Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Tips Meningkatkan Jualan Produk Dengan Teknik SEO

Teknik pemasaran menggunakan enjin carian (SEM) adalah salah satu cara yang paling berkesan untuk meningkatkan jualan dengan meningkatkan trafik ke laman web perniagaan anda. 

Ini serupa dengan pengoptimuman enjin carian (SEO), tetapi jangan keliru dengan kedua-duanya. SEM membuatkan laman web anda kelihatan lebih menonjol kepada pelawat secara meluas, manakala SEO melibatkan kedudukan dalam algoritma Google dan di mana laman web anda muncul dalam hasil carian Google. Sama ada anda memulakan perniagaan kecil anda sendiri atau laman web baru syarikat anda, 

Di sini ada 4 sebab yang berkesan menggunakan SEM boleh membantu meningkatkan jualan anda:-

Tips Meningkatkan Jualan Produk Dengan Teknik SEO
Tips Meningkatkan Jualan Produk Dengan Teknik SEO

Berkaitan: 4 Tips Pilihan Terbaik untuk Perniagaan Kecil

1. Meningkatkan Kebolehlihatan Teknik SEO Terkini
Pengoptimuman enjin carian adalah satu kaedah tanpa kos yang memberi tumpuan kepada penempatan kata kunci untuk meningkatkan keterlihatan laman web dalam keputusan enjin carian. Search engine pemasaran juga meningkatkan keterlihatan laman web anda dalam halaman keputusan enjin carian, selain kaedah pengiklan di google misalnya juga dirujuk sebagai pay-per-klik (PPC), kaedah ini membolehkan pengiklan menerima kadar pulangan yang lebih tinggi daripada menggunakan SEO semata-mata kerana ia juga tersedia kepada hasil carian yang lebih tinggi.

2. Mendapatkan Kedudukan Yang Lebih Tinggi Untuk Laman Web Anda
Fikirkan tentang apa yang berlaku apabila anda menaip sesuatu ke dalam bar carian. Anda ingin mencari apa yang anda perlukan dengan cepat dan kebiasanya anda akan klik pada salah satu keputusan pertama yang muncul dalam carian anda. Dengan SEM, boleh saya katakan keberangkalian laman web atau blog anda berada dalam senarai carian yang lebih tinggi lagi.

3. Mengguna Penyelidikan Kata Kunci
Kajian kata kunci adalah tempat terbaik untuk memulakan jika anda merancang untuk menggunakan SEM untuk website anda. Kata kunci yang paling biasa cenderung untuk menjadi kata kunci yang paling jelas tidak sentiasa pilihan yang terbaik. Daripada memilih guna kata-kata generik, seperti "restoran-restoran," penggunaan kata kunci yang lebih khusus untuk perniagaan anda supaya tidak tersasar jauh. Ini dipanggil kata kunci panjang dan lebih baik untuk sasaran pelawat berpotensi untuk membeli produk anda.

4. Menggunakan Pemasaran Enjin Carian 

bukan sahaja membantu meningkatkan jualan di peringkat awal pelancaran perniagaan kecil anda, tetapi ia mengekalkan jangka hayat perniagaan anda juga. Apabila laman web atau blog mempunyai kedudukan yang baik dan mula menjana trafik, ini menjelaskan bahawa kedudukan yang lebih tinggi dengan peningkatan potensi jualan dari masa ke masa sebagai perniagaan anda semakin berkembang. Mewujudkan reputasi yang baik dan perancangan untuk jangka masa panjang adalah perlu bagi kejayaan mana-mana perniagaan kecil.

Kebanyakan pemilik perniagaan dalam talian mengimpikan untuk mempunyai blog yang sangat popular. Tiada yang mustahil dan rahsia besar membina trafik untuk blog anda. Ini semua adalah bergantung kepada kerja keras, usaha yang konsisten dalam tempoh jangka panjang, dan memahami asas-asas pemasaran.

Konten Adalah Raja

 • Tulis Tajuk Utama Yang Menarik Perhatian.
 • Tulis konten yang sangat baik - membuatkan jenama untuk blog sebagai sumber artikel bermaklumat, berguna, lucu, menghiburkan, atau inspirasi.
 • Update post lama - mengemaskini posting blog anda dan mewujudkan konten yang benar-benar berpotensi.
 • Menulis konten yang lebih panjang - mencontohi  blog seperti www.seocarabaik.com dengan gaya penulisan yang  panjang dan menarik serta penuh pengisian tips yang berguna.
 •  Tulis lebih kerap - konten yang lebih baik dan berguna kepada pelawat blog.
 •  Membuat kemaskini blog mengikut jadual yang konsisten supaya para pembaca tahu kerana mereka sering mengharapkan post update terbaru dari anda.
 •  Mewujudkan "blog terbaik" dalam senarai blogroll anda dan memberitahu blogger yang anda telah menyenaraikan blog mereka.

Menjadi Sosialize

 • Buat laman Facebook untuk blog anda. 
 • Menggunakannya untuk berkomunikasi dengan pembaca dan hantar pemberitahuan setiap kali anda menerbitkan artikel baru. 
 • Tweet semua mesej apabila anda menyiarkan artikel baru. 
 • Pautan dalam catatan pada halaman Google+ apabila menyiarkan update terkini untuk pengikut atau follower anda.
    
SEO
Interlink posting blog anda - pautan ke artikel lama dari yang baru dan mengedit post update yang lama.
Gunakan alat analisa kata kunci untuk mencari idea menulis tentang perkara-perkara yang ramai orang cari.


 • Memasang plugin SEO seperti All in One SEO Pack atau plugin Yoast SEO dan mengoptimumkan laman web anda untuk enjin carian.
 • Gunakan kata kunci yang relevan dalam nama fail imej anda dan tag alt.
 • Gunakan kata kunci dalam tajuk pos dan tajuk kecil.
 • Pautan laman web ke Autorithy site dalam niche anda.
 

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram