Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Bagaimana Nak Link Blogger dan Facebook Melalui Twitter

Bagaimana cara nak link Blogger ke Twitter dan Facebook anda.

Ramai yang bertanya melalui email dan tak kurang juga melalui komen, persoalannya macamana cara yang membolehkan anda share post dari blog melalui Twitter ke Facebook. 

Adakah teknik ini boleh membantu anda? Ya! memang sangat membantu dan sekaligus tidak membuang masa anda membuat post update status berulang kali (copy paste) dalam media sosial.

1.Facebook
Pertama, anda perlu mempunyai akaun facebook peribadi, adalah mustahil untuk mewujudkan sambungan antara laman web dan Facebook jika anda tidak mempunyai akaun FB. Untuk memulakannya, klik pada 'Iklan dan halaman' pada sebelah kiri halaman profile facebook anda,atau Create a Page.


Fan Page Like Box

Dari situ, anda akan memilih jenis halaman fanpage yang anda ingin buat untuk perniagaan (sebuah organisasi, jenama, produk) atau bagi seorang artis, band kumpulan atau tokoh masyarakat. Sebaik sahaja anda telah mula "mencipta laman rasmi," anda boleh mula mengisi maklumat yang sesuai dan relevan.

Facebook mewujudkan laman yang agak rumit, setiap langkah-langkah penting perlu beserta nombor yang jelas dan juga dilabelkan. Menambah imej apa sahaja yang anda pilih akan menjadi tetapan umum (awam) untuk perniagaan atau brand anda. Pilih imej berkualiti tinggi dan gambar atau logo profesional. Jika anda memilih guna gambar, pertimbangkan meletakkan URL laman web rasmi anda (jika ada).Twitter

2.Twitter
Seterusnya,kedua membuat akaun twitter (Ia adalah hampir sama dengan mewujudkan sebuah akaun Facebook peribadi anda) Apa yang perlu ditulis bergantung kepada apa yang anda mahu dan sesuai dengan halaman twitter anda - mungkin biografi ringkas termasuk tokoh awam atau berkenaan kedai atau perniagaan anda.


Twitter


Twitter


Dari situ, anda boleh mula membuat sambungan (link) laman blog ke akaun twitter dan seterusnya ke akaun facebook anda kadar masa tertentu secara automatik mengautomasikan kemaskini status). Anda boleh post update blog terus ke facebook secara automatik tanpa perlu login facebook? maksudnya: Blog >>> Twitter >>> Facebook fanpage secara automatik.

Google feedburner Rss atom
Feed Burner
ketiga, daftar akaun Google feedburner salah satu produk Google graffiti yang membolehkan anda link secara automatik ketika membuat update blog anda ke Facebook melalui Twitter
(Nota : membuat link pada bahagian publicsize dan socialize menggunakan cara tweet dan RSS). 

Comments

Popular posts from this blog

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Cara Mengetahui Siapa Yang Melihat Status Profil Kita di WhatsApp