Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Tips Serta Sedikit Pencerahan Tentang Link SEO dan Google SERP

Link (Ping) SEO dan Google SERP

Tips Serta Sedikit Pencerahan Tentang Link SEO dan Google SERP

Assalamualaikum dan salam 1 blogger, terlintas pulak hari ini nak menulis entri berkenaan SEO dalam SERP di Google. SEO dan SERP adalah perkara yang saling berhubung kait mengenai kedudukan sesuatu laman web, blog mahupun laman sosial menduduki ranking tertinggi dalam enjin carian seperti Google, Yahoo, Bing dan sebagainya.

Bolehkah membuat PING di laman web atau laman sosial boleh menaikkan ranking blog
Pada pendapat peribadi saya tidaklah 100% mengatakan ia boleh berlaku dengan pasti tetapi ia boleh dijadikan sebagai jambatan kepada rangkaian teks anda selain terselit nama blog anda disitu. Ramai para blogger diluar sana menggunakan teknik ini, ianya boleh mencapai matlamat tuan punya (author/penulis) sebuah blog untuk menyebarkan mesej teks yang disampaikan melalui penulisan.

Tips Serta Sedikit Pencerahan Tentang Link SEO dan Google SERP

Apakah kepentingan atau kegunaan link building
Membuat rangkaian link diantara laman web atau blog ada keunikan tersendiri melalui sambungan yang terbina diantara halaman blog mereka. Sekiranya ia dilakukan dengan kaedah yang betul dan ia boleh menaikkan kedudukan sesuatu laman blog mengikut blog mana yang mempunyai authority dalam niche tersebut. Secara langsung tak langsung blog yang satu lagi akan ditarik ke rangkaian tajuk niche yang sama atau kata kunci yang sama, percaya atau tidak?.

Nota: Walaupun blog anda tersenarai dalam kedudukan yang baik tapi harus diingat ianya bukan yang asli, blog anda cuma berada dalam link blog ping tersebut contoh spt: blogged.my, reddit.com, linkedin.com dan selain laman sosial macam facebook.com, twitter.com, instagram.com dan sebagainya. Seperti anda lihat contoh diatas cuba anda buat carian di google.com.my: "contest review lynk.my 2015"

 

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram