Cara Menukar (Change) dan Menambah (Add) Host di Google Meet

Kini Google Meet Users mempunyai lebih banyak pilihan untuk menambahkan host bersama, menghadkan perkongsian skrin, dan mute yang lain

Cara Menukar (Change) dan Menambah (Add) Host di Google Meet
Credit: TheVerge.com

Cara Google Meet (Host) wajib hadir semasa mesyuarat oleh kerana mereka mempunyai kawalan (control) terhadap ciri-ciri penting. Mungkin anda membuat Meeting untuk seseorang, dan bukan anda yang menganjurkannya. Sekiranya demikian, ok ini mungkin langkah bijak untuk memindahkan hak untuk menjadi Host kepada mereka yang bertanggungjawab. Tetapi bagaimana sebenarnya anda melakukannya? Semak juga di Google Workspace Update.

Cara Menukar (Change) dan Menambah (Add) Host di Google Meet
Credit: Google Workspace Updates

Google kini telah menambah banyak ciri baru dalam Google Meet, memudahkan pengguna untuk mengawal dan mengarahkan mesyuarat. Walau bagaimanapun, kawalan mana yang akan tersedia bergantung pada sama ada anda menggunakan Meet sebagai pengguna biasa atau sebagai sebahagian daripada pasukan Google Workspace Updates.


Kemas kini utama adalah bahawa semua pengguna kini dapat menetapkan hingga 25 hos bersama setiap pertemuan, yang akan memiliki akses ke kawalan hos. Ini akan membolehkan mereka mengehadkan siapa yang dapat berbagi layar dan menghantar mesej sembang, serta membisukan semua peserta dengan satu klik, mengakhiri mesyuarat, dan mengawal siapa yang dapat memasuki pertemuan (walaupun ciri terakhir ini hanya tersedia untuk versi Google Workspace tertentu ). Sebelum ini, pemberian hos bersama hanya tersedia untuk pelanggan Google Workspace for Education.


Google Meet juga mendapatkan tetapan Akses Pantas baru jika anda pelanggan Google Workspace. Ini akan diaktifkan secara lalai, tetapi jika dimatikan, ini bermaksud mesyuarat tidak akan dapat dimulakan sehingga tuan rumah bergabung. Pengguna juga boleh melakukan perkara seperti menyekat pengguna tanpa nama daripada menyertai atau hanya membiarkan peserta yang dijemput bergabung tanpa bertanya - memastikan hanya orang yang sepatutnya berada dalam perjumpaan yang sebenarnya ada di sana.


Perubahan dijadualkan dilancarkan di web dan Android dari 16 Ogos dan pada iOS dari 30 Ogos. Untuk maklumat lengkap mengenai perubahan dan ketersediaan berdasarkan versi Tempat Kerja yang berbeza, lihat catatan blog dari Google Workspace Updates di sini


Comments




Subscribe to Our Newsletter

Dapatkan Update Terkini Terus Ke Email Anda...


*Kami Benci Spam!

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Bagaimana Cara Hack "Wifi Password"

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Padam Akaun Instagram

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Membuat Video Montaj