Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Bagaimana Cara Nak Link Profile Google+ dalam Carian Google Search Engine

Bagaimana nak link Google+ : laman web atau blog dalam Google Search 
Langkah 1: Sediakan Halaman Google+
Langkah pertama, anda perlu mempunyai profil Google+. Mewujudkan halaman Google+ ringkas dan mudah. Hanya klik pada "Pages" di bar navigasi kiri dan klik "Create New Page" butang merah. Google menawarkan beberapa pilihan jenis halaman yang anda mahu bina.

Google Plus Page Kategori

Selepas menambah maklumat yang lebih tambahan, terutama dalam bahagian Mengenai, dan profil dan penutup gambar halaman G+.

Dalam kategori, berikan alamat e-mel dan pengesahkan.

Nota: Bergantung kepada jenis halaman Google+, anda mungkin perlu mengisi alamat perniagaan tempatan. Anda perlu mengesahkan perniagaan tempatan anda di Tempat Google.

Langkah 2: Link laman web anda (atau laman produk) untuk halaman Google+ anda

Untuk melakukan ini, anda perlu menambah URL laman web anda ke halaman Google+ anda. Anda boleh melakukan ini dalam "About" seksyen.

Seterusnya, menyambung laman web anda untuk halaman Google+ anda. Ini adalah penting supaya Google boleh yakin bahawa laman G+ ini sebenarnya adalah rasmi dan bukannya palsu. Untuk itu, anda perlu memasukkan coretan kod atau batch Google+ ke dalam laman web anda. Pastikan kod yang mengandungi bahagian ini: "rel =" penerbit ". Ia menandakan bahawa anda adalah "pemilik" halaman G+.


Langkah 3: Gunakan Page Google+ anda dengan kerap dan membina asas pengikut

Dalam usaha untuk muncul di sebelah kanan hasil carian, anda perlu menghantar kandungan pada halaman G+ anda secara berkala. 

Mudah-mudahan, dengan kandungan perkongsian kerap anda boleh mendapatkan orang ramai untuk mengikuti halaman anda. Ini harus menjadi salah satu matlamat setiap halaman, jelas. Dalam langkah seterusnya, anda akan melihat mengapa asas pengikut yang baik adalah penting untuk mendapatkan halaman Google+ dipaparkan dalam Google Search.


Langkah 4: Sahkan Page Google+ anda

Untuk mendapatkan halaman anda disahkan, anda perlu menghantar permintaan kepada Google. Langkah ini adalah agak mudah kerana anda hanya perlu mengisi borang yang pendek.

Satu perkara untuk menyerlahkan di sini ialah halaman pengesahan yang menyatakan satu syarat halaman mempunyai untuk bertemu, untuk menjadi layak untuk pengesahan:


Halaman Google+ anda mesti sudah mempunyai beberapa followers

Istilah "beberapa bermakna" meninggalkan banyak ruang untuk tafsiran dan menjadikannya mustahil menentukan bilangan tertentu halaman diperlukan. Beberapa artikel yang saya dapati mengatakan bahawa 100-200 pengikut yang cukup, manakala yang lain bercakap tentang seribu followers.

Cara terbaik adalah untuk memberikan beberapa ratus pengikut. Jika ia tidak berjaya, terus berkembang asas pengikut anda dan menghantar permintaan lagi sehingga ia mendapat diluluskan. Setelah halaman anda disahkan, bulatan kelabu dengan tanda semak akan muncul bersebelahan dengan tajuk halaman anda.


Kini, dengan halaman yang disahkan, menyimpan posting kandungan fresh dan jenama anda tidak lama lagi akan muncul dalam keputusan carian Google untuk nama anda (jika anda pangkat di kedudukan pertama untuk jenama anda). Ia tidak mengambil masa lebih daripada sebulan untuk perkara ini berlaku.Comments

Popular posts from this blog

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Cara Mengetahui Siapa Yang Melihat Status Profil Kita di WhatsApp