Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Giveaway Akhir Tahun- Wang Tunai Dan Template Blogger Premium

"Giveaway Akhir Tahun Wang Tunai dan Template Blogger Premium" oleh seorang blogger yang tak asing lagi dalam dunia blogging iaitu tuan Hasrul Hassan atau singkatannya HH. Mungkin masih belum terlewat untuk saya join memandangkan dah ramai yang telah menyertai Giveaway ini.

Selain hadiah wang tunai disediakan seperti yang tertulis dalam banner kat bawah tu... peserta juga akan ditawarkan hadiah template blogspot premium berharga RM50 dalam giveaway ini.

Tuan HH juga meminta supaya link banner giveaway dibawah ini dalam blog post masing-masing dan link semula dengan post banner Giveaway Akhir Tahun HasrulHassan.com ...(Sila klik banner di bawah)πŸ‘‡

Giveaway Wang Tunai dan Template Blogger Premium

Sesiapa yang berminat boleh menyertai giveaway ini dengan beberapa syarat yang telah ditetapkan oleh beliau. Syarat-syarat yang diberikan dalam entri blog beliau dan saya copy/paste bulat-bulat (maaf ye tuan HH) dibawah ini adalah seperti berikut:

Wajib menjadi followers blog ini. Jika belum atau tidak pasti, anda boleh klik pautan ini - FOLLOW untuk follow/ikuti blog ini dengan menggunakan id Google. 
Dah menjadi sebahagian fans di FB fanpage hasrulhassan.com.
Letakkan banner giveaway disediakan di atas dalam satu post baharu di blog anda, dan link kepada blog atau blog post ini.
ATAU jika anda tidak mempunyai blog, boleh share post ini di Facebook anda kemudian TAG FB HasrulHassan.com.
Anda dikehendaki membuat komen mengenai blog ini, atau berkongsi pendapat mengenai diri saya sebagai seorang penulis blog aktif sepenuh masa sejak 2010. Contohnya, sejak bila kenal, macamana boleh kenal, kenal sebab apa atau kenapa anda suka baca blog ini, atau apa keistimewaan blog ini pada pandangan anda dalam post anda tersebut.
Bila dah siap, tinggalkan url post blog atau facebook tersebut sebagai bukti penyertaan di FB HasrulHassan.com di sini - Senarai Penyertaan
Kongsikan url blog atau status FB anda di media sosial supaya lebih ramai rakan blogger mahupun pembaca blog Malaysia menyertai giveaway ini.


Selain itu ini pesanan penaja dari beliau πŸ‘‡

Oh ya, sebelum terlupa, beberapa perkara lain mengenai Giveaway Akhir Tahun ini:
Tarikh tutup penyertaan adalah 30 hb November 2019 sebelum jam 11:59 malam.
Pemilihan pemenang adalah secara rawak menerusi Random.org.
Senarai peserta dengan nombor penyertaan akan diletakkan dalam fanpage blog ini nanti.
Pengumuman pemenang akan dibuat pada minggu pertama bulan Disember 2019.

Untuk penyenaraian dalam bloglist, hanya 30 blog terawal yang memenuhi syarat di atas sahaja akan dimasukkan.


Nota: Linking antara satu sama lain adalah baik untuk SEO jangkamasa panjang...

Comments

Post a Comment

Maklumat yang terkandung dalam laman Blog ini hanya untuk tujuan maklumat umum sahaja.

Kami tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa kehilangan atau kerosakan termasuk tanpa had, kehilangan atau kerosakan secara langsung atau tidak langsung atau apa-apa kerugian atau kerosakan yang timbul atau sesuatu yang berkaitan dengan penggunaan laman web ini. Dilarang meniru, copy & paste kandungan dalam laman blog ini.

Komen akan ditapis untuk kesejahteraan bersama, spammer tidak dialu-alukan (spammers are not allowed).

Terima Kasih.

The Blogler (Aku Pakar Blogger).

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram