Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Membuat Kotak Teks/ Text Box untuk Pengekodan/teks dalam Catatan Blogger

 3 Cara Mudah Untuk Membuat Text Box di Blogspot

Cara Membuat Kotak Teks/ Text Box untuk Pengekodan/teks dalam Catatan Blogger

Kadang-kadang untuk menulis blog perlukan sesuatu secara khusus ditulis atau dicatat dalam kotak (Text Box). Ramai di antara kita yang membuat blog berkaitan tutorial terpaksa menulis coding dalam post yang selalunya lebih baik boleh dimasukkan ke dalam Text Box. (Tetapi tidak boleh menulis di dalam kotak seperti tulisan biasa).

 
πŸ™‹Hari ini kita akan belajar cara membuat Text Box dalam siaran. Disini ada tiga cara mudah dan lebih baik untuk membuat kotak teks. Semak juga di πŸ‘‰ Blogger Help.

Jom mulakan....


01. Langkah 1 (tanpa butang salinan).

Cuma pilih jenis tulisan anda "Paparan HTML" dan tampal kod ini dalam kedudukan pilihan anda. Sekarang taip teks anda di mana anda melihat "tulis teks anda di sini" dan kemudian simpan atau terbitkan siaran anda.😎Nota: Dengan kaedah ini anda tidak boleh mendapatkan butang Copy Box. Anda boleh menulis dalam kotak hanya teks dan nombor (tidak boleh digunakan untuk pengekodan).


02. Langkah 2 (With Copy Button)

Pilih jenis tulisan anda "Paparan HTML" dan tampal kod ini dalam kedudukan pilihan anda. Sekarang taip teks anda di mana anda melihat "Teks anda di sini" dan kemudian simpan atau terbitkan siaran anda. 


😎Nota: Dengan kaedah ini anda mendapat butang salin kotak. Anda boleh menulis dalam kotak hanya teks dan nombor (anda menghadapi beberapa masalah jika anda ingin menggunakan untuk pengekodan).


03. Kotak teks terbaik (dengan butang salin)
 

Dengan cara ini anda boleh menyediakan kotak teks terbaik pada blogger anda.
Pada mulanya anda perlu pergi ke pilihan 'Edit HTML' (Panel pentadbir Blogger>Tema>Edit HTML). Sekarang cari kod ini"</body>" dan tampal kod pertama selepas "</body>".

Sekarang cari kod "CSS" blogger anda dan tampal kod ini di mana-mana tempat kawasan CSS.

Pengeditan HTML anda selesai. Klik Save.
 

Pergi ke siaran anda di mana anda ingin menambah kotak teks. dalam siaran ini anda perlu memilih jenis tulisan anda "Paparan HTML" dan tampal kod ini di mana anda ingin menunjukkan kotak teks.

Sekarang tukar jenis penulisan kepada "Karang paparan". Taip teks anda Di mana anda melihat "Tampal Kod Anda di kawasan ini sahaja" . Anda boleh menambah sebarang pengekodan di sini tanpa sebarang masalah. Sekarang simpan atau terbitkan siaran anda.

😎Nota: Jika anda perlu menambah lebih banyak kotak dalam siaran anda tidak boleh menggunakan butang salin untuk semua kotak. Anda boleh menggunakan butang salin untuk kotak pertama anda dan anda perlu menyalin kod/teks kotak lain secara manual. Jadi anda harus mengetepikan butang salinan lain.

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram