang bertindak selaku pewaris Pakatan Rakyat. Parti campuran ini ditubuhkan pada 22 September 2015, terdiri daripada Parti Tindakan Demokratik, Parti Keadilan Rakyat dan Parti Pekerja-Pekerja Malaysia. Parti Pekerja-Pekerja Malaysia diganti oleh Parti Amanah Negara (AMANAH) selepas Jabatan Pendaftar Pertubuhan (ROS) telah mengesahkan status permohonannya.

Pakatan Harapan berjaya menewaskan parti yang dahulunya dikatakan parti kerajaan di Malaysia iaitu Barisan Nasional. Tun Dr. Mahathir Mohamad menjadi perdana menteri Malaysia ke-7 manakala Dato' Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail menjadi timbalan perdana menteri Malaysia. Pakatan Harapan mendapat sebanyak 124 buah kerusi parlimen manakala Barisan Nasional hanya memenangi 79 kerusi dan PAS sekadar memerolehi 18 kerusi.

Sejarah
Penubuhan
Pakatan Harapan merupakan pengganti terus kepada gabungan tiga parti Pakatan Rakyat yang terdiri daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR), Parti Tindakan Demokratik (DAP) dan Parti Islam Se-Malaysia (PAS). Pakatan Harapan ditubuhkan pada 22 September 2015, dua tahun selepas pilihan raya umum 2013, kerana perselisihan dan konflik antara PAS dan DAP terutamanya mengenai isu pelaksanaan undang-undang syariah, menyebabkan PAS berpecah dari Pakatan Rakyat dan membubarkan gabungan itu pada 16 Jun 2015. Pembubaran itu menyebabkan pembentukan gabungan baru bernama Pakatan Harapan, yang terdiri daripada bekas parti Pakatan Rakyat, PKR dan DAP, dan parti pembangkang PAS, Parti Amanah Negara (AMANAH).

Pada 12 November 2016, parti pemisah Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (UMNO), Parti Pribumi Bersatu Malaysia, yang disingkatkan sebagai BERSATU, mengesahkan bahawa parti itu komited untuk menyertai blok pembangkang Pakatan Harapan, seperti yang dinyatakan oleh Pengerusi PPBM dan bekas Perdana Menteri, Mahathir Mohamad. Kemudian pada 13 Disember, PPBM membentuk pakatan pilihan raya dengan Pakatan Harapan menerusi perjanjian tujuh perkara di ibu pejabat PKR, dan pada 14 Mac 2017, PPBM secara rasmi menyertai Pakatan Harapan sebagai ahli.

Pilihan raya umum 2018
Pada 14 Julai 2017, barisan Majlis Presiden telah disahkan. Logo biasa juga diperkenalkan dengan perkataan "Harapan" dengan "A" berbentuk sebagai chevron berwarna putih pada latar belakang merah. Logo itu akan digunakan oleh semua calon yang turut serta sekiranya pakatan mendaftar dalam masa untuk pilihan raya umum ke-14. Perjanjian itu juga mengumumkan bahawa logo PKR akan digunakan sebagai simbol pilihan raya di seluruh Malaysia Barat. Sementara itu, pakatan di Malaysia Timur mengumumkan bahawa mereka akan menggunakan logo pihak masing-masing semasa pilihan raya. Pada 16 Mei 2018, gabungan ini telah didaftarkan secara rasmi.

Baca juga blog-blog yang menulis tentang isu semasa, berita semasa dan berita terkini oleh Blog Pakatan Harapan seperti dibawah:

1. SHAHBUDIN DOT COM http://shahbudindotcom.blogspot.com/
2. CUCU TOK SELAMPIT: http://khairulryezal.blogspot.com/
3. DIALOG RAKYAT: http://dialograkyat.blogspot.com/
4. SNAP SHOT: http://theunspinners.blogspot.com/
5. GIGITAN KERENGGA:  http://gigitankerengga.blogspot.com/
6. MOUNTWELLER88: http://mountdweller88.blogspot.com/
7. AMENO WORLD:  https://www.amenoworld.org/
8. CELAH GELEGAR: http://celahgelegar.blogspot.com/
9. MINDA RAKYAT: http://mindarakyat.blogspot.com/
10. AGEN PERUBAHAN: http://agendsai.blogspot.com/

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram