Senarai Emoji Facebook - Emoji dan Reaksi untuk Facebook

 Facebook Emoji

Senarai Emoji Facebook - Emoji dan Reaksi untuk Facebook


Emoji Facebook muncul untuk pengguna laman web Facebook, Messenger untuk web, dan Messenger untuk Android. Aplikasi Facebook untuk iOS dan Android menggunakan emoji asli untuk platform masing-masing dan bukannya gambar emoji Facebook sendiri. Pada Mac 2019, Facebook menyokong emoji Bendera Transgender Pride. Semak juga di πŸ‘‰ Facebook.


Emoji - juga dipanggil, emotikon atau wajah tersenyum. Secara semula jadi iOS dan Android menyokong 845 emoji, dan Facebook menyokong separuh daripadanya, termasuk pilihan seperti simbol hati, cinta, bintang, tanda dan haiwan. Selepas anda memasukkan kod emoji ini ke dalam Facebook, rakan anda akan melihat ikon berwarna di semua desktop, iPhone dan peranti Android. Berikut adalah senarai kod lengkap emotikon Facebook. Anda tidak perlu memasang perisian, pelanjutan, atau aplikasi mudah alih. Cukup klik pada ikon berikut untuk menyalin, dan kemudian tampalkannya ke Facebook. Jangan risau jika anda melihat petak kosong, kerana Facebook akan menukarnya menjadi ikon berwarna setelah anda mempostingnya. Emoji boleh digunakan pada status, komen dan mesej Facebook. Hanya salin dan tampal emoji untuk digunakan di Facebook.Sokongan untuk Emoji 13.0 kini tersedia untuk beberapa pengguna Facebook, dengan pelancaran berterusan. Semak juga di Facebook Symbols.


Senarai Emoji Facebook - Emoji dan Reaksi untuk Facebook


Reaksi

Facebook memberikan reaksi "emoji" animasi terhadap siaran. Reaksi tidak sesuai dengan emoji tertentu dalam standard Unicode, seperti watak-watak dibawah ini:


πŸ‘ Suka - Jempol Ke Atas

❤️ Cinta - Berdebar Hati

πŸ˜‚ Haha - Muka Ketawa

☺️ Yay - Wajah Tersenyum (dihentikan)

😯 Wow - Muka Terkejut

😒 Sedih - Menangis Wajah, menunjukkan air mata animasi

😑 Marah - Muka Merah / Marah / Cemberut

❤️ Hati Merah

πŸ₯Ί Muka Pleading

✨ Berkilau

πŸ”₯ Api

πŸ˜‚ Hadapi dengan Air Mata Kegembiraan

πŸ₯° Wajah Tersenyum dengan Hati

😊 Wajah Tersenyum dengan Mata Tersenyum

✔️ Tandakan


Reaksi Baru untuk COVID-19

Pada bulan Mac 2020 tahun lalu, Facebook menambahkan reaksi emoji Care sebagai pilihan tambahan sebagai tindak balas terhadap COVID-19. Ini dipaparkan sama dengan wajah berpelukan yang memegang hati cinta merah.

Senarai Emoji Facebook - Emoji dan Reaksi untuk Facebook

Emoticon dan Pelekat

Facebook mempunyai pelaksanaan emoticon yang menggunakan kod khusus Facebook untuk menunjukkan emotikon warna, serta koleksi pelekat yang dapat diperluas.


Emoji dari Facebook 4.0 dipaparkan di bawah

Lebih banyak mengenai Facebook Facebook emoji muncul untuk pengguna laman web Facebook, Messenger untuk web, dan Messenger untuk Android. Aplikasi Facebook untuk iOS dan Android menggunakan emoji asli untuk platform masing-masing dan bukannya gambar emoji Facebook sendiri. Pada Mac 2019, Facebook menyokong emoji Bendera Transgender Pride. Emoji - juga dipanggil, emotikon atau wajah tersenyum. Secara semula jadi iOS dan Android menyokong 845 emoji, dan Facebook menyokong separuh daripadanya, termasuk pilihan seperti simbol hati, cinta, bintang, tanda dan haiwan. Selepas anda memasukkan kod emoji ini ke dalam Facebook, rakan anda akan melihat ikon berwarna di semua desktop, iPhone dan peranti Android. 


Berikut adalah senarai kod lengkap emotikon Facebook. Anda tidak perlu memasang perisian, pelanjutan, atau aplikasi mudah alih. Cukup klik pada ikon berikut untuk menyalin, dan kemudian tampalkannya ke Facebook. Jangan risau jika anda melihat petak kosong, kerana Facebook akan menukarnya menjadi ikon berwarna setelah anda mempostingnya. Emoji boleh digunakan pada status, komen dan mesej Facebook. Hanya salin dan tampal emoji untuk digunakan di Facebook. Sokongan untuk Emoji 13.0 kini tersedia untuk beberapa pengguna Facebook, dengan pelancaran berterusan. Reaksi Facebook memberikan reaksi "emoji" animasi terhadap siaran.

 

Reaksi tidak sesuai dengan emoji tertentu dalam standard Unicode, tetapi menghampiri watak-watak ini: πŸ‘ Suka - Jempol ❤️ Cinta - Berdebar Hati πŸ˜‚ Haha - Wajah Ketawa ☺️ Yay - Wajah Tersenyum (dihentikan) 😯 Wow - Wajah Terkejut 😒 Sedih - Wajah Menangis , menunjukkan air mata animasi 😑 Wajah Marah - Merah / Marah / Cemberut ❤️ Hati Merah Face Wajah Memujuk le Berkilau πŸ”₯ Api πŸ˜‚ Wajah dengan Air mata kegembiraan Face Wajah Tersenyum dengan Hati 😊 Wajah Tersenyum dengan Mata Tersenyum ✔️ Tandakan Tanda Reaksi Baru untuk COVID-19 Pada bulan Mac 2020, Facebook menambahkan reaksi emoji Care sebagai pilihan tambahan sebagai tindak balas terhadap COVID-19. Ini dipaparkan sama dengan wajah berpelukan yang memegang hati cinta merah. Emoticon dan Stiker Facebook mempunyai implementasi emotikon yang menggunakan kod khusus Facebook untuk menunjukkan emotikon warna, serta koleksi pelekat yang dapat diperluas. 


😎Selamat Membaca dan Semoga Bermanfaat...

Comments
Subscribe to Our Newsletter

Dapatkan Update Terkini Terus Ke Email Anda...


*Kami Benci Spam!

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram

Cara Buat Video Montaj