Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

9 Tips dalam Search Engine Marketing

 
Pemasaran Enjin Carian
Pemasaran Enjin Carian1. SEM: adalah kata singkatan untuk Search Engine Marketing, merangkumi perkhidmatan pemasaran atau produk melalui enjin carian. SEM dibahagikan kepada dua teras utama iaitu SEO dan PPC.

SEO adalah singkatan bagi Search Engine Optimization, adalah amalan dan cara mengoptimumkan laman web untuk membuat laman web muncul secara organik dalam hasil carian pengguna. PPC bermaksud Pay-Per-Clik, dan ia adalah kaedah menjana klik  dari enjin carian. Klik yang terhasil dari penyenaraian indeks dalam keputusan enjin carian.


2. Backlink- Ia juga dipanggil inlink atau pautan, merupakan satu pautan di laman web lain dan merujuk kembali ke laman web anda sendiri. Backlinks adalah penting untuk SEO kerana ianya memberi kesan langsung PageRank mana-mana laman web, ia mempengaruhi kedudukan carian.


3. PageRank- PageRank adalah algoritma yang digunakan oleh Google untuk menganggarkan kepentingan secara relatif dalam sesuatu laman web. Idea asas di sebalik algoritma adalah hakikat bahawa pautan dari halaman A ke halaman B boleh dilihat sebagai undian kepada rujukan (kepercayaan) dari halaman A ke halaman B. Semakin tinggi bilangan pautan (mengikut nilai jumlah link) ke laman, oleh itu , lebih tinggi kebarangkalian bahawa laman itu adalah penting.


4. Link Group- Rangkaian pautan adalah sekumpulan laman web di mana setiap pautan laman web kepada setiap laman web yang lain, dengan tujuan untuk buatan meningkatkan PageRank semua laman web. Amalan ini adalah berkesan dalam hari-hari awal enjin carian, tetapi hari ini mereka melihat sebagai teknik spamming (dan dengan itu anda boleh dikenakan penalti).


5. Anchor text- Anchor text daripada backlink adalah teks yang boleh diklik di laman web anda. Setelah kata kunci teks yang membantu dalam SEO kerana Google akan mengaitkan kata kunci tersebut dengan kandungan laman web anda. Jika anda mempunyai blog kehilangan berat badan, misalnya, ia akan membantu kedudukan carian anda jika beberapa backlinks anda  "memfokus" sebagai teks utama mereka.


6. NoFollow- NOFOLLOW: adalah pautan link yang digunakan oleh pemilik laman web untuk memberi isyarat kepada Google bahawa mereka tidak menyokong laman web yang mereka hubungkan. Ini boleh berlaku sama ada apabila pautan dicipta oleh pengguna itu sendiri (contohnya, komen blog), atau apabila hubungan telah dibayar (contohnya, penaja dan pengiklan). Apabila Google melihat sifat NOFOLLOW pada dasarnya tidak mengira bahawa pautan untuk PageRank dan algoritma carian.


7. Title Tag- Tajuk laman web atau blog adalah benar-benar tajuk sebuah laman web, dan ia adalah salah satu faktor yang paling penting dalam algoritma carian Google. Sebaik-baiknya tag tajuk anda harus unik dan mengandungi kata kunci utama halaman anda. Anda boleh melihat tag tajuk laman web di atas pelayar di browser seperti Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari dan lain-lain.


8. Meta Tags- Mengikut seperti dalam tag tajuk, meta tag digunakan untuk memberitahu enjin carian lebih maklumat mengenai kandungan halaman anda. Meta tag diletakkan di dalam seksyen  HEAD kod HTML anda, dan dengan itu tidak dapat dilihat oleh pengunjung.


9. Search Algoritma- Algoritma carian Google digunakan untuk mencari laman-laman web yang paling relevan untuk sebarang pertanyaan carian. Algoritma menganggap lebih 200 faktor (menurut Google sendiri), termasuk nilai PageRank.

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram