Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Google Analytics 4: Apa yang anda perlu tahu?

Memahami lebih mendalam tentang Google Analytics 4 (GA4) baru

Google Analytics 4: Apa yang anda perlu tahu?

Google Analytics 4 ini saya dah lama perasan dengan notification yang dihantar oleh Google sebelum ini, cuma saya masih guna GA yang lama. Hari ini saya akan upgrade ataupun migration ke GA4 ini. Dibawah saya kongsikan sedikit sebanyak perkara dan maklumat yang anda perlu tahu. Semak juga di Google Analytics Support.


Memahami apa yang ada di Google Analytics 4 (GA4).

Bina gambar yang lengkap.

Fahami pengguna laman web dan aplikasi anda untuk menilai prestasi pemasaran, kandungan, produk dan banyak lagi dengan lebih baik. Sila daftar/login ke Google Analytics.

Google Analytics 4: Apa yang anda perlu tahu?


Dapatkan pandangan yang hanya dapat diberikan oleh Google
.

Akses maklumat unik Google dan keupayaan pembelajaran mesin untuk membantu memanfaatkan sepenuhnya data anda. Semak juga di Google Analytics Help.

Google Analytics 4: Apa yang anda perlu tahu?


Menghubungkan pandangan anda dengan hasilnya.

Analitis dibina untuk berfungsi dengan produk iklan dan penerbit Google sehingga anda dapat menggunakan wawasan analisis untuk menjangkau pelanggan yang tepat. Baca panduan di Google Analytics Help.

Google Analytics 4: Apa yang anda perlu tahu?


Jadikan data berfungsi untuk anda.

Memproses dan berkongsi data anda dengan cepat dengan antara muka yang mudah digunakan dan laporan yang boleh dikongsi.

Google Analytics 4: Apa yang anda perlu tahu?


Dapatkan paparan lengkap.

Apa sahaja industri anda - perjalanan, automotif, penjagaan kesihatan atau sebagainya - Analitis membantu anda mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam mengenai pelanggan anda supaya anda dapat memberikan pengalaman yang lebih baik dan untuk mendapatkan statistik serta mendorong hasil.

Google Analytics 4: Apa yang anda perlu tahu?


Bina gambar yang lengkap
.

Analitis memudahkan untuk memahami bagaimana pengguna laman web dan aplikasi anda berinteraksi dengan kandungan anda, jadi anda tahu apa yang berfungsi dan apa yang tidak. Lihat bagaimana orang berinteraksi dengan laman web dan aplikasi yang berperanan untuk dimainkan oleh saluran yang berbeza dengan melihat laporan dashboard. Anda juga boleh menyambungkan sistem yang digunakan untuk mengukur CRM, tempat penjualan, dan titik sentuhan lain dengan pelanggan anda untuk paparan yang lebih lengkap.

Google Analytics 4: Apa yang anda perlu tahu?


Dapatkan pandangan yang hanya dapat diberikan oleh Google.

Gunakan kemampuan pembelajaran mesin Google yang unik untuk menemui wawasan baru dari data anda yang seperti pengguna mana yang cenderung untuk bertukar atau pelanggan mana yang berpotensi memperoleh pendapatan yang tinggi.


Hubungkan pandangan anda dengan hasilnya.

Analitis dibina untuk berfungsi dengan produk iklan dan penerbit Google sehingga anda dapat menggunakan pandangan dari Analitis untuk membantu anda menjangkau pelanggan yang tepat. Hubungkan Analitis dengan Display & Video 360, Google Ads, AdSense, AdMob, dan Ad Manager. Buat senarai pemasaran semula menggunakan data Analitis anda dan kemudian mengaksesnya dengan mudah di Display & Video 360 dan Google Ads.


Jadikan data berfungsi untuk anda.

Analisis data dengan cepat dan galakkan kolaborasi dengan antara muka (interface) yang mudah digunakan dan laporan yang boleh dikongsi. Memproses dan berkongsi sejumlah besar data dalam masa yang singkat, sambil menggunakan API konfigurasi untuk memastikan segala sesuatu tetap fleksibel dan sepenuhnya terprogram. Analitis juga menawarkan sokongan teknikal bawaan dan infrastruktur global yang memberikan data yang selamat dan tepat di seluruh laman web dan aplikasi anda sambil berada di bawah kawalan anda sepenuhnya.


Semua yang anda perlukan untuk mendapatkan lebih banyak data.

Ketahui semua cara yang digunakan oleh Analitis untuk menjadikan data menjadi wawasan - dari alat pelaporan terperinci hingga analisis data pintar dan banyak lagi.


Selamat membaca dan semoga bermanfaat...

Comments

  1. Yaaaa..puas menelaah dan memahami, akhirnya dah faham hrtu semua dah now dah selesa guna G4 tu.. hehehe trafik pun boleh tahan dah..

    ReplyDelete

Post a Comment

Maklumat yang terkandung dalam laman Blog ini hanya untuk tujuan maklumat umum sahaja.

Kami tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa kehilangan atau kerosakan termasuk tanpa had, kehilangan atau kerosakan secara langsung atau tidak langsung atau apa-apa kerugian atau kerosakan yang timbul atau sesuatu yang berkaitan dengan penggunaan laman web ini. Dilarang meniru, copy & paste kandungan dalam laman blog ini.

Komen akan ditapis untuk kesejahteraan bersama, spammer tidak dialu-alukan (spammers are not allowed).

Terima Kasih.

The Blogler (Aku Pakar Blogger).

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram