Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Menyambung Siaran Pos dari Blogger Ke Google+, Twitter dan Facebook

Cara Menyambung Siaran Pos dari Blogger Ke Google+, Twitter dan Facebook

Hari ini pengguna rangkaian sosial media seperti Google Plus merungut kerana kekurangan aplikasi pihak ketiga di Google+, perkara ini telah menjadikannya hampir mustahil untuk menyambung Google+ dengan Twitter atau Facebook

Apabila anda synchronize Twitter ke Facebook atau sebaliknya, apa sahaja update yang anda siarkan pada salah satu akaun dan ia akan secara automatik menyiarkannya semula kepada rangkaian sosial media yang lain. 

Dengan melaksanakan peraturan dan tag khas supaya tidak setiap pos muncul semula di laman sosial lain. Hubungkan secara synchronize menjadikannya cara pengurusan media sosial yang lebih berkesan daripada mengemas kini setiap update secara manual.

Berikut ada beberapa langkah dan cara untuk melakukannya:

1. Pergi ke ManageFlitter.com/plus untuk menyambungkan Google+ ke Twitter.

2. Isikan borang yang disediakan.

a. Ia meminta URL akaun Google+ anda, yang boleh anda ambil dengan mengklik pada gambar profil anda pada halaman Google+ anda di sudut kanan atas. URL akan bermula dengan "https://plus.google.com/" dan kemudian akan mempunyai rentetan nombor sebelum berakhir di "/ post". Salin dan tampal URL itu ke dalam ManageFlitter.

b. Ia juga akan meminta akses ke akaun Twitter anda. Masukkan nama pengguna dan kata laluan Twitter anda apabila diminta.

c. Optional: Dayakan tetapan lanjutan yang membolehkan anda menggunakan tag (iaitu, hanya berkongsi catatan Google+ termasuk tag #twt; tambah "G +" pada permulaan tweet untuk menunjukkan pada asalnya diposkan ke Google+; tweet apabila anda memulakan sesi Hangouts Google+, video perbualan dengan rakan follower anda.


3. Sambungkan akaun Twitter anda secara automatik repost ke Facebook.

a. Login masuk ke Facebook dan cari halaman aplikasi Twitter.

b. Benarkan Twitter untuk menyambung ke Facebook. Ia mungkin meminta anda untuk log masuk ke Twitter jika anda belum mendaftar masuk.

c. Sekali lagi, anda mempunyai beberapa pilihan untuk membolehkan #hashtag untuk disiarkan secara automatik dari Twitter ke Facebook.


4. Rangkaian ini kini perlu lengkap. Apa sahaja yang anda siarkan di Google+ kini akan muncul di ketiga-tiga tapak media sosial tersebut(mengikut mana-mana peraturan khas yang telah dilaksanakan, jika ada).


Bagaimana ia Berfungsi
Selepas saya menyiapkan rentetan ini dan menghantar beberapa update ujian, anda akan mendapati update yang anda tulis di Google+ kira-kira satu jam yang lalu telah muncul di Twitter dan Facebook.

Mungkin ada sesetengahnya mungkin kelewatan sejam ketika anda menyiarkan di Google+ dan apabila mesej itu muncul di Twitter, walaupun tiada penangguhan di antara kedua-duanya semasa ia muncul di Twitter dan juga ketika ia disiarkan ke Facebook. Kelewatan itu adalah hasil daripada Google+ yang tidak mempunyai API untuk Developer untuk mengetik post anda dengan cepat dan elegan.


Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram