Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cari Telefon Hilang Guna Android Device Manager

Cari Telefon Hilang Guna Android Device Manager

Pernahkah anda kehilangan telefon anda di antara kusyen sofa atau terlupa dalam restoran? Atau mungkin mencari telefon anda dalam keadaan tergesa-gesa sebelum keluar pintu rumah merupakan sebahagian daripada rutin pagi anda? Android Device Manager baru boleh  membantu anda. Ia adalah salah satu ciri-ciri mudah yang boleh digunakan untuk menyimpan alat dan data yang anda simpan di dalam keadaan yang selamat.

Mencari melalui pengaktifan deringan peranti
Android Device Manager membolehkan membantu anda dengan cepat mencari telefon anda pada kelantangan maksimum deringan telefon tersebut supaya anda boleh menemuinya , walaupun ia telah disenyapkan. Sekiranya telefon atau tablet anda berada di luar jarak pendengaran katakan, di restoran dimana anda tertinggal telefon atau tablet pada malam tadi, anda boleh mencarinya di dalam peta secara langsung (live).Cari Telefon Hilang Guna Android Device Manager
Anda juga boleh mengakses dari jauh dengan menambah kata kunci skrin peranti melalui Device Manager Android. Sama ada pada telefon atau tablet, kunci skrin adalah satu langkah keselamatan penting untuk melindungi maklumat yang disimpan pada peranti anda, sekiranya ia tidak sengaja jatuh ke tangan orang yang salah. Ia boleh dilakukan melalui Device Manager Android ini bermakna walaupun selepas anda kehilangan telefon anda, anda masih boleh menukar dan menambah kata kunci (atau menukar kata kunci yang sedia ada ) ke dalam peranti anda.

Melindungi maklumat peribadi dan data anda
Manakala kehilangan telefon anda boleh memberi tekanan, Android Device Manager boleh membantu anda menyimpan data anda daripada termasuk ke dalam tangan yang salah. Jika telefon anda tidak boleh diperolehi semula , atau telah dicuri ,anda dengan cepat dan selamat boleh memadam semua data pada peranti anda.

Perkhidmatan Tersedia
Perkhidmatan ini kini boleh didapati di peranti yang menggunakan Android 2.2 atau ke atas; untuk menggunakannya, anda juga perlu log masuk ke dalam Akaun Google anda. Terdapat juga satu aplikasi Android untuk membolehkan anda dengan mudah mencari dan menguruskan peranti anda.

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram