Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Tips Mencari Nama dan Tajuk Blog

Tips mencari nama dan tajuk blog:
Tajuk yang sempurna adalah satu kemestian yang ada pada blog. Malah jika kandungan konten anda berupa nombor, gelaran yang pelik, kelakar, buruk juga satu idea yang menarik pengunjung kembali mengunjungi blog anda. Malah, ada beberapa perkara yang blogger mesti beri perhatian tentang title tags sesebuah blog. Mudah-mudahan, artikel ini akan membantu anda untuk mencari tips menamakan blog anda.


Tips mencari nama dan tajuk blog
Faktor-faktor yang perlu dititikberat semasa menamakan blog andaBuat ia sebagai'unik' dan ia akan menjadi 'brandable' atau sebagai jenama.
Tajuk blog anda mesti ada kaitan dengan blog anda. Jadikan ia asal dan unik, supaya lebih significance akan jenama blog anda.

Perkara Mengenai SEO

Merujuk kepada penyelidikan kata kunci yang tepat dan ada kaitan dengan kata kunci tren khusus. Pastikan anda sasarkan kata kunci dengan jumlah carian yang tinggi supaya ia akan membantu blog anda meningkatkan ranking yang lebih tinggi dan menarik pengunjung organik.
Menggunakan Wordtracker Alat Percuma untuk mendapatkan idea kata kunci untuk pemasaran blog anda.

Pendek tetapi deskriptif

Ringkas dan comel
Jika anda boleh menerangkan topik blog anda dalam beberapa perkataan, ia akan menjadi hebat!

Tips menambah nilai SEO, tajuk anda tidak boleh melebihi 60 aksara.

Apa Lagi?
Jangan generik atau panjang lebar. Jadikan ia ringkas.
Pastikan ia mudah untuk dibaca, diucapkan,mudah untuk mengeja dan sudah tentu, ia sesuatu yang menarik!

Nama domain yang pendek dan makna yang baik.

Dengan cara ini, saya cadangkan guna dot Com TLD. Saya ulangi - Title mestilah asli dan unik.
Anda tidak perlu menggunakan ayat seperti 'blog' dalam tajuk blog anda. Nama seperti kelakar atau lawak juga boleh memberi impak kesan yang menarik. Pastikan tiada blogger lain yang sama tajuk blog dengan anda (lawak jenaka) supaya tidak bersaing mengambil (traffik) pelawat anda.

Masih Keliru?
Berikut adalah perkara yang anda harus tanya pada diri sendiri.

Apa jenis orang akan membaca blog anda?
Kenapa mereka suka mengunjungi blog anda?
Mengapa mereka berfikir blog anda tempat untuk mereka membuat rujukan?
Apakah bahagian yang ada kelainan topik dalam blog anda?
Apakah nama-nama blog pesaing anda?
Jika anda mendapati post ini berguna, sila kongsi dengan rakan-rakan yang lain. Ia boleh membantu rakan blogger yang baru berjinak-jinak untuk berblogging.....

SHARE ULASAN ANDA DI BAWAH......


Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram