Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Membuat Logo Menggunakan Logo Maker

Bagaimana buat Logo atau Jenama Perniagaan, Bisnes Sendiri Percuma

Cara Membuat Logo Menggunakan Logo Maker

Buat Logo Sendiri mudah dan percuma dalam 4 langkah mudah

Setiap pemilik perniagaan seharusnya mempunyai kemampuan untuk membuat logo yang profesional, cantik serta cepat dan mudah. Pelan membina logo boleh menjadi sesuatu yang sukar jika anda tidak mempunyai akses kepada alat yang betul. Itulah sebabnya aplikasi Logo Maker ini akan melakukan semua tugas-tugas yang rumit untuk anda. Panduan reka bentuk langkah demi langkah ada disertakan untuk membantu anda melalui proses yang mudah dan  kreatif semasa dalam proses membina logo unik untuk syarikat anda yang akan digunakan pada masa akan datang. Semak dan cuba buat logo di Canva dot com.


Berikut adalah ringkasan tentang bagaimana menggunakan perisian reka bentuk Logo Maker, apa yang anda dapat dengan setiap kos pelaburan anda, dan bagaimana menggunakannya? akhir sekali cara menerapkannya dalam logo baru anda. Semak juga di Freelogodesigndotcom.


Langkah 1: Cari kat Google atau klik jer πŸ‘‰Logo Maker dot com 

(Masukkan Maklumat Syarikat)

Perisian AI yang serba canggih akan membantu keserasian dengan logo syarikat yang sempurna dengan mengemukakan reka bentuk yang hanya berkaitan dengan perniagaan anda - masukkan sahaja industri, nama syarikat, dan tanda nama anda (jika ada). Manfaatkan gabungan 60 teks, yang bermaksud anda mempunyai banyak ruang untuk nama dan slogan perniagaan kreatif yang sesuai dengan reka bentuk logo dan produk promosi apa pun. Pilih kategori industri seperti seni dan hiburan, perniagaan dan perundingan, runcit, sukan, atau industri lain. Mencari sesuatu yang khusus? Mengisi jenis logo tertentu, seperti "makanan" "abstrak" atau "sifat", akan memaparkan logo dengan ikon yang berkaitan dengan kata kunci anda.


Langkah 2: Pilih Logo Perniagaan

LogoMaker mempunyai lebih daripada 10,000 ikon yang berbeza untuk dipilih. Setiap reka bentuk dibuat oleh pereka profesional untuk digunakan untuk jenama syarikat milik anda. Untuk mengurangkan sedikit perkara, pilih beberapa gaya logo, fon, dan susun atur yang menarik bagi anda. Gaya logo yang berkisar dari logo badge hingga logo teks sahaja. Jadi terserah kepada anda mengenai gaya yang anda mahukan. 

Logo Maker mempunyai beratus-ratus fon yang akan menjadikan logo anda menonjol; pilih dari fon unik, fon moden, fon tradisional dan banyak lagi. Seterusnya, pilih beberapa susun atur logo. Adakah anda mahukan ikon di atas nama syarikat anda? Bagaimana dengan ikon di sebelah kiri dan kanan teks? Anda tentukan... Setelah selesai memperhalusi penampilan umum, aplikasi pembuat logo Anda akan diberi beratus-ratus reka bentuk yang berbeza.


Langkah 3: Edit & Sesuaikan Logo Anda

Setelah memilih reka bentuk kegemaran anda, anda mempunyai pilihan untuk menyesuaikan hampir semua aspek logo menggunakan alat penyunting berkuasa tinggi dan mudah digunakan. Dengan mengklik ikon logo anda, anda boleh mengedit, menukar warna, menyeretnya ke tempat lain di skrin, dan mengubah ukurannya. 


Dengan memilih nama perniagaan atau bahagian slogan, anda dapat mengedit teks, gaya font, ukuran font, bahkan menyeret keseluruhan kotak teks ke lokasi lain dalam reka bentuk logo tersebut. Anda boleh meluangkan seberapa banyak masa yang anda perlukan untuk menjadikan logo syarikat anda unik seperti yang anda inginkan.


Langkah 4: Simpan Logo Baru Anda

LogoMaker membolehkan anda membuat dan menyimpan seberapa banyak logo yang anda mahukan, hanya bayar untuk yang anda suka sahaja. Setelah selesai mengedit logo perniagaan anda akan disimpan secara automatik ke akaun anda. 


Aplikasi pembuat logo maker tidak akan menghapuskan logo yang tersimpan, dan anda boleh kembali semula untuk mengedit logo yang telah disimpan untuk memenuhi keperluan dan citarasa anda. Ingin membeli logo baru anda dengan segera? Dengan hanya $ 39.99, anda akan menerima fail beresolusi tinggi yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan anda, termasuk fail EPS, JPG, PNG dan GIF. Fail ini boleh digunakan untuk pemasaran dalam talian dan luar talian untuk membina keterlihatan jenama perniagaan anda.


Dibawah disertakan Gambarajah langkah demi langkah:

Cara Membuat Logo Menggunakan Logo Maker

Cara Membuat Logo Menggunakan Logo Maker

Cara Membuat Logo Menggunakan Logo Maker

Cara Membuat Logo Menggunakan Logo Maker

Cara Membuat Logo Menggunakan Logo Maker


Cara Membuat Logo Menggunakan Logo Maker


Cara Membuat Logo Menggunakan Logo Maker


Cara Membuat Logo Menggunakan Logo Maker

Cara Membuat Logo Menggunakan Logo Maker
Cara Membuat Logo Menggunakan Logo Maker
Cara Membuat Logo Menggunakan Logo Maker

Nota: Jika anda hanya ingin menggunakan Free Servis (Pilihan Perkhidmatan Percuma), cuma print (cetak) dengan menekan CTRL+ P pada keyboard komputer anda. Langkah seterusnya...(Potong garisan putus-putus berwarna hijau pada Logo tersebut).


😎 Selamat membaca dan selamat mencuba.... 

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram