Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Menggunakan Video Group Whatsapp

Bagaimana Menggunakan Panggilan Video Kumpulan WhatsApp

Cara Menggunakan Video Group Whatsapp

Pengguna WhatsApp menghabiskan lebih dua bilion minit panggilan pada setiap hari. Whatsapp iaitu anak syarikat Facebook telah mengumumkan satu ciri baru yang membolehkan panggilan suara dan video kumpulan sehingga empat orang. Seperti semua komunikasi WhatsApp, panggilan kumpulan adalah disulitkan dari hujung ke hujung.

WhatsApp memberitahu aplikasi pemesejannya akan menambah ciri panggilan video kumpulan yang ditunggu-tunggu beberapa minggu lalu, dan akhirnya telah tersedia.


"Kini Pengguna Android dan iOS boleh mengadakan perbualan audio dan video di Whatsapp sehingga empat orang". 

Update terbaru ini memberikan WhatsApp jawapan kepada saingan mereka yang mempunyai pilihan seperti Skype. Lebih 1.5 bilion orang menggunakan WhatsApp setiap bulan, dengan sebahagian daripada mereka bergantung dengan cara itu sebagai cara utama komunikasi berasaskan telefon mereka. Ini memberi peluang untuk panggilan video kumpulan untuk sebahagian besar daripada mereka, yang kebanyakannya mungkin mempunyai masalah untuk meyakinkan rakan untuk menukar aplikasi baru hanya kerana untuk perbualan bersemuka semata-mata.

Panggilan kumpulan (Group) telah dilancarkan kepada pengguna untuk pengguna iOS dan Android. 

Setelah anda mempunyai ciri baru ini, dibawah adalah cara untuk menggunakannya:

1. Buka WhatsApp. Navigasi ke skrin Utama dan pilih butang "Panggilan".


Cara Menggunakan Video Group Whatsapp

2. Tekan ikon "Panggilan" di sudut kanan atas. Ini akan membawa anda ke kenalan anda.


Cara Menggunakan Video Group Whatsapp


3. Skrol ke bawah dan pilih kenalan untuk dipanggil. Tekan nama mereka untuk menghubungi mereka.


Cara Menggunakan Video Group Whatsapp


4. Tekan butang "Add Participant" di sudut kanan atas.
Cara Menggunakan Video Group Whatsapp

5. Pilih peserta ketiga. Sahkan bahawa anda mahu menambahkannya pada panggilan.

Nota: Ulangi proses ini untuk menambah peserta keempat,telah bersedia untuk berbual, confrence, berbincang dan sebagainya semasa membuat panggilan dalam Whatsapp Group Video Call.


Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram