Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Aku Pakar Blogger Adalah Blog Perkongsian Penulisan SEO

Aku Pakar Blogger/ Blog SEO

Aku Pakar Blogger Adalah Blog Perkongsian Penulisan SEO


Aku Pakar Blogger ialah blog yang menyediakan berkongsi tentang tutorial blog,  terutamanya penulis bukan fiksyen. Ia bukan sahaja membantu anda menjadi boleh ditemui oleh bakal pembaca, yang bermaksud pembeli buku, Aku Pakar Blogger juga membantu anda menjadi pakar dalam bidang subjek SEO anda. Selain itu, ia memberi anda cara untuk membina perniagaan di sekitar buku anda dan blog anda. Baca juga tentang πŸ‘‰ SEO Tips.


Ya, anda membacanya dengan betul. Saya berkata "menjadi" pakar. Anda boleh menggunakan blog anda untuk dikenali sebagai pihak berkuasa atau peneraju pemikiran dalam bidang subjek walaupun anda bukan ahli sekarang. Baca juga di πŸ‘‰ Pakar Seo.


Penulis Bukan Fiksyen Blog Cara mereka ke Status Pakar

Sebagai contoh, apabila saya mula memblog buku saya, Cara Memblog Buku, saya bukanlah pakar dalam topik tersebut. Sebenarnya, saya tidak pernah menulis buku di blog. Saya bukanya pakar dalam penulisan buku, penerbitan dan penyuntingan. Saya hanya cuma memberi idea tentang cara merancang cara menulis buku secara online menulisnya, menerbitkannya dan mempromosikannya dalam talian. Menulis dan menerbitkan tiga atau empat catatan blog setiap minggu mengenai topik blog buku menjadikan saya seorang pakar. 


Dalam tempoh itu blog saya mencapai status halaman hasil enjin carian Google (SERP) nombor satu. Anda boleh menemuinya (dan saya) pada halaman pertama Google—di tempat #1—apabila anda mencari apa-apa yang berkaitan dengan memblog buku, tawaran blog ke buku, memblog buku atau cara memblog buku. Itu memberikan saya status pakar yang dianggap mengenai topik itu. Sudah tentu, proses memblog buku itu juga memberi saya kepakaran sebenar dalam bidang subjek tertentu. Saya kekal sebagai pakar utama mengenai buku blog sejak itu (dan mengekalkan kedudukan Google #1 saya). Tetapi saya bukan pakar semasa saya memulakan blog saya.


Novelis boleh Menjadi Blogger Berwibawa

Jika anda menulis fiksyen dan juga bukan fiksyen, anda masih boleh menggunakan blog anda untuk menjadi pakar. Cari tema dan subjek yang paling lazim dalam novel anda—yang merangkumi hampir semua buku anda. Kemudian mulakan blog tentang topik ini. Pertimbangkan untuk menulis karya pendek bukan fiksyen mengenai satu atau lebih topik ini juga. Sebelum anda sedar, blog anda akan meningkat dalam SERP untuk bidang subjek ini dan orang ramai akan melihat anda sebagai pihak berkuasa.


Apabila bakal pembaca, pelanggan, pelanggan, wartawan dan organisasi yang mencari penceramah menjalankan carian pada topik tertentu dan menemui anda dan blog anda di halaman pertama Google—atau dalam satu atau dua jawatan SERP pertama, anda dianggap sebagai pakar . Tempoh. Anda hampir tidak perlu melakukan apa-apa lagi. Sudah tentu, jika anda menerbitkan buku mengenai topik yang sama dengan blog anda, anda akan menandatangani perjanjian itu.


Cara Mewujudkan Status Pakar dengan Blog Anda

Tidak kira genre yang anda pilih untuk menulis, jika anda ingin dikenali sebagai pakar, atau jika anda mempunyai matlamat untuk membina perniagaan di sekitar buku atau blog anda, gunakan blog anda untuk membangunkan kuasa dan pengaruh. Jika anda sudah dikenali sebagai pakar, anda ingin meningkatkan status tersebut dengan blog anda.


😎Untuk mencapai status pakar sebagai blogger, cuba 12 strategi ini:


Tetap fokus pada topik anda. Seboleh-bolehnya, tulis siaran tentang subjek atau bidang yang anda ingin menjadi pakar.

Blog secara konsisten dan teratur. Pilih jadual. Berpegang padanya, sama ada seminggu sekali pada hari Isnin, tiga kali seminggu pada hari Isnin, Rabu dan Jumaat atau tujuh hari seminggu.

Permudahkan pelawat berkongsi siaran anda. Pastikan anda menyediakan alat perkongsian di blog anda. Satu yang bagus untuk digunakan oleh pakar ialah yang menyerlahkan perkara yang anda perkatakan—petikan anda sendiri.

Kongsi siaran anda di rangkaian sosial. Jangan harap pembaca anda berkongsi. Anda perlu berbuat demikian—selalunya dan pada pelbagai rangkaian. Melakukannya, sudah tentu, intipati cara anda mendorong trafik ke tapak anda.

Gunakan setiap alat. Jangan hanya menyediakan kandungan bertulis. Juga menyediakan kandungan video, visual dan audio. Cuba podcasting (video dan/atau audio) atau Google Hangouts dalam Siaran yang kemudian anda siarkan ke blog anda. Dan gunakan visual, seperti yang anda buat dengan Canva.com, secara tetap atau foto, grafik atau maklumat grafik. Tulis dan terbitkan siaran akhbar dan artikel. Ambil foto dan kongsikannya di Instagram, rangkaian sosial yang semakin popular.

Blog tetamu. Dedahkan diri anda kepada pembaca pakar lain dalam bidang anda. Blogging tetamu adalah cara terbaik untuk melakukan ini. Selain itu, apabila anda muncul di blog pakar lain, ia meningkatkan kuasa yang anda anggap. Selain itu, jika kerja anda muncul di banyak tapak dalam masa yang singkat, orang akan mula mengatakan mereka "jumpa anda di mana-mana", dan itu juga menyokong imej pakar.

Tulis untuk penerbitan bercetak. Walaupun tidak ada yang salah dengan menulis untuk penerbitan dalam talian, terdapat beberapa pengaruh dalam memastikan garis kecil anda dipaparkan dalam majalah cetak atau jurnal profesional. Lebih kerap anda boleh menulis untuk penerbitan khusus subjek dalam talian dan luar, lebih baik untuk status pakar anda. Sebagai seorang blogger, anda boleh melakukan ini. Anda mempunyai siaran untuk membuktikan anda boleh menulis—dan untuk membuktikan anda pakar dalam bidang subjek anda.

Pakar temu bual. Apabila anda menemu bual pakar lain dalam bidang atau bidang subjek anda untuk blog, podcast atau Google Hangouts dalam Siaran, anda menjadi pakar mengikut persatuan. Nama anda dikaitkan dengan nama mereka. Anda boleh mencapai matlamat ini jika anda menemu bual pakar untuk buku dan mencipta kompilasi atau antologi. Nama mereka akan disenaraikan sebagai pengarang, dan anda akan menjadi editor.

Tulis buku. Tulis atau blog buku. Tiada apa yang menjadikan anda pakar lebih pantas daripada buku yang diterbitkan dan keupayaan untuk berkata, "Saya seorang pengarang." Sebagai seorang blogger, anda juga boleh memblog buku anda.

Tulis lebih banyak buku. Lebih banyak buku yang anda terbitkan, lebih banyak kuasa yang anda nampak. Anda boleh menjadi peneraju pemikiran dengan menguasai pasaran anda dengan buku yang diterbitkan. Ini tidak semestinya buku penuh; anda boleh menulis (atau blog) dan menerbitkan buku pendek atau e-buku. Ini menambah status pakar anda.

Menjadi penceramah. Biarkan orang melihat dan mendengar anda bercakap mengenai subjek kepakaran anda. Pengalaman bersemuka jauh berbeza daripada pengalaman bertulis, dan ia membantu mencapai faktor "tahu, suka dan percaya" yang anda cari. Anda boleh bermula dengan video, tetapi bercabang kepada acara langsung. Tiada yang mengatasinya dengan membiarkan orang melihat anda "dari dekat dan peribadi". Hakikat bahawa anda seorang blogger yang berjaya memberikan anda kelayakan yang anda perlukan untuk memulakan blog. 

Berikan nilai. Sentiasa tunjukkan kepakaran anda dengan memberi nilai kepada pembaca blog anda. Jawab soalan mereka, tunjukkan penyelesaian, berikan cara untuk meringankan kesakitan mereka, dan secara amnya menawarkan mereka faedah dalam apa jua cara yang mungkin. 

Comments

 1. Terima kasih untuk info ini, memang tengah banyak gak belajar ni, harap dapat membantu juga..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaha...takde lah sis... blog ni byk merapu... 🀣🀣🀣

   Delete
 2. Wah, bagus perkongsian ni. Tengah cuba tetapkan niche. Susahnyaaa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Banyak bahasa yg perlu dibetulkan, byk merapu... thanks ye...

   Delete
 3. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete

Post a Comment

Maklumat yang terkandung dalam laman Blog ini hanya untuk tujuan maklumat umum sahaja.

Kami tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa kehilangan atau kerosakan termasuk tanpa had, kehilangan atau kerosakan secara langsung atau tidak langsung atau apa-apa kerugian atau kerosakan yang timbul atau sesuatu yang berkaitan dengan penggunaan laman web ini. Dilarang meniru, copy & paste kandungan dalam laman blog ini.

Komen akan ditapis untuk kesejahteraan bersama, spammer tidak dialu-alukan (spammers are not allowed).

Terima Kasih.

The Blogler (Aku Pakar Blogger).

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram