Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Membuat Panggilan Live Video Untuk Kumpulan WhatsApp

Bagaimana Membuat Sembang Live Video di WhatsApp Group

Cara Membuat Panggilan Live Video Untuk Kumpulan WhatsApp


Walaupun dengan keupayaan Google Duo yang telah menaikkan had pengguna menjadi 12 participants (peserta) dalam penggunaan aplikasi sembang video, kini WhatsApp juga telah memberi respon dengan meningkatkan peserta panggilan kumpulannya menjadi lapan orang. Semak juga di WhatsApp Blog.


Di sini ada penerangan apa yang perlu anda ketahui mengenai membuat panggilan video WhatsApp kumpulan. Ini juga tersedia pada iOS dan Android. Rujuk juga di WhatsApp FAQ


Tips dan triks WhatsApp

Apakah panggilan kumpulan WhatsApp?

WhatsApp, aplikasi messenger milik syarikat induk Facebook yang popular, yang juga telah lama menyokong panggilan suara serta video dan memperkenalkan sembang video kumpulan pada tahun 2018.

Cara Membuat Panggilan Live Video Untuk Kumpulan WhatsApp
Image Source: Systweakblog.com


Seperti yang telah disebutkan, anda boleh membuat panggilan video kumpulan sehingga lapan orang peserta secara serentak.


Dahulu, anda perlu memulakan panggilan suara atau video satu-satu seperti biasa dan kemudian menambahkan beberapa peserta lain untuk menjadikannya panggilan kumpulan. Namun, sekarang ada cara yang lebih mudah untuk membuat panggilan video dalam kumpulan.


Cara membuat panggilan video kumpulan WhatsApp

Perlu diingat bahawa semasa membuat panggilan video, anda selalu mempunyai pilihan untuk mematikan video anda untuk kembali ke panggilan suara dan / atau mematikan mikrofon anda.


Anda memerlukan kumpulan WhatsApp yang sediada

Untuk memanggil kumpulan, mereka mesti menjadi kumpulan WhatsApp yang ada. Untuk membuat kumpulan, pergi ke tab Sembang dan klik Pilihan lain (tiga titik di kanan atas) dan klik Kumpulan Baru. Peserta kumpulan perlu berada dalam kenalan anda.


Anda juga boleh mengklik ikon sembang baru dan kemudian memilih Kumpulan Baru.


Panggilan dalam kumpulan

Kemudian, dari sembang kumpulan anda, klik ikon telefon di kanan atas. Anda kemudian akan melihat senarai dari mana anda dapat memilih hingga tujuh peserta lain untuk panggilan tersebut. Sekiranya orang dalam kumpulan tidak berada dalam senarai kenalan anda, mereka tidak akan muncul dalam senarai ini.


Jelas sekali, anda akan dapat memilih semua orang dalam kumpulan jika anda mempunyai empat atau kurang orang dalam kumpulan itu termasuk anda sendiri.


Kemudian klik ikon video biru - anda juga boleh mengklik ikon telefon jika anda hanya ingin menggunakan suara.


Apabila peserta menerima panggilan video berkumpulan, skrin panggilan masuk menunjukkan peserta yang sedang dalam panggilan.


Tambahkan peserta kumpulan ke panggilan yang ada

Sekiranya anda ingin memulakan dengan membuat panggilan satu-satu (one-by-one), bit ini sesuai untuk anda. Cukup sekadar membuka sembang video dengan kenalan yang anda mahu dengan panggilan suara, kemudian boleh klik panggilan suara (ikon telefon) atau panggilan video (ikon kamera).


Tapi kini, dengan panggilan kumpulan, WhatsApp telah menambahkan butang khusus untuk panggilan kumpulan, dengan klik butang "Add Participants." Setelah membuat panggilan suara atau video satu-satu (one-by-one), anda akan melihat "Participants Add Button" baru di sudut kanan atas. Klik untuk menambah lebih banyak kenalan pada panggilan.


Adakah panggilan kumpulan WhatsApp selamat?

Panggilan kumpulan dilindungi "dengan disulitkan dari hujung ke hujung (end-to-end encrypted)," menurut jurucakap WhatsApp. Ianya juga dicipta khas untuk "work reliably" dalam berbagai keadaan rangkaian, walaupun ketika isyarat data yang kuat semasa anda membuat panggilan video secara berkumpulan. 


😎Selamat membaca dan semoga bermanfaat...

Comments

  1. Mudah dah kan sekarang.. semua di wahtsapp aje.. Sis adik badik pun wahtsapp video aje laaa hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..Sis...sangat mudah dan simple je kann...hahaha...

      Delete

Post a Comment

Maklumat yang terkandung dalam laman Blog ini hanya untuk tujuan maklumat umum sahaja.

Kami tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa kehilangan atau kerosakan termasuk tanpa had, kehilangan atau kerosakan secara langsung atau tidak langsung atau apa-apa kerugian atau kerosakan yang timbul atau sesuatu yang berkaitan dengan penggunaan laman web ini. Dilarang meniru, copy & paste kandungan dalam laman blog ini.

Komen akan ditapis untuk kesejahteraan bersama, spammer tidak dialu-alukan (spammers are not allowed).

Terima Kasih.

The Blogler (Aku Pakar Blogger).

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram