Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Membuat dan Berkongsi Filter Wajah di Instagram

Buat beberapa kesan Filter yang menarik dan gempak

Cara Membuat dan Berkongsi Filter Wajah Instagram
Image Source: @Sabrina2020

Alat yang membolehkan anda membuat penapis wajah tersuai dan kesan hebat lain untuk Instagram, Spark AR Studio kini tersedia untuk semua pengguna. Sebelumnya, ia hanya tersedia untuk penguji Facebook dan beta.


Adakah anda telah menggunakannya untuk membuat penapis pertama kami, yang dapat anda lihat dan bagikan melalui aplikasi mudah alih Instagram dengan pergi ke akaun Instagram Sabrina@2020 (@Sabrina2020) dan mengklik ikon wajah.


Sekiranya anda ingin mengetahui cara membuat penapis anda sendiri untuk digunakan di Instagram, ambil telefon dan komputer anda dan lepaskan.

Cara Membuat dan Berkongsi Filter Wajah Instagram

MULAKAN PROJEK ANDA

Selalunya masa terbaik untuk memulakan dengan contoh projek sebagai titik permulaan. Dalam kes ini, kita akan membuat kesan Penyimpangan Wajah.

Muat turun & pasang versi terbaru Spark AR Studio ke komputer anda (kami menggunakan v68 untuk cara ini). Ia tersedia untuk Mac dan Windows.

Anda akan dipratonton dengan layar percikan yang mempunyai berbagai projek beginners untuk diterokai. Saya mendorong anda untuk membuka semuanya dan bermain-main jika anda mahu.

Apabila anda sudah bersedia untuk memulakan projek sampel ini, pergi ke tab Sampel dan pilih Penyimpangan Wajah.

Cara Membuat dan Berkongsi Filter Wajah Instagram

Simpan projek anda ke folder tempatan dengan pergi ke "File"> "Save."

UBAH FILTER ANDA

Sekarang setelah anda membuka contoh projek, anda mungkin ingin membuat beberapa perubahan.


Di sebelah kiri tetingkap di tab "Scene", cari dan pilih "faceMesh_distortion."

Di sebelah kanan tetingkap, cari "Deformation."

Pastikan tetingkap Deformation diperluas.


Di bawah "Blend Shapes" ubah salah satu slaid untuk menyesuaikan distorsi wajah.

Teruskan - buat mimpi buruk!


GUNAKAN FILTER PADA VIDEO ANDA SENDIRI

Hingga kini, kami telah menggunakan contoh video lalai untuk melihat kesannya. Mari ubah untuk melihat bagaimana kesan kita pada jenis wajah yang lain. Sekiranya anda mempunyai kamera web, anda boleh melihatnya sendiri pada masa nyata. Inilah cara menukar video input:


Di tepi paling kiri tetingkap, cari dan klik ikon kamera.

Dari pemilihan wajah yang dipersembahkan, pilih satu.

Sekiranya anda mempunyai kamera web yang terpasang di komputer anda, anda akan melihat butang untuknya tepat di atas muka. Pilihnya untuk pratonton interaktif langsung.


Kesan anda akan dikemas kini secara automatik dan digunakan pada wajah baru. Buat penyesuaian tambahan yang anda mahukan kemudian simpan projek.


EKSPORT FILTER ANDA

Seterusnya, kami akan mengeksport fail akhir yang dapat kami gunakan untuk memuat naik ke Facebook dan menerbitkan ke Facebook atau Instagram (anda hanya boleh memilih satu). Ini caranya:


Dari menu fail pilih "Eksport."

Tetingkap akan muncul menunjukkan berapa banyak ruang yang akan digunakan penapis anda pada pelbagai jenis peranti.

Sekiranya semuanya berwarna hijau dan dicentang, tekan butang "Eksport". (Catatan: Anda masih dapat mengeksport fail anda jika tidak semua jenis device diperiksa, tetapi itu akan menyebabkan masalah di sepanjang jalan proses membuatnya.)


Pilih lokasi simpan yang akan anda dapat dengan mudah kemudian dan pilih ".arexport" sebagai jenis fail.

Buka penyemak imbas web dan pastikan anda log masuk ke akaun Facebook / Instagram tempat anda ingin menerbitkan kesannya.

Navigasi ke https://www.facebook.com/sparkarhub/

Anda akan disambut dengan skrin pengenalan. Teruskan - anda boleh mencentang kotak untuk melangkau halaman ini pada kali anda menavigasi di sini.


Di kanan atas halaman, klik butang "Upload Effect".

Pilih platform (Facebook atau Instagram) yang anda mahukan kesannya (dalam kes ini, Instagram), dan beri nama FILTER anda. Tekan "Next" di bahagian bawah skrin untuk maju.

Cara Membuat dan Berkongsi Filter Wajah Instagram

Di bahagian "Ikon Kesan", seret dan lepas gambar yang ingin mewakili filter anda di Instagram.

Di tetingkap Explorer / Finder, cari fail yang anda eksport lebih awal.

Seret dan lepaskan ke bahagian "Fail Kesan" halaman.

Tandakan kotak pilihan perjanjian undang-undang yang mengatakan bahawa anda mempunyai semua hak yang diperlukan.

Cara Membuat dan Berkongsi Filter Wajah Instagram

Pilih "Muat naik" dan "Teruskan."

Sahkan maklumat yang muncul dan tekan "Teruskan."


UJI FILTER ANDA

Anda kini telah memuat naik penapis anda dan sudah hampir siap. Anda hanya perlu melakukan beberapa ujian terlebih dahulu. Di halaman berikutnya, anda akan disambut dengan dua pilihan: "Pratonton dalam aplikasi" dan "Dapatkan pautan pratonton."


"Pratonton dalam aplikasi" akan memungkinkan Anda menguji penapis selama 60 minit dari akaun yang saat ini anda log masuk. "Dapatkan pautan pratonton" akan memberi anda pautan yang dapat anda kirim kepada rakan, keluarga, atau rakan sekerja sehingga mereka dapat menguji penapis anda; hanya boleh digunakan 200 kali dalam satu hari, yang semestinya banyak. (Catatan: Saya sendiri mengalami masalah menggunakan opsi "Pratinjau dalam aplikasi", jadi saya sarankan menggunakan pautan.)


Walau apa pun, teruskan dan uji filter anda.


Anda juga ingin menghantar pautan pratonton itu kepada diri sendiri (sama ada melalui e-mel, sembang, atau sesuka hati), kerana anda akan memerlukannya kemudian.


PENERBIT FILTER  ANDA

Apabila anda sudah bersedia untuk menerbitkan filter baru anda untuk dilihat oleh follower, berikut caranya:


Nota: Tekan butang "Langkah Seterusnya" di bahagian bawah skrin. (Sekiranya anda meninggalkan halaman sebelumnya, anda boleh mencarinya dengan mudah dengan kembali ke facebook.com/sparkarhub.)

Comments

 1. Yang suka ni memang gigih nak buat ni...kalau Sis ko ni memang tak ngajin nak selpie hehehe

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sekadar berkongsi Sis...saya pun tak gemar nak berselfie...

   Delete
 2. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete

Post a Comment

Maklumat yang terkandung dalam laman Blog ini hanya untuk tujuan maklumat umum sahaja.

Kami tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa kehilangan atau kerosakan termasuk tanpa had, kehilangan atau kerosakan secara langsung atau tidak langsung atau apa-apa kerugian atau kerosakan yang timbul atau sesuatu yang berkaitan dengan penggunaan laman web ini. Dilarang meniru, copy & paste kandungan dalam laman blog ini.

Komen akan ditapis untuk kesejahteraan bersama, spammer tidak dialu-alukan (spammers are not allowed).

Terima Kasih.

The Blogler (Aku Pakar Blogger).

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram