Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Menukar Background Zoom

Cara Menukar Latar Belakang Zoom 

Cara Menukar Background Zoom


Muat turun klien Desktop Zoom pada komputer Mac atau Windows anda.

Buka apl dan log masuk ke akaun Zoom anda.

Klik ikon gear di penjuru kanan sebelah atas untuk menavigasi ke Tetapan.

Dalam menu sebelah kiri, klik Latar Belakang Maya.

Pilih salah satu imej latar belakang lalai Zoom atau klik ikon + untuk memuat naik foto anda sendiri.

Semasa mesyuarat Zoom, klik anak panah ^ di sebelah Hentikan Video dan klik "Choose Virtual Background"…untuk menukar atau mematikan latar belakang Zoom anda. Sila semak juga di Zoom Support.


Berikut ialah langkah-langkah untuk menukar latar belakang pada Zoom.


Tukar Latar Belakang Zoom Pada Desktop

1. Muat turun klien Desktop Zoom pada komputer Mac atau Windows anda.


2.Buka apl dan log masuk ke akaun Zoom anda.


3.Klik ikon gear di penjuru kanan sebelah atas untuk menavigasi ke Tetapan.


4.Dalam menu sebelah kiri, klik "Choose Virtual Background".


5. Pilih salah satu imej latar belakang lalai Zoom atau klik ikon + untuk memuat naik foto anda sendiri.


6. Semasa mesyuarat Zoom, klik anak panah ^ di sebelah Hentikan Video dan klik Choose Virtual Background…untuk menukar atau mematikan latar belakang Zoom anda.


Video ini memberikan gambaran keseluruhan langkah di atas dan menyediakan tips tambahan untuk memanfaatkan sepenuhnya latar belakang Zoom anda.


Latar Belakang Percuma untuk Zoom

Zoom menawarkan beberapa pilihan imej default untuk dipilih, tetapi ia juga membolehkan anda memuat naik imej anda sendiri. Berikut ialah beberapa imej latar belakang maya percuma yang boleh anda cuba untuk mesyuarat Zoom anda yang seterusnya.

Cara Menukar Background Zoom


Imej Latar Belakang Zoom Profesional

Zoom menawarkan beberapa pilihan imej lalai untuk dipilih, tetapi ia juga membolehkan anda memuat naik imej anda sendiri. Berikut ialah beberapa imej maya percuma yang boleh anda cuba untuk mesyuarat Zoom anda yang seterusnya, untuk memastikan anda meletakkan latar belakang paling profesional anda ke hadapan untuk mesyuarat anda yang seterusnya.

Cara Menukar Background Zoom


Latar Belakang Zoom Profesional Dengan Pandangan

Untuk mesyuarat anda yang seterusnya, tiada apa yang menyampaikan mesej yang lebih profesional dan berjaya daripada latar belakang maya yang menyediakan pandangan yang mengagumkan. 


Selamat membaca dan semoga bermanfaat...

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram