Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Menambah Pautan WhatsApp ke Instagram

Bagaimana Buat / Menambah Link WhatsApp ke Instagram Bio

Cara Menambah Pautan WhatsApp ke Instagram


Ya, anda boleh menambahkan pautan ke WhatsApp di bio anda. Anda hanya perlu membuat pautan ke nombor WhatsApp anda, pergi ke Bio anda dan edit. Di medan laman web anda boleh menambahkan pautan anda ke WhatsApp. Pautan ini akan mengalihkan pengguna ke perbualan dengan anda di WhatsApp dengan satu klik sahaja. Semak juga πŸ‘‰ 
disini.

Kumpulan WhatsApp untuk Pautan ke WhatsApp

Sertailah kumpulan WhatsApp mengenai "Pautan ke WhatsApp". Idea, tips dan nasihat untuk menggunakan pautan anda ke WhatsApp. Semak juga πŸ‘‰ disini.


Dalam kumpulan ini anda akan berkongsi idea dan profil Instagram terbaik untuk mengetahui lebih lanjut. Anda perlu menguasai profil instagram dan pautan anda ke WhatsApp untuk  lebih lanjut lagi.


Penjana Pemendek Pautan WhatsApp ( πŸ‘‰WhatsApp Link Shortener Generator).


Soalan Lazim Tentang Pautan ke WhatsApp

1. Kesalahan biasa semasa membuat Pautan ke WhatsApp - Anda perlu menambahkan Kod Negara anda. Apakah kod negara anda?

2. URL pendek untuk Pautan ke WhatsApp - Alat percuma  membuat pautan ke WhatsApp dengan URL Pendek.

3. Cara menyembunyikan nombor anda dalam pautan ke WhatsApp - Alat membuat Pautan WhatsApp dengan Pemendek URL supaya nombor anda tidak kelihatan.

4. Anda perlu menambahkan pautan di "Medan Web". Jangan gunakan Bio untuk pautan. Di Bio anda tidak boleh mempunyai pautan.

5. Anda TIDAK boleh menambahkan pautan ke WhatsApp dalam kisah Instagram anda melainkan anda mempunyai 10,000 pengikut.

6. Nombor WhatsApp di Twitter.

7.Cara menghantar mesej secara pukal ke Kenalan WhatsApp anda.

8. Cara menambahkan WhatsApp ke saluran Instagram anda.


Faedah menggunakan WhatsApp dengan Instagram

Soalan pertama yang harus kita tanyakan kepada diri sendiri ialah mengapa anda mahu menambahkan WhatsApp ke Instagram. Anda mahu menghubungi pengguna anda secara langsung. Masalahnya ialah Instagram hanya membolehkan anda menambahkan satu pautan tunggal di profil anda. Batasan ini membolehkan kita memilih pautan mana yang ingin kita letakkan di sana.


Anda boleh memilih pautan ke laman web anda, atau anda boleh menambah pautan terus ke telefon anda di WhatsApp. Pilihan untuk membuat pautan ke laman web anda adalah lebih biasa, dari laman web anda pengguna dapat mengisi borang menggunakan e-mel atau menghubungi anda. Kecuali jika anda benar-benar ingin mempercepat penjualan dan juga kenalan, lebih baik meletakkan pautan terus ke telefon anda di WhatsApp. Pengguna boleh mula berbual dengan anda secara langsung menggunakan saluran ini. Oleh itu, anda dapat membalas permintaan / pertanyaan mereka dengan segera.


Menggunakan WhatsApp dengan Instagram akan membantu anda memberikan kualiti perkhidmatan dan sokongan tertinggi, anda dapat berinteraksi dengan pelanggan anda dengan mudah, bahkan menukar pengguna biasa menjadi pelanggan menggunakan WhatsApp. Buat Profil Perniagaan WhatsApp dan hantarkan pengguna Instagram anda untuk perbualan dengan anda di WhatsApp hanya dengan satu klik. 


Cara menambahkan WhatsApp ke Akaun Instagram anda

Gunakan alat percuma ini untuk membuat pautan ke WhatsApp dengan mesej yang diperibadikan.


✅Ya, anda boleh membuat pautan WhatsApp anda

✅Ya, anda boleh menjana pautan sembang WhatsApp

✅Ya, sangat PERCUMA

✅Ya, anda boleh memulakan perbualan dari Profil Instagram anda ke WhatsApp

✅Adakah WhatsApp lebih baik daripada sembang Instagram?


Ramai pengguna menggunakan Instagram seolah-olah blog berita atau blog Foto. Mereka tidak melihatnya sebagai saluran komunikasi. Walau bagaimanapun, WhatsApp adalah saluran komunikasi yang kita sering gunakan dan di mana kita semua berkomunikasi dengan keluarga, rakan, pelanggan, dll.


Jika, YA, anda perlu mempunyai WhatsApp sebagai sembang di saluran Instagram. WhatsApp akan menjana lebih banyak interaksi dengan pengguna, lebih banyak mesej dan lebih banyak pelanggan pada masa akan datang. 


Cara termudah untuk meletakkan pautan itu ke WhatsApp di saluran Instagram anda adalah dengan menyalin pautan yang boleh anda hasilkan dengan alat percuma.


Anda juga boleh melakukan Cerita Instagram dengan nombor telefon ikon WhatsApp anda sehingga pengguna melihat ikon WhatsApp dengan jelas.


Sebagai ringkasan, kedua-dua saluran itu saling melengkapi


Instagram, anda mempunyai foto dan berita pengikut (Followers)

dengan WhatsApp anda mempunyai interaksi, komunikasi dan penjualan.


Cara menambah pautan WhatsApp ke instagram

Kini telah ada ciptaan alat yang sangat mudah digunakan. Cuma pergi ke halaman ini untuk membuat pautan ke nombor WhatsApp anda. Semak di πŸ‘‰Sini.


Kemudian salin pautan itu di profil instagram anda. Anda boleh menambah satu pautan sahaja. Ia sangat mudah digunakan. 


😎Selamat membaca dan semoga bermanfaat...

Comments

  1. Ooo baru tau ni, ingat nak cuba laa pasang kat wahtsapp IG Media tu.. senang nak hubungi kannn

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Post a Comment

Maklumat yang terkandung dalam laman Blog ini hanya untuk tujuan maklumat umum sahaja.

Kami tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa kehilangan atau kerosakan termasuk tanpa had, kehilangan atau kerosakan secara langsung atau tidak langsung atau apa-apa kerugian atau kerosakan yang timbul atau sesuatu yang berkaitan dengan penggunaan laman web ini. Dilarang meniru, copy & paste kandungan dalam laman blog ini.

Komen akan ditapis untuk kesejahteraan bersama, spammer tidak dialu-alukan (spammers are not allowed).

Terima Kasih.

The Blogler (Aku Pakar Blogger).

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram