Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Membuat Kuiz dalam Google Form

Bagaimana Buat Quizzes di Google Forms

Cara Membuat Kuiz dalam Google Form


๐Ÿ˜ŽMembuat kuiz yang menyeronokkan untuk tontonan atau yang akan menguji pengetahuan murid, pekerja, rakan-rakan baru anda mengenai metodologi dan penyelesaian kepada perisian untuk pasukan anda, selain itu anda juga boleh menggunakan Google Form untuk membuat kuiz yang dinilai sendiri secara percuma dalam masa kurang dari lima minit.


Inilah ikhtisar ringkas mengenai cara melakukannya, sila semak di Google Learning Work Space (GLWS).


Cara Membuat Kuiz Penggredan Diri dalam Google Form:


1. Sila Layari:๐Ÿ‘‰ Google Forms.


2. Klik "New".3. Arahkan kursor ke "More". Kemudian, klik pada "Google Forms".
Klik "+" untuk membuat kuiz kosong.
4. Tekan butang tetapan, yang merupakan cogwheel icon, di sudut kanan atas halaman.5. Gerakkan slaid ke "Make this a quiz".6. Sesuaikan pilihan untuk pelepasan gred dan apa yang dapat dilihat oleh responden semasa atau selepas kuiz. Setelah selesai menyesuaikan kuiz anda, klik simpan.7. Beri nama dan keterangan kuiz anda.8. Klik "Untitled Question" untuk menaip pilihan soalan dan jawapan pertama anda.9. Di sebelah kanan soalan pertama anda, anda akan melihat menu tatal ke bawah yang berlabel "Multiple choice". Klik untuk memilih jenis kuiz yang ingin anda berikan.10. Tekan "Answer Key" untuk memilih jawapan yang betul dan berikan nilai titik padanya.11. Tekan "Add Answer Feedback" untuk menulis maklum balas jawapan. Anda juga boleh menghantar teks pautan jika anda ingin mengarahkan responden ke artikel atau video YouTube yang berkaitan dengan soalan.12. Untuk menambahkan tajuk, keterangan, bahagian, gambar, atau video lain pada soalan anda, tekan ikon untuk tindakan yang anda inginkan di bar sisi kanan. Untuk menambahkan soalan lain ke kuiz anda, tekan butang “+”.13. Setelah selesai membuat kuiz, klik butang "Send" di bahagian atas halaman.14. Anda boleh menghantar kuiz melalui e-mel, pautan bersama, atau memasukkannya ke laman web anda.


๐Ÿ‘‰Baca juga cara buat borang soal selidik dan cara buat data entry di Google Forms.


๐Ÿ˜ŽSelamat membaca dan semoga bermanfaat...

Comments

Post a Comment

Maklumat yang terkandung dalam laman Blog ini hanya untuk tujuan maklumat umum sahaja.

Kami tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa kehilangan atau kerosakan termasuk tanpa had, kehilangan atau kerosakan secara langsung atau tidak langsung atau apa-apa kerugian atau kerosakan yang timbul atau sesuatu yang berkaitan dengan penggunaan laman web ini. Dilarang meniru, copy & paste kandungan dalam laman blog ini.

Komen akan ditapis untuk kesejahteraan bersama, spammer tidak dialu-alukan (spammers are not allowed).

Terima Kasih.

The Blogler (Aku Pakar Blogger).

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram