Tukar Nama Post Entri dan Tajuk Blog Akan Lebih SEO

Cara Menukar Membuat Tajuk Post Supaya Lebih SEO

Tukar Nama Post Entri dan Tajuk Blog Akan Lebih SEO

Blogger memaparkan tajuk blog yang pertama yang asal (Nama Blog), diikuti dengan nama entri anda (tajuk entri ). Anda mungkin tak mengetahui dan perasan bagaimana ia memainkan peranan dalam SEO. 

Adalah penting untuk nama entri itu terpapar sebelum nama blog anda, terutama apabila ia datang daripada hasil carian Google. Belajar bagaimana untuk membuat tajuk post muncul terlebih dulu (pertama) supaya blog anda boleh tersenarai dalam lebih banyak trafik dari enjin carian.


Tukar Nama Post Entri dan Tajuk Blog Akan Lebih SEO
Contoh Search Results Google:


Kerana anda mahu blog anda untuk dipaparkan pada hasil carian google. Dengan cara ini lebih ramai orang akan klik pada link anda apabila mereka membuat carian kat Google kerana tajuk pos adalah lebih relevan daripada nama pos anda.


1. Log masuk ke akaun blogger, selepas tu klik dan scroll ke bawah drop down menu.


2. Selepas tu sila pilih "Template".3. Sekarang pilih "EDIT HTML".4. Kemudian klik butang "Proceed".Cari tag ini <title><data:blog.pageTitle/></title>Seterusnya anda perlu copy semua kod di bawah dan paste untuk menggantikan kod diatas,


<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'> <title><data:blog.title/></title> <b:else/> <title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title> </b:if>


5. Klik "Save template".


***Nota : Selepas beberapa hari setelah Google Index,insya allah rank blog you all akan lebih baik dan trafik akan bertambah.

Kaedah guna meta tag merangkumi title,description dan keywords telah mati (masih boleh digunakan dalam kes tertentu sahaja).

***Sila Rujuk Video ini Oleh Matt Cutts (Google Engineer - Web Spam Team)
Comments
Subscribe to Our Newsletter

Dapatkan Update Terkini Terus Ke Email Anda...


*Kami Benci Spam!

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Padam Akaun Instagram

Bagaimana Cara Hack "Wifi Password"

Cara Membuat Video Montaj

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Buat Akaun Google Baru (Gmail)