Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Bagaimana Untuk Memuat Naik Templat Kedai Blogger dalam Talian

Blogger Store Online = eCommerce Sederhana

Bagaimana Untuk Memuat Naik Templat Kedai Blogger dalam Talian
Menjual produk anda sendiri tidak perlu rumit, terutamanya jika anda menggunakan laman web seperti Blogger. Cuma perlu menjaga beberapa perkara yang mudah dan diselaraskan, anda pun boleh menjual pelbagai produk dengan mudah.

Sebelum lebih lanjut bagaimana untuk melakukannya, mari kita lihat beberapa produk yang anda boleh buat dan jual. 

Ini mungkin termasuk:
  • Produk Digital seperti eBook, tutorial video pengajaran, muzik, webinar, Photoshop, perisian, dan sebagainya.
  • Produk-produk fizikal seperti karya seni, pakaian, barang kemas, beg, kasut, dll.
  • Perkhidmatan seperti pembinaan, reka bentuk web, latihan peribadi, dll.
Anda tidak perlu mengehadkan diri anda hanya dengan satu jenis produk. Menjual perkhidmatan yang boleh anda lakukan pada premium adalah cara yang baik untuk kedua-dua menjana pendapatan dan mengewangkan blog anda. Dengan cara yang sama, menjual barangan fizikal kecil yang telah anda buat dapat membantu anda memanfaatkan pasaran khusus yang akan menghargai kerja anda.


Bagaimana Untuk Memuat Naik Templat Kedai Blogger dalam Talian

Baca: Cara Mencipta Kandungan yang Tukar kepada Penjualan
Berikut adalah 3 pilihan mudah untuk membuat kedai dalam talian Blogger dengan Selz:

Sila download template, widget, button blogger di Selz

1. Tambah Butang Beli atau Widget Produk
Salah satu cara paling mudah yang boleh anda jual dari halaman Blogger anda adalah untuk membenamkan butang atau widget yang menghubungkan terus ke produk anda dalam halaman atau catatan blog.

Pertama, anda perlu membuat produk anda di Selz. Ok cuma perlu pergi ke Selz dan buat akaun. Anda boleh mula menambah produk terus dengan mengklik pada 'Tambah item'. Item anda secara automatik akan masuk ke kedai anda, yang boleh anda akses dengan mengklik pada 'Simpan' dan 'Pratonton' di menu sebelah kiri. Anda akan melihat semua produk anda duduk di URL tersuai anda sendiri.

Untuk mencari pilihan butang dan widget anda, pilih "Butang dan Widget" dari menu kiri. Dari sana anda akan dapat menyesuaikan warna dan melihat butang anda sebelum menyalin kod yang dijana.

2. Benamkan (Embbed) Store Blogger Online
Satu lagi cara mudah untuk menambah produk ke laman Blogger anda adalah untuk membenamkan seluruh kedai anda ke platform. Dengan Selz, ini adalah menambah butang membeli dan widget mudah.

Pertama, pastikan semua produk anda dimasukkan ke dalam papan pemuka Selz anda dengan menggunakan pilihan "Item" dalam menu anda. Selanjutnya, semak imbas pilihan "Butang dan Widget" di papan pemuka Selz anda dan cari pilihan "Simpan". Di sini, anda akan dapat menyesuaikan gaya kedai anda agar sesuai dengan jenama Blogger anda.

Luangkan sedikit masa menyesuaikan rupa kedai anda, kemudian salin dan tampal kod HTML ke dalam editor html di Blogger. Mudah, kan?

3. Navigasi ke Kedai Dalam Talian anda
Cara lain untuk menjual melalui kedai dalam talian Blogger adalah untuk memaut ke Selz Store anda melalui pautan navigasi di laman Blogger anda. Selz mempunyai tema yang direka secara profesional dan editor kedai yang sangat mudah digunakan untuk pengguna yang ingin membuat kedai dalam talian berasingan sepenuhnya untuk mengarahkan trafik.

Untuk menetapkannya, klik pada 'Save,' Pasang aplikasinya, kemudian klik 'Theme' di bahagian atas halaman. Di sini anda boleh pratonton, demo, dan memasang tema untuk kedai anda.

Sebaik sahaja anda telah memilih tema untuk kedai Selz anda, anda boleh menavigasi ke 'Simpan', dan kemudian 'Editor' untuk mula menyesuaikan rupa laman web eCommerce anda yang baru! Di dalam editor kedai baharu, anda boleh menambah blok kandungan untuk mengatur kedai anda bagaimana yang anda suka, menukar warna dan fon untuk dipadankan dengan jenama produk anda, dan mencipta kedai dalam talian Blogger yang menarik yang akan merayu dan menarik prospek anda.

Nota: Sebaik sahaja anda berpuas hati dengan reka bentuk kedai anda, kembali ke papan pemuka anda dan klik kembali ke 'Butang dan Widget'. Kali ini, anda akan memilih 'Butang Simpanan'. Di sini anda boleh menyesuaikan paparan butang navigasi anda, kemudian salin dan tampal ke kedai dalam talian Blogger anda apabila anda sudah bersedia.

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram